Romi: Društveni paraziti ili samo stereotip?

1. захвалност је одсутна из карактера уопште, не само из циганског

2. Sarkozi zna pravi odgovor.

3. Разумљиво је то што људи не верују да су неке циганске навике генетски предодређене

Kada otkriju gen nekupanja ili gen skupljanja kartona slozicu se sa tobom. Ako mislis da je problem u genima onda se problem moze iskoreniti samo iskorenjivanjem nosilaca tog gena, zar ne?

има ту океј људи, али су нажалост у доброј мањини

Okej ljudi su SVUDA u dobroj manjini.

4. Kada otkriju gen nekupanja ili gen skupljanja kartona slozicu se sa tobom. Ako mislis da je problem u genima onda se problem moze iskoreniti samo iskorenjivanjem nosilaca tog gena, zar ne?

Јебига, Прсте, на искорењивању је радио Хитлер, а ја баш и нисам његов следбеник. Нисам ни за какво искорењивање, као што нисам ни за решавање проблема цигана, јер се њихов проблем не може решити. Једноставно су такви какви су и увек ће бити такви. И свуда ће бити такви. Е, сад, ствар је много сложенија од некупања и скупљања картона. Заправо, ја се дивим онима што по цео дан скупљају картон и тако покушавају нешто да зараде, за разлику од већине њихових сународника који забушавају и краду.

Okej ljudi su SVUDA u dobroj manjini.

То је тачно.

5. Колико ти оно имаш година? :)

6. Ниси ни мој тип, не брини.

7. Da, ja sam njegov tip :)

Nego, jutros me budi neka dreka oko kuće. Ja izađem van dvorišta da vidim o čem' se radi, kad nekoliko cigana (nisu ni tako mali, možda 16, 17 godina) ubacuju bundevu u moj koš. Ja ih pitam: "Šta radite, bre, to?!", a oni odgovaraju kako su, eto, malo, prolazili, videli koš, pa im došlo da ubace "dunju" i usput sležu ramenima i izvinjavaju se. Dileje... Toliko o tome.

8. Тако је! Мун је мој тип!

Nego, jutros me budi neka dreka oko kuće. Ja izađem van dvorišta da vidim o čem' se radi, kad nekoliko cigana (nisu ni tako mali, možda 16, 17 godina) ubacuju bundevu u moj koš. Ja ih pitam: "Šta radite, bre, to?!"

А онда они почну да беже. Беже, беже, прескоче поток - трт! Мр. Мун не зна да прескочи поток. Врати се Мр. Мун да научи како се прескаче поток. Сутра га опет буде, убацују бундеву у његов кош. Он их пита: Шта радите, бре, то? А онда они почну да беже. Беже, беже, прескоче поток, за њима и Мр. Мун прескочи поток, беже, беже, попну се уз дрво и трт - Мр. Мун не зна уз дрво. Врати се он кући да научи како се пење уз дрво. Сутра га опет буде, убацују бундеву у његов кош. Он их пита: Шта радите, бре, то? А онда они почну да беже. Беже, беже, прескоче поток, за њима и Мр. Мун прескочи поток, беже, беже, попну се уз дрво, и Мр. Мун се попне уз дрво. Онда они низ дрво и трт - Мр. Мун не зна низ дрво. Врати се кући да научи како се спушта низ дрво. Сутра га опет буде, убацују бундеву у његов кош. Он их пита: Шта радите, бре, то? А онда они почну да беже. Беже, беже, прескоче поток, за њима и Мр. Мун прескочи поток, беже, беже, попну се уз дрво, и Мр. Мун се попне уз дрво. Онда они низ дрво, па и Мр. Мун низ дрво, они преко тарабе, а трт - Мр. Мун не уме да се прекачи преко тарабе. Врати се Мр. Мун кући да научи. Сутра га опет буде, убацују бундеву у његов кош. Он их пита: Шта радите, бре, то? А онда они почну да беже. Беже, беже, прескоче поток, за њима и Мр. Мун прескочи поток, беже, беже, попну се уз дрво, и Мр. Мун се попне уз дрво. Онда они низ дрво, па и Мр. Мун низ дрво, они преко тарабе, Мр. Мун преко тарабе, они уз брдо и трт - Мр. Мун нема душу да се попне уз брдо. Врати се он кући да се утренира. Сутра га опет буде, убацују бундеву у његов кош. Он их пита: Шта радите, бре, то? А онда они почну да беже. Беже, беже, прескоче поток, за њима и Мр. Мун прескочи поток, беже, беже, попну се уз дрво, и Мр. Мун се попне уз дрво. Онда они низ дрво, па и Мр. Мун низ дрво, они преко тарабе, Мр. Мун преко тарабе, они уз брдо, па за њима и Мр. Мун уз брдо, они у кола и трт - Мр. Мун не зна да вози кола. Оде Мр. Мун да научи. Сутра га опет буде, убацују бундеву у његов кош. Он их пита: Шта радите, бре, то? А онда они почну да беже. Беже, беже, прескоче поток, за њима и Мр. Мун прескочи поток, беже, беже, попну се уз дрво, и Мр. Мун се попне уз дрво. Онда они низ дрво, па и Мр. Мун низ дрво, они преко тарабе, Мр. Мун преко тарабе, они уз брдо, па за њима и Мр. Мун уз брдо, они у кола, Мр. Мун у кола, они из кола, Мр. Мун из кола, они у реку и трт - Мр. Мун не зна да плива. Врати се да научи да плива. Сутра га опет буде, убацују бундеву у његов кош. Он их пита: Шта радите, бре, то? А онда они почну да беже. Беже, беже, прескоче поток, за њима и Мр. Мун прескочи поток, беже, беже, попну се уз дрво, и Мр. Мун се попне уз дрво. Онда они низ дрво, па и Мр. Мун низ дрво, они преко тарабе, Мр. Мун преко тарабе, они уз брдо, па за њима и Мр. Мун уз брдо, они у кола, Мр. Мун у кола, они из кола, Мр. Мун из кола, они у реку, Мр. Мун у реку, они преко гране и трт - Мр. Муна не пуштају преко гране. Врати се кући и од тог дана је сваки дан слушао циганчиће како играју баскет с бундевом.

9. Au... Kako te nije mrzelo? I ti si dileja :P :)))

10. Nisam pratio ovu temu od početka ali evo da izrazim svoje mišljenje. Loši uslovi života što je posledica neobrazovanja doveli su do toga da drugovi Romi budu društveni paraziti. Sisaju državnu sisu a ništa ne rade. Nisam rasista, daleko od toga, boli me močuga da li je neko beo, crn ili žut ali nešto mora da se promeni. Verujem da mnogo pare ide na socijalnu pomoć baš za njih. Za njih važe mere pozitivne diskriminacije ako sam dobro obaveštan.Mi im plaćamo sve a oni nek se razmnožavaju samo. Da su problem društvo, problem su.Da se ne zajebavamo i ne lažemo.

11. ...беже, беже, попну се уз дрво, и Мр. Мун се попне уз дрво. Онда они низ дрво и трт - Мр. Мун не зна низ дрво. Врати се кући да научи како се спушта низ дрво.

Kako se wratio kući, ako ne zna niz drwo?

12. Kako se wratio kući, ako ne zna niz drwo?

Па, полако - центиметар по центиметар. Ови му побегоше док се спустио. До сутра је научио брзо да се спусти. :)

13. Опет да рекнем:
    Са циганима само оштро!

14. Pre neki dan prisustvovao sam sceni nalik onoj u filmu "Bure baruta". Samo sto su umesto Sergeja, antiheroji bili tri mala gancija i cigancica. Ulaze u autobus negde izmedju Banjice i Kanarevog, deru se: MI SMO CIGANSKA MAFIJA, bacaju neke stare krpe na narod po busu, a na kraju su presli na pretnju " Daj cigaru ili bodem!". Smekeri po basu se usrali ko picke i kuliraju cigancice koji im prete i bacaju prljave prnje na glavu. Zamolim ti ja lepo majstora da stane koji sekund duze na stanici, naravno izbacim mala crna prljava govna.

Pogled ljudi u busu bio je "O, ti radikalski nacisto sto izbaci tu decu, bila su tako fina dok su nas maltretirala i pretila nam bodenjem". Jos me neka LDP baba smarala spikom kako ja nemam prava da izbacim usranu decu koja prave haos u busu. Sedela stoka petsto godina pod Turcima, pa joj sad nije tesko da trpi raznu pokvarenu gamad.

Situacija Gledanje u patike

15. Svaka čast Burzume.

Zajebi babu,veruj mi da ti se ipak,barem pola busa u dubini duše do groba zahvaljivalo.Možda je čak neko video i skapirao da može i tako protiv te genetske kanalizacije.

16. LDP baba

Hahaahha, zar tako nešto postoji...?

17. Situacija koju je Burzum opisao je resena na pravilan nacin, vaspitna iza uveta.

Mada,

Pogled ljudi u busu bio je "O, ti radikalski nacisto sto izbaci tu decu, bila su tako fina dok su nas maltretirala i pretila nam bodenjem"

...nesto mi se u ovoj prici ne uklapa bas, ali nebitno. Ovo je ionako offtopic, osim ukoliko ne tvrdimo da svi Romi idu po autobusima i nozevima iznudjuju cigare?

18. Burzum srpski Sarkozi! :) Nekako me ova situacija neodoljivo podseća na ono u vezi rumunskih i bugarskih Cigana u Francuskoj.

Ko ne zna o čemu je reč: http://www.navidiku.rs/vesti/2010-08-01/sarkozija-kritikuju-zbog-rasizma/361493

19. Тако је Бурзуме, само оштро :))

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.