Novo: KTITOR nalozi

  1. Стивене, та опција је омогућена свим члановима још од августа прошле године. Можда тренутно не ради или тако нешто, али је свима омогућена. Тако је бар било. :Д

    Антикварне, Каизен јесте Админ сајта, браво. :)

  2. to sa temama je bio bag i upravo sam ga ispravio.

  3. Е јеби га, хтео сам да испаднем до јаја проницљив! :)

  4. "Узгред, колики је рок за брисање дефке сада? И да ли сада свака откуцана постаје власништво Вукајлије, небитно да ли је обрисана?".

    sve sto vidis na ovom sajtu je vlasnistvo vukajlije jer sutra mogu prodati sajt i nikome ne dati dinara a da sve bude legalno. to je moja definicija vlasnistva. naravno da to nikad ne bih uradio jer volim ovaj sajt, ali tako stvari stoje.

    "И додајем, има ли разлике када су у питању ктитори и нектитори?"

    ima, jedni mogu dabrisu i menjaju svoje def, drugi ne mogu, ali zato ovi drugi imaju 200 din vise mesecno od ovih prvih.

    vec sam objasnio zasto ne zelim pomoc u vidu donacija.

  5. Ух, ух... Али ја сам просто малер за неке ствари. Ако неко види мој надимак на неком бесплатном сајту, знајте да то неће трајати још дуго.

    Каизен, фора је у томе да мој другар има неки сатирични клуб, чији сам постао члан, па сам форе које сам написао одавде прочитао и тамо. Онда сазнам за та ауторска права и то да ја у ствари испадам плагијатор, зар не?

    Одлична ствар са Вукајлијом је баш оно што си написао у дефиницији (место где можемо да оставимо нешто што нисмо имали где/коме да дамо на знање), али лоша, тј. одбојна и капиталистичка је та што своју креативност оставиш другом на располагање (типа да неку дефиницију објавите као текст у неким новинама, наплатите то, а аутор, народски речено, испуши).

  6. a kaizene, tamo je pisalo da broj definicija nije ogranicen?

    'bez ograničenja za definicije(5)/postere(2)/čet(50 popularnosti)'

    znaci li to da mozes neograniceno mnogo postera i defki na dan da napises?

  7. meni je to poglu :) nije fer :p

  8. Не видим да си и сам смислио нешто генијалније. :) Да, и мене истересује колики је рок за брисање?

  9. ne znam sta bih ti rekao za taj klub osim ono sto i ti i ja znamo a to je su oni plagijatori. ne razumem poentu.

    "Одлична ствар са Вукајлијом је баш оно што си написао у дефиницији (место где можемо да оставимо нешто што нисмо имали где/коме да дамо на знање), али лоша, тј. одбојна и капиталистичка је та што своју креативност оставиш другом на располагање (типа да неку дефиницију објавите као текст у неким новинама, наплатите то, а аутор, народски речено, испуши)."

    a sto se autor druzio ovde, upoznao ili mozda smuvao nekoga, sto je nasmejao hiljade ljudi, sto je imao priliku da svoju kreativnost pokaze drugim ljudima i da cuje sta oni misle o tome kroz komentare i glasove, sto se zabavljao diskutujuci na forumu, cetu, komentarisanju drugih definicija, to nista? ja bih rekao da je to nesto. ako nije, ok. to i pise u uslovima koriscenja, niko te ne tera da ovde ispoljavas kreativnost. uvek imas zid ispred zgrade.

  10. @mylyca kao i ranije 24h.

  11. "a sto se autor druzio ovde, upoznao ili mozda smuvao nekoga"

    кајза се само брине да вукајлијаши не буду сувог ку`ца, и хвала му на томе ;)...

    а искрено свака ти част, покренуо си нешто ново на овим просторима и нашао си и прилику да зарадиш од тог...мислим да би се већина овдје требала водити тим примјером...а сад то моралисање и говорење да је ово прешло у комерцијалу не стоји никако...људи схватите СВИЈЕТ ЈЕ КОМЕРЦИЈАЛА, и све се ради из тог, дечко је успио наћи начин да заради од своје идеје, и ја му завидим на томе, али исто тако драго ми је да је успио, својим умом, а нама пружио нове прилике за мување ;) ...не знам што ову тему не закључавате?!...

  12. Да, све то похвално што си рекао стоји, то и ја кажем, и више од тога. Но, шта сад, ја сам упознао девојку тако што сам промашио пут, па сад треба да донирам становнике целе улице? :) Тај коментар је ван места.

    А људи из тог клуба нису плагијатори, само сам ја тај који је своје зезалице овде окачио.

    Признајем, да није било тога што си набројао, те форе са коментарима других (нисам се забављао на чету, на форуму сам се активирао два дана пре наплаћивања), вероватно се не бих активирао да пишем ишта игде.

    Ипак, када сам сазнао, тј. обратио пажњу за те 24х муње и од јуче но лимит муње везане за присвајање дефки... Осети се човек изневерено (поготово након укидања брисања пре 24х од постављања).

  13. ''Одлична ствар са Вукајлијом је баш оно што си написао у дефиницији (место где можемо да оставимо нешто што нисмо имали где/коме да дамо на знање), али лоша, тј. одбојна и капиталистичка је та што своју креативност оставиш другом на располагање (типа да неку дефиницију објавите као текст у неким новинама, наплатите то, а аутор, народски речено, испуши).''

    Шта, бре, испуши? Извини, али нико те није мотком терао да се региструјеш на сајт. У условима коришћења то пише и кликнуо си да си сагласан, као и сви ми. Ја сам пресрећан што су неке моје форе преплавиле интернет и што су их многи цитирали и стављали у статусе на твитеру и фејсу и потписе на форумима, јер то им је био циљ - да неког насмеју, или натерају на размишљање.

    Кад бих те исте форе сутрадан хтео да убацим у своју књигу, или ти, или било ко, сигуран сам да Каизен не би имао ништа против тога, јер је добар човек.

    И јебеммумиша, стварно сте сморили са том причом о елитизацији. Човек је лепо рекао - додатне опције су само мали знак захвалности за то што је неко дао кинту и помогао сајту да настави да постоји.

  14. Još li se prepucavate oko ovoga?

    Ama bre, tako je kako je. Ne može kajzen da vam titra svima jajca, da vam ispunjava želje, promeni ovo, napmesti ono, moglo bi ovo, ne svidja mi se ono itd... a da nema ama bas nikakve koristi od toga, nego samo štetu (što kao trošenje vremena, što kao trošenje novca).

    Mnogo nas je razmazio kaizen, znate li to?

    EDIT: ja da sam na njegovom mestu, ne bi ni reč rekao oko ovoga, da se pravdam bez razloga, za nešto što je mojih ruku delo!

  15. Џими ти си латентни дукатлија и сада си то доказао...чуј писаћеш књигу...још користиш пушење у комбинацији са мотком... ;)

    келте нисам знао да те кајза мази, и још неке људе овдје, од тебе се нисам надао за дукајтлијашке активности ;)...

    једино је корлеоне војакре људина недукатлијашка...
    уф ал Че ме бананирати ови мУдератори...;)

    пс-Џими ебо те израз да те ебо...почињем га и у редовном говору користити...гони се у три лепе....;)

  16. "Jebiga brate, nemoj kao u školi, razbijemo loptom prozor pa posle niko ne da pare. Ako svi uživamo, nek pomogne ko može. NIJE OBAVEZNO. Ali mene bi bilo sramota da kritikujem ovako nešto, naročito ako mi niko ne traži pare" - Korleone objasnio.
    Nije moranje platiti i niko vam ne traži pare. Ako vam se ne sviđa, nastavite po starom, ali prethodno prestanite da prozivate one koji su novu opciju prihvatili, jer je to njihovo pravo. Ni meni se ne sviđa što postoje posteri, pa ne kmečim, jednostavno ih ne gledam i ćao.

  17. ''пс-Џими ебо те израз да те ебо...почињем га и у редовном говору користити...гони се у три лепе....;)''

    Ето! О томе причам! Зар није фора да пласираш израз и то чујеш негде у граду, рецимо? Или још боље, да га смислиш? Сутрадан можда уђе у речник, па ћеш имати шта да причаш унуцима.

    Зато је Вука културно благо ове земље. :)

  18. Manite se autorskih prava i tih gluposti. I prepucavanja oko tog placanja. Sajt mora od neceg da zivi, i mislim da nam vise daje nego sto nam "uzima" autorska prava. Kao sto je receno, bolje da bude sve na jdenom, mestu i da seve delimo, nego sebicno da cuvamo svoje umotovorine za sebe. Ja sam par puta pokusao nesto sa nekim sajtovima kao mladji, pa mi nije islo, znam da napravim sajt, ali nemam ideje da ga "stavim u pogon". Vukajlija je genijalna ideja Kaizena i zasluzuje da bude finansirana. jedino sto mi je smetalo kod ove ideje jeste natpis VIP na profilu. Toga vise nema i u cemu je sada problem. Ko hoce dodatne funkcije, neka plati, ko nece-ne mora. Ideja je genijalna. Mada meni iskreno ne treba nijedna od opcija sem one koja otklanja ogranicenje na broj defincija i eventualno jos par opcija. Sve ostalo je i vise nego potrebno.
    Ogroman plus za ideju. :-)

  19. Да, Џими-другару, негде у коментару, када је човек критиковао да смо беспослени и слично, ти си написао да си за последњих сат времена превео неколико дефиниција и за то зарадио не знам колико пара. Поента је да кинте има, да има и извора зараде и, да је кеш стварно био потребан, а не ова подела. Бар пар дана би ово што сте с неба па у ребра ставили овде, па би заједнички, што каже мој билде другар, искоординирали нешто. А ако се не нађе одговарајуће решење, онда одрадите оно што сте и хтели и ником ништа.

    И, да, ти без проблема преведеш те дефке и заведеш их као својих руку дело у тамо некој Ирској, Енглеској, Америкама. Ако се варам, само реци за кога се преводе, где одлазе и на који начин.

    А ти и Целт се сада улетели по наређењу шефа, тако је провидно, али то вам је посао. Елем, не можесш у данашње време да знаш ко је какав човек. Наравно, ако таква изјава може донети бонус на плату, онда бих и ја могао државу да похвалим понекад, пошто ми је она дала посао.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.