Prijava
 1.    

  Hvala, doviđenja

  Ili prevedeno - ne hvala, doviđenja. Ono što kažemo kada nam na naše pitanje o ceni majice koja je u izlogu delovala simpatično prodavačica lupi šamar cenom iste za koju možemo da se obučemo od glave do pete i ostane nam još novca. A, u glavi nam samo odzvanja : Ta krpa toliko?

 2.    

  Hvala, doviđenja!

  Otpozdrav prodavačici u trenutku kada vas od prepuštanja alkoholu dele samo vrata. Poseban akcenat treba staviti na ovo "doviđenja" jer ta reč oslikava naše odsustvo iz društvenih tokova do daljnjeg. U prevodu - Odoh da umrem, vidimo se kad vaskresnem.

  - Komšija, zar ćete sve ovo sami pipiti?
  - Hehehe. Hvala, doviđenja!

 3.    

  Hvala, doviđenja

  Konačni rasplet formalne interakcije.
  Ukazuje na sasvim siguran kraj razgovora i apsolutnu nezainteresovanost u nastavljanju istog. Neformalno rečeno: Zabole me. Begaj. Vozi. Ne.
  Hvala doviđenja se ušuškao u svakodnevno obraćanje toliko da nam postaje podrazumevan. Kao i zaključavanje vrata, koje je podrazumevano i koje generalno ne pamtimo, ili zaboravljamo - Hvala doviđenja babi, kasirki, profesoru ili kome god dođe kao i sama navika ili uljudnost, običajnost, jer (je l' da) čovek je od malih nogu naučen da bude ljubazan (običajan).
  Drugi naš problem je što neki pametni ljudi (Aristotel) kažu da u momentima naših navika (običajnosti) - poput zaboravljanja da li smo zaključali - čovek vrši radnju tokom koje ne postoji. A u drugim našim momentima, on možda levitira između svoje dužnosti i bola u kurcu. A to kažem ja.

  - Ćao, trenutno je promocija Eucerin proizvoda. Ukoliko kupiš ovu kremu Eucerin HC + za suvu kožu i crvenilo dobićeš popus...
  - Ne, ne, ne zanima me
  - Dobro, hvalaaa, doviđenja!
  (sebi u bradu): ne bi ti ni pomoglo, rošavi

  - Je l' ovo mleko vaše?
  - Da.
  - Račun je 234.
  - Evo. Hvala, doviđenja.

  - Jao nema te već tri godine, nisam te videla u ulici stani malo sine da porazgovaramo.
  - Baba Ljubice, stvarno žurim. Moram da odnesem ove stvari do stana, stignem na voz...
  - Nego, gde ti živiš? Je l' sa bratom? Aha, aha i sestra. A to sve tvoj tata izdržava? A kako on to plaća, je l' još ima posao?
  - Moram da idem. Hvala, doviđenja.