Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Nemojte tako to je previše okrutno meni žao psa kad se uspava a ne čoveka :(
Jes ti pročitao da je 9000 porodica na listi čekanja za usvajanje, to znači da već ispunjavaju uslove koje si naveo, da su situirani i psihofizički normalni. Nema potrebe da se lista proširuje gej parovima.
Inače, homoseksualne osobe su često zbunjene i u sukobu sa samim sobom, i osobito ovde kod nas mnogo njih doživljava to kao neko lično prokletstvo i neuspeh. Često su i u svađi sa roditeljima i rodbinom, ne bi baš dao dete nekom ko ne može da ga odvede kod dede na selo jer bi ga ukokao ko zeca.
Pokušaću da postavim stvari ovako: Zamislite jednu uspešnu firmu. Puna para, ima i svoje stanove, vrtić za decu zaposlenih, mnogo dobrih ljudi spremnih da ljubav i pažnju poklone nekom malom biću. Zašto ta firma ne bi mogla da usvoji dete? Da mu obezbedi stan, hranu, ljubav, školovanje, igračke? Pa zar nije bolje da to dete ima sve to umesto da živi u domu? Da li biste dozvolili firmama da usvajaju decu?
Ne razumem jednu stvar. Ko njih pita da li su gejevi? Ja sam jutros išao na razgovor za posao, čovek me nije pitao. A čak i da bude neke diskriminacije, zašto bi ja rekao mom šefu da li jebem Đuru ili Milicu? To oni forsiraju. Imaš svoju kuću, pa tamo radi šta hoćeš.
Slažem se sa Mingom, parada mi para oči najviše zbog sredstava koja se u nju ulažu. Ali, ne sviđa mi se još jedna stvar.
Donekle i da razumem da paradiraju ovi naši pederi, nemaju prava kurac palac. Ali recite mi, zašto se parade ponosa održavaju u zemljama gde su gejevi odavno priznati, i imaju sva moguća prava? Da li je to promovisanje pederizma, i pozivanje na takav stil života?
Ili jednostavno vole da obuku tange i da se jebu u kamionima po ulici?
Ipak, ja mislim da će ovi naši šupci to odobriti pre većine zemalja u EU! Nadam se da grešim...
*na usvajanje mislim
greška, lolo
Има људи које на кеца провалиш да су геј. Видиш га и одма' препознаш. Капирам да углавном такви буду дискриминисани.
Типа овај:
http://kafenisanje.files.wordpress.com/2009/12/kafenisanje-com-adorjan.jpg
Немам појма. Ваљда да би се људи срели и разменили искуства. Као на окупљањима Менсе. :))
Problem je u zatucanoj sredini. Zašto taj deda ne može da prihvati svog sina onakvog kakav jeste? Da ga voli uprkos svemu?
Takve stvari je lako pričati kad dođeš na gostovanje kod Mire Adanje-Polak, malo ljudi nađe širine u svom srcu da prihvati ono za šta misli da je pogrešno. Osim toga i za svađu treba dvoje, često se ni druga strana ne trudi da dođe do razumevanja i pomirenja nego kao emo šiparica "ti mene ne razumeš - ćao".
Као на окупљањима Вукајлијаша, а? :)
Па, тај рад. :)
Ма ајде молим те. Већина их јесте развијенија, али "далеко"?
Већина најразвијенијих земања не признаје. Уз то међу онима који признају има и тешких распада од држава (као што су Мехико и ЈАР).
И не видим за шта би то уопште био аргумент.
Свака, али свака држава има затуцане средине, није ни Србија ништа мање трагична. Међутим, штогод идеш северније од Балкана, постоји више средина које су ''мање затуцане'', да се тако изразим.
Usvajanje dece, to nikako. Ionako to vodi izumiranju ljudske rase, to gej ludilo, još decu da vaspitavaju tako, ne ide.
Inače, što neko gore reče, ne bih dao da decu usvajaju ni oni idioti što se odluče na brak bez svoje dece, jer je gospođi teško.
Taj rad.
Да, геј популација је крива што су жене превише кул да би рађале, јел желе каријеру.
Otkud ja znam da li one žele karijeru?
Добро, и ја сам помало почео да генералишем...
Али, не може се упрети прстом у једну особу или једну мању групацију, све је то низ узрока, последица и тока ствари.
Problem je u zatucanoj sredini?! Pa pitajte englesku kraljicu da li bi volela da joj je unuk doveo Džastina Bibera u Bakingemsku palatu. Samo kenjate, kao da je Srbija neka jebena zemlja trećeg sveta, najzatucanija koja postoji!