Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Čuo sam da na Slaviji postoji neki lik/radionica/štagod za "set-up"ovanje gitara, koji rade kvalitetno? Zna li neko nešto više o tome? I da li mislite da bih to trebao da uradim, pre tri dana sam kupio nekog Ibaneza akustičnog i ortak jedan mi je preporučio da gitaru odnesem tu da mi izšmirgla pragove, tako nešto. :S Iskreno, ja prvi put čujem za tako nešto, pa bih voleo da mi neko malo bliže to objasni?
Pošto planiram da se bacim na soliranje, može li neko da mi postuje neki link gde mogu da se nauče dobri rok likovi?
@Boček to je muzički servis "Marić", jedno 100 metara iznad Meka na Slaviji kad kreneš spoorednom uličicom ...mnogo gotivni ljudi ....opušteno idi ,popričaj sa njima ...pa vidi...nece ti se izmrštiti i ako ne ostaviš gitaru. Ortak je nosio kod njih pre dve godine isto to da mu urade
Марић је супер.
Хаха! :) Не, одакле ти идеја? :))
Pazi ja koliko sam lud ja bi ona jdan kad sam bio u mitrosu pitao ladno lika
"jes' ti dzimi?" xD
http://www.kupujemprodajem.com/Squier-Affinity-Strat-420458-oglas.htm?filter_id=104
nesto sam bio u tripu da su telci skuplji od stratova.
da ne jedem govna vise,koga zanima nek pogleda.
sta mislite o ceskom epifonu iz devedesete?
http://www.kupujemprodajem.com/EPIPHONE-Les-Paul-Top-Plus-iz-1990-g--420548-oglas.htm?filter_id=104
Koliko god mi se svidjao zvuk na onom sekteru jednostavno vrat mi bas i ne lezi.
cuo sam da su ovi bolji od kineskih.
da li je moguce da niko nije nista cuo o ceskim epifonima?
Ja sam čuo da te češke gitare nisu ni malo loše, naprotiv.
Al nešto detaljnije ne bih znao da kažem.
Nego, imam osećaj da pogrešno držim gitaru levom rukom, tj onom kojom pritiskam tonove na vratu. Kada sviram neku pesmu u kojoj su većina barre hvatovi, jedva izdržim minut i kad prestanem, u palcu mi je osećaj kao da sam obarao ruke sa Ivanom Dragom.
Ali pošto ne sviram tako malo, nego skoro godinu i po, sumnjam da se radi o onom "nisi još dovoljno navežbao mišiće prstiju, samo sviraj i navežbaćeš se i neće te više tako boleti" već da loše oslanjam palac o pozadinu vrata, ili tako već nešto. Ima li neko bilo kakvu sugestiju da mi olakša muke?
Или ниси довољно навежбао мишић палца, или ти је врат на гитари предебео, или су жице превише тврде и треба превише да их стискаш, па то изискује посебан напор.
Ал зато кад правиш паузу, осећаш се царски! :)))
Удри га бре, стискај, ломи, временом ће рука ојачати и истовремено се прилагодити врату, доћи ће на своје...
Sviram bas, ne gitaru , al' isti je trip,ako te bole prsti dok sviraš stojećki...onda ti je gitara prenisko,probaj da nađeš idealnu visinu na kojoj ćeš držati gitaru...ako te bole prsti i dok sediš e onda jebiga vežbaj mišiće :)
Kako ja taj trip nikad nisam imao??
Ja ka "lomim zice" na akustaru nikad me nista ne boli
Kad sam poceo bilo je ono Kad stiskas Ton pa se "doprstom" pomazes jer ne znas jako da pritisnes
mada to sam prevazisao.
1.Inace Jel ima neko Video neki
Koji mi pokazuje Kako da menjam sa akorda na akord
ja znam da odsviram akord
ali i dalje ne vidim poentu u istom..
2.Kakve vrste"okidanja" postoje?(dok sviram akord)
"Или ниси довољно навежбао мишић палца, или ти је врат на гитари предебео, или су жице превише тврде и треба превише да их стискаш, па то изискује посебан напор."
Najverovatnije je sve to, pomešano. :/ Trenutno imam 4 dana staru akustičnu, a do sad sam svirao isključivo na klasičnoj, al svejedno to mi se dešavalo i na njoj (doduše duže sam mogao da izdržim).
Uroše, jedino mi to preostaje, i da se nadam da će zaista jednog dana to sve doći na svoje :)
Pjer, hvala i tebi na odgovoru.
Inače, jedna zanimljivost. Imam kao neki bend, i imamo neku pesmu koja je teška za sviranje, i ja kukao tom ortaku (koji komponuje sve pesme i svira gitaru više od 20 godina) non stop da mi otpadaju prsti dok je sviram i posle nekog vremena on mi kaže da je i njega bolelo sve vreme ali da nije znao tj nije obraćao pažnju na bol, i sada posle toliko mog kukanja je postao svestan bola i sad i njemu smeta :D
Ako voliš to što sviraš, Nikad nećeš osetiti bol.
Važi i za devojčurak.
Nije adekvatno poređenje :) al bolje da ne krećem da filozofiram o ženama, ne znam da se zaustavim
Ја не користим баре него свирам тако што пребацим палац преко врата и тако хватам Е и А жице, а осталим прстима формирам акорд. Повремено се само вратим на баре јер имам трип да ће ми постати тешко ако запоставим...
Ја понекад тако, а понекад са бареом.
Али, ипак, то је привилегија само нас шакатих људи. :))
Па да, нисам хтео то да потенцирам у посту хахахах вежбам, колико могу, оне Хендриксове форе, и то је добра ствар, било која песмица од пар акорада може да зазвучи заимљивије...
U pravu si barehvat dosta limitira fill-ove, ali ponekad moras da koristis bare, sve ima svoje :D ..mada Hendrix je shaketinu :D