Prijava

pa de pomozi malo daj neki znak...ili asocijaciju...

e pošto mi Skitnica dade dozvolu da postavim novu zagonetku eve vamČ

Brod. Ludi kapetan dnevno ubija jednog člana posade, al je pravedan. Daje vam dva papirića, ŽIVOT i SMTR. Koji papirić se izvuče tako i bude, čak se mornaru koji će igrati kapetanov rulet to kaže dan unapred. Jedne večeri kapetanu je dojadilo da se ti i tamo neko izvuče i odluči da vara. Dva papirica, SMRT i SMRT. Al ne lezi vraže, neko je video njegov opaki plan i rekao mornaru koji je sutra igrao kapetanov rulet. Jutro je svanulo, mornar izvukao papirić i preživeo. Kako?!

pa kapetan umro...

sta je to...bez kore udje sa korom izadje????????

jozo, to je hljeb...

Mocca, znala sam taj fazon i zaboravila, daj odgovor što pre, pojedoh se pokušavajući se sjetiti...

Наѓен је леш у пустињи. КГБ су установили да је леш мушког пола и да је поред њега имао торбу. Да је торбу отворио 10 секунди пре смрти, тај човек био још био жив. Шта је било у торби?

едит: Скитница, Моца... дај помагајте... кажите форе!!!!

Браво Џими, нисам очекивао толко брзо

Ovo KGB i PUSTINJA služi samo da zavede. Bitna je direkcija. :)
Da ja kopiram ono što sam postovao na tvom topiku, da ne spamujemo tamo:

Zamislimo da putnički avion poleće sa piste koja je, u stvari, u obliku pokretne trake beskonačno velike dužine. Traka je podešena tako da se njena površina kreće istom brzinom kao avion, ali u suprotnom smeru.
Hoće li avion poleteti?

srusio se avion na srpsko-hrvatskoj granici,gde ce se sahraniti preziveli putnici?

Преживели путници се НЕ сахрањују :)

BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO,aj sad ti

У прву собу има 3 прекидача. У другу собу има 3 сијалице. Сијалице се не виде из прве собе. Како можемо да сазнамо који прекидач пали коју сијалицу. Али смемо да уѓемо у другу собу само један пут?

(samo da se zna tek sad sam pročitala ovo) :D
Soba 1: upalimo jedan prekidač, sačekamo malo i ugasimo, onda upalimo drugi i ostavimo ga tako i treći ne diramo.
Soba 2: vruća sijalica - prvi prekidač, upaljena sijalica - drugi prekidač, ugašena sijalica - treći....

buahahahaha.....

@iSharky: moja i skitnicina zagonetka su pogođene na chat.u

mornar je izvukao papiric i trazio da kapetan pokaze onaj koji nije izvucen....
i ostade ziv i zdrav...

zaboravismo na čiku sa čačkalicom...
lm, meni se čini da imam odgovor koji bi mogao poslužiti:
čiko sa čačkalicom je bio jedan od nekoliko putnika u balonu. u jednom momentu, balon je počeo gubiti visinu. putnici, pribravši se, shvatili su da će se spasiti tako što će što više olakšati balon; prvo su poizbacivali sav inventar, a kad ni to nije uspelo da održi visinu balona koji je sve zlokobnije ponirao, svukli su i svu odeću sa sebe. kad ni to nije uspelo, moralo se pribeći esktremnom rešenju – jedan od putnika će biti žrtvovan. da bi izbor putnika bio najkorektniji, izvlačili su čačkalice, i onaj sa najdužom/najkraćom je bio taj koji će skočiti. i tako je ovaj jadničak, gologuz i još uvek sa sve čačkalicom, herojski poginuo. jes' malo nategnuta priča, ma meni ima smisla:)
paz' sad ovo:
mladog istraživača koji je bio sjajan amaterski kuvar uhvati pleme kanibala. kako je bio, pored gorepomenutog kulinarskog umeća, pametan i jebozovan, poglavica odluči da će ga pustiti pod uslovom da kaže JEDNU-JEDINCATU rečenicu. rečenica treba da bude izjavna, a caka je u tom da će istraživač biti skuvan ako je laž, ispečen ako je istina. naš dasa se zamisli i, božiju ti kuvaricu, skonta jednu takvu rečenicu. poglavica nije imao izbora, ispoštovao je dogovor i pustio momka na slobodu. koju je rečenicu ovaj izgovorio? vreme...sad!

Ako ima neko ko ne zna za ovo...
Tri gosta dodju u motel i plate prenoćište trideset evra (po deset), ali upravnik naloži recepcionaru da im da popust i vrati pet evra. Ovaj im vrati po evro a ona dva zadrži za sebe, jer nije deljivo. Dakle, ako su gosti platili po devet evra (10 - 1), a recepcionar zadržao dva (3x9+2), gde se izgubi jedan evro?

ne moze 3x9+2 jer su ta 2 deo od tih 3x9 ..od 3x9(27) je receprcionar uzeo 2 pa je kod upravnika ostalo 3x9-2...a ona tri su ostala kod ljudi.
dakle:
3x9-2(Kasa)
2(Recepcionar)
3(Ljudi)
3x9-2+2+3=30 :) ..nadam se da sam dobro skontao :D