Prijava
   

Fotogenična djevojka

Početak vašeg druženja nekako bude najslađi - prvo joj zapaziš oči, koje te očaraju, tjeraju te da metaforičkim putem pokušaš da uđeš u njenu glavu; pa se polako spuštaš, prvi put u životu zapaziš nos kod djevojke. Onda ideš ka vrhu glave, i tu vidiš ruse kose, raspletene, bujne! Nešto u glavi te tjera da svu pažnju - koja je do tog trenutka bila posvećena dočekivanju čistačice u kafani, buđenjima na spratu kreveta u studenjaku pored Joce sa trećeg koja portiru nabaci 10% zarade od kurvanja da ne bi pričao - posvetiš njoj. Kreneš ka tome, i zapneš nakon prvog koraka. A prvi korak je kafa koju ste dogovorili na netu, gdje ste se i upoznali, gdje si je prvi put vidio.

Zapneš, razbiješ glavu i kreneš da brojiš zvijezde. Brojiš, i jedna ti fali. Nema one koja je zrakama svog sjaja bola oči, čak i onim slijepima. Sad su ti njene usne tanke, ne bi dao da ti baci blajv jer bi ti nažuljala drugara; oči bi uvalio klincima iz ulice, da igraju klikere i da prepadaju curice u razredu. Osmijehuje se poput tetkinog dolibaše, glasno, aseksualno, neatraktivno. Nema krive noge, al su zato k'o dva balvana.

Poslije toga spuštenih glava odlaziš kući, pališ komp i tražiš neku novu. Novu koju ćeš možda čak ispaliti zbog toga što upoređivanje sadržaja UŽIVO i sa slike uz pomoć dvogleda sa krova zgrade preko puta trga nije dalo zadovoljavajuće rezultate.

Komentari

Lepota je i u traganju... Negde postoji prava. Sigurno. +

Arei, ta euglenina riba je slatkiš nad slatkišima, oko moje, ljubav, sreća sreća radost, dok je ova moja njojzi sušta suprotnost. :)

Peperjasto, da. Imam neku bolesnu teoriju, to je da je sami put do karanja ponekad ekvivalentan samom odnosu. Ta cigareta koju zapališ nakon posla krije u sebi milion ispričanih priča, sitnih laži, razbijenih flaša pored klupe u srcu parka...

Šta da ti kažem... I u virtuelnom svetu, kao i u realnom... Češće možeš da promašiš, nego da se desi čudo...

Pa i ne baš, ali desi se da promašiš. I to je, naravno, 70% tvoja greška.