Није лаичко. Занимљиво је питање.
Процесори умеју ненормално да побољшају звук лоше гитаре, а и обрнуто. Често се дешава да неко има одличну гитару, а уништава јој звук неким свемирским и прштавим дисторзијама.
И лоше појачало може доста да уништи звук. Дешава се и да је сваки елемент задовољавајући, нпр. добра педала/процесор, добра гитара, добро појачало, али се не добије задовољавајући звук, јер се из неког разлога не слажу.
Е,за магнете ме највише интересује: ако,на пример,купим неку авганистанску копију Фендера,али купим добре магнете и жице и добро појачало,колика ми је нужност процесора и осталих ефеката за маскирање звука?
ако,на пример,купим неку авганистанску копију Фендера,али купим добре магнете и жице и добро појачало,колика ми је нужност процесора и осталих ефеката за маскирање звука?
Зависи, понекад се не исплати стављати добре магнете на јефтину гитару, а понекад се исплати. Ако је гитара од доброг дрвета, штимује и добро котира, ако се не гуше тонови на бас жицама кад их свираш на вишим праговима, онда се исплати уграђивати добре магнете.
Али опет, магнети су јако скупи. Од 60 еврића па навише, по комаду.
Е, сад, а нису ни сви процесори и ефекти за маскирање звука. :) Неки ти једноставно требају.
Boček
Видео сам то на примеру једног ортака који има неку ,,Астер'' копију Страта,коју је купио половну за 100 евра,али се после истрошио за жице и магнете,а свира на лампашко појачало.
Па,питам за каблове,јер имам ортака гитароша коме је сваки трећи статус на фејсу ,,ЈЕБЕМ ТИ СТАГ КАБЛОВЕ'' :))
Па,реко,да питам стручњаке која је то фела каблова :))
Е сад ћу да га трпам,јер је буржуј који свира Епифон,а мрзи га да се испрси за кабел. Кад год одем код њега,стално га виђам са изолир траком :)))
Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.
http://www.youtube.com/watch?v=D-aXH3KOJEQ&feature=player_embedded
http://vukajlija.com/znam-nothing-else-matter-od-metalike/254804
sašiveno za ovu temu :=)
Препоручујем свим гитаристима али посебно онима што су још неодлучни и засад само сањају да свирају овај инструмент.
http://img223.imageshack.us/img223/4794/2qa446wkf8tk5.jpg
Dobar je film Zeljček... Gitara i ovaj nacin zivota su zdravi, neka vas ne zavaraju oni koji jedu zitarice, ne piju pivo i ne puse :D
Kad smo kod filmova, toplo preporučujem:
http://www.tisakmedia.hr/var/ekiosk/storage/images/novi_proizvodi/pjevajte_nesto_ljubavno_dvd/728336-2-cro-HR/pjevajte_nesto_ljubavno_dvd_lightbox.png
Ајде једно сасвим лаичко питање од мене:
Колико процесор,педала и инструмент могу да надоместе звук ако је лоше појачало?
Или ако је добро појачало,а инструмент није неки?
http://vukajlija.com/forum/teme/9255?strana=34#post_830340
A, možeš da imaš kakvo hoćeš pojačalo, ako ti je gitara sranje. Pogotovo magneti. Džabe pojačalo, kad nema kako zvuk do njega da dodje uopšte.
Није лаичко. Занимљиво је питање.
Процесори умеју ненормално да побољшају звук лоше гитаре, а и обрнуто. Често се дешава да неко има одличну гитару, а уништава јој звук неким свемирским и прштавим дисторзијама.
И лоше појачало може доста да уништи звук. Дешава се и да је сваки елемент задовољавајући, нпр. добра педала/процесор, добра гитара, добро појачало, али се не добије задовољавајући звук, јер се из неког разлога не слажу.
Е,за магнете ме највише интересује: ако,на пример,купим неку авганистанску копију Фендера,али купим добре магнете и жице и добро појачало,колика ми је нужност процесора и осталих ефеката за маскирање звука?
Te avganistanske kombinacije sa navedenim modifikacijama mogu da ispadnu iznenađujuće dobro.
gamby,ne bih se slozio.veci udeo u zvuku ima pojacalo.bar tako mnogi kazu.
Зависи, понекад се не исплати стављати добре магнете на јефтину гитару, а понекад се исплати. Ако је гитара од доброг дрвета, штимује и добро котира, ако се не гуше тонови на бас жицама кад их свираш на вишим праговима, онда се исплати уграђивати добре магнете.
Али опет, магнети су јако скупи. Од 60 еврића па навише, по комаду.
Е, сад, а нису ни сви процесори и ефекти за маскирање звука. :) Неки ти једноставно требају.
Boček
Видео сам то на примеру једног ортака који има неку ,,Астер'' копију Страта,коју је купио половну за 100 евра,али се после истрошио за жице и магнете,а свира на лампашко појачало.
Е да,какви су то СТАГ каблови?
Па, колико на жице можеш да се истрошиш? :) То је 6-7 евра за неки D'Addario или Ernie Ball, које су супер жице, и који ће му мој скупље од тога.
Каблови марке Stagg? :)
Па,питам за каблове,јер имам ортака гитароша коме је сваки трећи статус на фејсу ,,ЈЕБЕМ ТИ СТАГ КАБЛОВЕ'' :))
Па,реко,да питам стручњаке која је то фела каблова :))
Брате, реално, они су најјефтинији од тих познатијих.
Зна се шта су каблови. Proel или Cordial са Neutrik конекторима. Али за те конекторе мора мало да се испрсиш. :)
Е сад ћу да га трпам,јер је буржуј који свира Епифон,а мрзи га да се испрси за кабел. Кад год одем код њега,стално га виђам са изолир траком :)))
Што се тиче Епифона, има их од најјефтинијих до најскупљих. Ја имам Епифон акустару од 120 евра само. :) Није прва класа, али је лепа к'о бог.
Јебага, гаговани, није проблем залемити. Али да би ти то било дуготрајно, треба квалитетне конекторе да купиш и да ставиш на добар кабл.