Prijava
 1.    

  Hajdučki rastanak

  Mitrovdanak. Dan kada su se hadjuci u teška ali isto tako hrabra vremena srpske istorije rastajali sumirajući letenje uspehe i davali petama vetra sklanjajući se od turskih zulumćara kod svojih dobrih vila jataka. Bilo je to poprište sećanja na lepe i tužne uspomene ali isto tako i ogrtanje plašta pravde na čojstvo i srpstvo.

  Stanoje Glavaš - Deder uspi još jedan krčag Mali!
  Mali Radojica - Evo brate Stanoje!
  Smiljanić Ilija - E tebra, mog'o si da ostaviš malo vina da ponesem jataku. Nisam klao one balije zbog vina da ti sve popiješ, no da ponesem jataku. Znaš, on ima dobru ćeru i ako je malo opijem možda mi dadne da joj mrsim ruse kose, razumeš ti mene.
  Stari Vujadin - Slušaj me Smiljaniću dedžgo da ti nešto stari čiča kaže. Nikad nemoj da jebeš ćerku jataku! Nije pametno!
  Hajduk Veljko - Uvek nešto pametuješ straćaro jedna! Nek jebe čovek kad hoće. Ove godine smo neobično malo Turkinja našli. Da si ti jebav'o u svoje vreme kako je trebalo letele bi one same. Ovako, kad nas ugledaju beže glavom bez obzira. Ni ja se nisam pošteno omrsio ovog leta. Jedino ona Fatima što je imala triper mamu joj jebem. Garanat ju je pola janičara pojebalo. Sad ne mogu ni u vece da idem.
  Stari Vujadin - Evo ti ga Mali Radojica dokaz da i hajduk može biti seljačina. Slušaj Vamo Veljko. Kad jebeš, prvo jebeš ženu od jataka, pa onda majku ako je mlađa, a 'ćerka ide zadnja.
  Zeka Buljubaša - Preterano sereš Vujadine!
  Mali Radojica - Vidi ga ko se javlja, buljaš, hahahah...buljubaš...hahhaha...on jebe jatake, hahahaha.....
  Bajo Pivljanin - Mali ne seri, i sipaj vina! Kako ću ja svom jataku na noge!? Obećao sam mu doneti tri svilene 'aljine koje skinem s Turaka, ali sam zaboravio.
  Stanoje Glavaš - Dao bih ti ja 'aljine ali što lažeš da si zaboravio kad si ih izgubio na pokeru sa Janković Stojanom.
  Zeka Buljubaša - Imam ja svilene 'aljine kolekcija jesen zima! Valja li to?
  Mali Radojica - Zeka nosi 'aljine, zeka trandža hahahahaha.....
  :šljas, šljas:
  Zeka Buljubaša - Ko trandža? Ja trandža? Mama ti je trandža! Mog'o sam zbog tebe da poginem letos pizda ti materina i još ti šupak spaso, a sad me zajebavaš!
  Stari Vujadin- Ajde deco smirite se! Zeko daj Baji 'aljine, i pijte to vino da idemo. Ajmo kod svojih jataka. Danas je Mitrovdan, ljudi nas očekuju, da se ne sikiraju. Ajd dogodine!