Prijava

Mediji su ga doveli u žižu javnosti, promovisali njegove stavove (kada se uopšte formiraju stavovi?), znali su da će određenih reakcija biti i sada ga normalno brane. Možda je cilj bio samo neka vrsta provokacije javnog mišljenja, možda su hteli da skrenu pažnju na prava deteta (mada su to mogli i drugačije), nisam siguran. Elem, jedino je sigurno da što više publiciteta dobiješ to su veće verovatnoće da imaš i više problema. Bez obzira kojim poslom se baviš ili koje stavove propagiraš.

Ja bih celu ovu priču okarakterisao kao jedan oblik spinovanja javnosti.

Реално, да је овај клинац десет година старији, никога не би болео курац за претње упућене њему. Спин је, колко ми се чини, у смеру Образа и чињенице да су рекли клинцу да ће да му одсеку јаја или тако нешто. Сад су сви медији у фазону "десничарски говнари прете нејачи". Ма колико ми је та екипа ретардирана, од ове приче око клинца ми се повраћа.

Kakvo derište. Deca u njegovim godinama igraju fudbal i klikere, ne znaju ni šta je EU, a on ima i stavove o njoj.
Počeću da ubeđujem brata da se kandiduje za poslanika u skupštini.

@wojtek

Vrlo verovatno. A onda celu priču brane sa stavom kako je on samo dete.

Malo sam citao sta je mali skrabao, i mogu da kazem da sam razocaran. Ocekivao sam da je u pitanju stvarno neko super-inteligentno derle, kad ono medjutim... bio sam samo napola u pravu. Pored toga sto pise najobicnije gluposti, te gluposti nije cak ni sam smislio. U pitanju je samo prepricavanje onog sto Pescadija melje vec par godina.
Nego, sve vise mi se cini da se ovo neko zajebava. Nesto na fazon one kafane "Osama" preko puta americke ambasade.
Ovo samo kod nas moze da bude.

Evo vam i linak koji je autor direktor_svemira ostavio u nekom komentaru
http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/04/rastko-pocesta-i-ja.html
ovo postaje sve zanimljivije.
Kaze autor tog bloga da je ovaj tekst Rastkovo delo.

"SERIJSKE UBICE

Dakle,i ja da napravim blog.Ja godinama proučavam tu drugačiju vrstu umetnosti,morbidnu i nasilnu.Biograf sam najvećih zločinaca istorije ljudskog društva,kao što su Pedro Lopez,Ričard Spek,Albert Fiš,Fric Harman,Džefri Dahmer,Geri Ridžvej,Džon Hejg,Andrej Čikatilo,Ed Grin i mnogi drugi.
Pa dobro da počnemo od najprostijih.Ed Grin,verovatno najbolji za početak,ubio je samo dve osobe,ali na neopisivo morbidan način.Edvard Teodor Grin rođen je 27.Avgusta 1906.u Viskosinu.Njegov otac Džordž P.Grin(1873-1940)bio je teška pijanica,čovek koji je obožavao da se napije i baš često bio mrtav pijan.On se 7.Jula 1900.oženio Augustom Lehrke(1878-1945),koja je inače bila strašan religiozni fanatik,i svojoj deci Henriju(1901-1944)i Ediju usađivala priče kako su sve žene kurve,kako je ceo svet nemoralan i kako je alkoholizam najveće zlo na svetu.Džordž jednostavno nije imao nikakav cilj u životu,pa je ceo biznis vodila bolesna Augusta,inače pripadnica Luterijanske crkve.Ona je odlučila da se porodica preseli u izuzetno mali(i po veličini i po populaciji)grad po imenu Plainfield(u bukvalnom prevodu:"Mesto ravnice").
Augusta je takođe Edija odvajala od bilo kakvog kontakta sa drugima ili druženja sa ostlaom decom,tako da mu je jedina prilika da se sprijatelji s nekim bio odlazak u školu,ali je i na dešavnja tamo Augusta jako uticala.Edi je bio niskog rasta i pomalo feminiziranog ponašanja,tako da je ubrzo postao meta lokalnih siledžija.On je takođe postao poznat i po tikovima u govoru,nekoj vrsti nesvesnog keženja,čak i pri ozbiljnim razgovorima.Drugari iz razreda i nastavnici sećaju se i drugih neobičnih Edijevih manira,kao što je bilo povremeno smejanje,nekoj ličnoj,samo njemu razumljivoj šali.Uprkos njegovom slabom uklapanju u društvo u školi,on je bio sasvim solidan učenik u školi,a posebno je bio dobar u čitanju.
1940.njegov otac Džordž iznenada umire.Marta 1944.braća Grin su se našla u požaru,i Edi je brzo potrčao da pozove policiju,a kada su ga pitali za Henrija,rekao je da ga je u jednom trenutku,izgubio iz vida,mada ih je zatim odveo direktno do bratovljevog leša.I ako se na Henrijevoj glavi videla velika povreda,lokalni doktor je zaključio da je umro od posledica borbe sa dimom požara tj.gušenjem.I tako su Ed i njegova majka ostali sami na ranču.Ali,već 1945.i ona umire ostavivši Edija potpuno samog na njihovom ranču u gradiću Plainfieldu.
Inače,Ed Grin je prvi orgazam doživeo sa 10 godina gledajući kako njegovi roditelji kolju svinju u obližnjoj štali.
Tokom policijske istrage povodom nestanka lokalne šankerice Bernice Worden 16.Novembra 1957.došlo je do sumnje na Edwardovu umešanost.Zato su došli da pregledaju farmu i otvorivši štalu došli do užasavajućeg prizora.Bilo je to telo Bernice Worden.Bila je obezglavljena i visila je naopačke vezana za članke rukama i nogama i torzo joj je bio rasečen,kao što se radi sa jelenima koji postaju žrtve lova u okolini Plainfield-a.Krvavi posao je odrađen posmrtno,nakon što ju je Edi ubio puškom kalibra 22.Međutim,na veliku žalost ovo je bilo samo prvo od užasavajućih otkrića,te novembarkse noći 1957.
Pretresom kuće policija je pronašla:
-Odsečene glave koje su služile kao ukrasi u spavaćoj sobi
-Ljudsku kožu korišćenu za pravljenje lampi i presvlaka za stolice
-Lobanje prepravljene u činije za supu
-Ljudsko srce u šerpi na šporetu
-Masku za lice napravljenu od pravog ljudskog lica
-Ogrlicu od ljudskih noktiju
-Prsluk pravljen od vagina i ženskih grudi ušivenih zajedno

Iznad svega,Geinova najpoznatija kreacija bila je odeća napravljena od ljudske kože,uključujući nogavice,ceo torzo(sa grudima) i ukras od štavljene,kožne maske,koja je izgledala doslovce kao skroz mumificirana.

Gein je kasnije priznao da je imao običaj da otkopava grobove nedavno umrlih žena srednjih godina za koje je mislio da lične na njegovu majku i da je odnosio tela kući,gde je štavio kožu da bi napravio svoju sablasnu kreaciju.Jedan pisac je opisao Geinovo praktikovanje oblačenja štavljene ženske kože kao "bolesni transvestitski ritual."

Gein je takođe učestvovao u jednom obliku nekrofilije,doživljavajući seksualno zadovoljstvo,igrajući se sa odsečenim polnim organima leševa.Gein je poricao da je imao seksualno odnose sa telima koje je iskopavao objašnjavajući:"Smrdele su isuviše jako."

U toku ispitivanja,Gein je priznao i da je upucao i ubio lokalnu šankericu Meri Hogan,koja se vodila kao nestala još od 1954.godine.

Ubrzo nakon majčine smrti,Gein je želeo da promeni pol,ali i pored toga su vođene debate da li je bio transseksualac:po svim činjenicama najverovatnije je da je napravio taj "ženski kostim" da bi mogao da glumi svoju majku i bez promene pola.

U "Silence of the lambs" jedan od ubica zove se Buffalo Bill zato što ubija ljude i od njihove kože pravi predmete.Inspiracija za Buffala bio je upravo Ed Gein.

To be continue..."

Sto vise citam, sve vise me vata jeza.

GM, ostavi se tog posla, pametnije je. :)

Ja sam autenticni srpski mazohista™. Meni to zabavno.
Jos malo smehotresa.
Ovo se neko stvarno zajebava. Ima ga po celoj mrezi.

znači, ne zna se ko je ovde veći idiot! dal' taj slinavi mali što palamudi sa svojih 12 god o stvarima o kojima nikako, ali nikako, ne može da ima stav sa svojih bednih 12 godinica, dal' njegovi retarirani roditelji koji su ga napravili u takvog kenjatora, namesto da su ga vodili na basket ili solfeđo, il' ovi debili iz obraza (ili čega god) koji se primaju ko mladi majmuni na baljezgarije nekog deteta kome još ni stidne dlačice nisu počele da rastu! jebeš me ludu ako je iko od njih normalan! svima bre lopatu u šake, pa na njivu, pa da vidiš kako će da batale ovakva izdrkavanja!

Ili mediji koji u ovom slucaju uopste nemaju problema sa koriscenjem deteta u politicke svrhe.

@GM
Au, još će na kraju ispasti da je neki mason, ili vođa neke zajebane organizacije, ili neki opasni haker. :)

Šta ćeš, dete se igra, prija mu pažnja i vreme koje mu posvećuju, novine, tv, fb, yt. Prepričavaju se priče o njemu, prepoznaju ga, reaguju na pomen njegovog imena. Zabole ga. :)

Mastrihtu, mali je tu najmanji problem. Mene ovde "iznenadjuje" ova zgadija koja ga koristi u svoje, propagandne i profiterske svrhe. Klinac ce jednog dana verovatno shvatiti kakvu budalu je pravio od sebe, a onda moze da se zahvali dusebriznicima sa televizije i savesnim roditeljima sto su mu to omogucili. Da ne pricam o maloumnicima iz onih homoeroticnih organizacija sto imaju fiksaciju na njegove testise.
Mada i dalje sumnjam da se neko ovde ne zajebava sa auditorijumom.

Pa čini mi se da malog koriste kao "potrošnu robu" zarad ispunjenja kvote senzacionalnih vesti, zarad borbe protiv Obraza i sličnih organizacija, zarad ponovnog punjenja sadržaja vesti o Kosovu i NATO-u, zarad ponovne promocije kvaliteta američkog načina života itd. Kažem potrošna roba jer će ga verovatno za nedelju dana već svi zaboraviti. A što se tiče njegovog privatnog života i njegove porodice, to me apsolutno ne zanima.

uuuu, medije i da ne pominjemo, to su tek debili!

Nemam nista protiv,bole me kurac ko je nacionalista,anarrhista,patriJota,komunjara,demoNkrata,bole me bas kurac,svakog volim da do'vatim da zajebavam kad je previse ekstreman.Medjutim,pogledavsi slucaj ovog jadnog deteta kome je neko isprao mozak(jbt,pa ja sam sa 12 godina najobicnije "drkanje" zvao "guljenje pise"),jer njegovi stavovi treba da budu u skladu sa godinama,da se zalaze da ga neka klinka poljubi,da joj kupi sladoled,i da mu rastu stidne dlake.Koji ce kurac nekom politika u 12 godina,jeb'o ga roditelj koji ga vaspit'o tako,a i roditelja jeb'o njegov roditelj...I sve njih jebo moj roditelj,i pas mater,ofc.Dajte detetu loptu,igrice,gitaru,violinu,CITANKU I BLOK 5 JEBENO!Jer je u tom uzrastu,o VI RETARDIRANI RODITELJI!Ovima treba socijalni radnik da zakuca na vrata,semenku im jebem da im jebem!

A sta mislite kako bi reagovala vlast da se pojavio "Decak bloger koji voli Ljotica i Nedica"?

Пре неки дан видим њега на ТВ-у и то при крају дневника и видим неки клинац издао књигу. Ја размишљам добро, смислио неку добру причу, књига постала популарна и тако. Ја погледам њега на нету и видим о чему је он писао. И ја се сетим шта сам ја радио са 12 година. Ја сам играо фудбал, ишао у школу, политика ме није занимала, једноставно нисам имао неке бриге. И ја погледам неке ставове које је он излагао. И ја размишљам и ја немам и даље ставове о неким стварима које он излаже(ипак ја сам и даље млад, ја сам 5 година само старији од њега). И он пише о НАТО-у, Сребрници, Косову, Младићу, итд.
Он да прича о томе, а није уопште живео у том времену. Ја сам имао 6 година када је било бомбардовање 1999. и једине о чему сам тада размишљао је било када морам да се вратим кући са фудбала.
О Сребрници немам неки став, јер нисам био тамо лично, нисам био у неком зрелом добу када се то десило и знам из личног искуства да медији могу да направе потпуну другачију слику него што изгледа. А он је своје ставове морао да базира претпостављам на неким чланцима из новина или нечијим књигама.
Што се тиче Младића, док неко не докаже на суду да је ратни злочинац он није ратни злочинац, па ни у медијима не би требало да се користи тај израз.
Пошто видим да је он издао 2 књиге, претпостављам да се он овим бави дуже од 2 године, тако да је он имао 10 година када је он почео ово.
Али поставља се и питање да ли неко стоји можда иза њега. Можда родитељи или неки људи приказују своје идеје, а крију се иза њега.
Али, ако су то стварно његови ставови, ја њему пријатељски препоручујем да се остави тога, јер ипак он као личност није довољно психички зрео да би расправљао о таквим темама. Нека узме лопту, нека се игра, нека иде у школу, јер ће имати само једно детињство, а не треба да га потроши на јебену политику.

И да, одакле њему профил на фејсбуку, ако нема 13 година? :)

Мени је клинац готиван.

Иако не подржавам то што ради и иако се слажем да му је упропаштен живот, од мене има велики + јер има муда до земље.

Ti mislis da on, kao jedan 12-godisnjak, svestan u sta se upleo?

O bombardovanju

Za mene je najveće poniženje u istoriji zemlje bio 24. mart 1999. godine, kada sam konačno shvatio dve tužne činjenice – da se ceo demokratski svet digao protiv moje zemlje, što me je dovelo do zaključka da živim u totalitarnoj tiraniji, u čije ime je počinjeno mnoštvo zločina protiv čovečnosti, krvavih, nebrojeno surovih, krvavih i monstruoznih masakara, pa i jedan genocid. A druga tužna činjenica, jeste da smo sada i zvanično izgubili izvor cele naše istorije, kolevku našeg naroda – Kosovo. To je tužna realnost, koju moramo prihvatiti i isto tako se moramo složiti da ne postoji način da Kosovo i Metohiju povratimo nazad, kao teritoriju Srbije, odnosno Jugoslavije. Punih 78 dana Srbija je bila pod bombama međunarodne zajednice, koja je pokušavala da zaustavi etničko čišćenje mad albanskom populacijom na Kosovu. Ne, na Balkanu se ništa ne može postići silom i ako stalno to svi pokušavaju, a ponajviše sami Balkanci. Uskoro je protiv predsednika moje države podneta optužnice za ratne zločine i zločine protiv svih principa i načela čovečnosti, ali on je još godinu i po dana sedeo u udobnoj, predsedničkoj fotelji u njegovoj zvaničnoj rezidenciji, na Dedinju. Tih 78 dana bolelo me je više nego bilo šta drugo što smo moja zemlja i ja ikada preživeli u celoj istoriji našeg naroda. Ovim želim da poručim da razloga za oružanu interveniciju jeste bilo, ali da je strategija savezničkih snaga pogrešna, ne samo u Jugoslaviji, već i u Avganistanu i Iraku, kao i mnogim drugim totalitarnim tiranijama, u kojima su nevini civili više stradali od krvoločnih monstruma koji su obitavali na tim teritorijama. I zato ovim tekstom želim da pozovem sve članice NATO – a da promene strategiju rata, jer sam siguran da im njihova savremena i maksimalno usavršena tehnologija to u potpunosti dozvoljavaju.

R. Pocesta, 28. mart 2006. godine

Е сада искрено, да ли је ово могао да напише неко ко има 8 година?