Prijava
   

Inostrani brendovi po Vuku

Ne znam zasto, ali mi Srbi bas volimo da useremo ime fabrike ili brenda i da ga promenimo onako kako nama odgovara. Najbolji primer je NIKE kompanija, koju vecina nas uporno zove NAJK, iako se zapravo cita NAJKI. O BMW-u da ne govorim (od kad se W izgovara kao VE?!?)
Bilo bi glupo da se sada nesto promeni, jer ocigledno nismo spremni za to. Ovo je samo skretanje paznje.

Komentari

Zaboravio si da napomenes jos jednu cinjenicu o BMW-u.Cita se kod nas kao BEMVE!

+,ali.....na nemackom se W cita kao VE!!!!!! Nema veze,odlicna defka!

tačno Hoek, na njemačkom je W oduvijek "ve", a V je "fau". Plus i od mene, mada mislim da i drugi narodi prilagođavaju izgovor svom jeziku.

neću dati minus, ali... NIKE je dobio ime po grčkoj boginji pobjede koja se zove Nike i čita se Nike, w je na njemačkom ve, pa ti je propala teorija

Ok, za BMW se izvinjavam, nisam znao da je W stvarno Ve na nemackom, a sto se Najkija tice, zivim u Americi, tako da znam iz prve ruke. :) 100% je Najki, ne Najk.

Ali je fazon to da ga ameri ne čitaju kako treba, pa zašto bi i mi.

ne znam burazeru, kaze se Najki, a sad to da li je nastalo od grcke boginje i kako se ona zvala-necu da ulazim u to. Najki je ime kompanije.

I Lajza Mineli je ustvari Liza Mineli, ali Ameri u čiju smo se mudrost odavno uvjerili, su je prekrstili na svoj način. Ako oni mogu možemo i mi, nije grijeh.
Da li si ikada čuo kako ameri pričaju latinski, da se ispovraćaš.
Mementou moraj...niđe veze

Чекај бре нало...Лајза Минели своје име изговара као Лајза, а не Лиза!

MegaSmrth brate...ja ne znam da li da ti crtam neke stvari ili sta. AKO SU AMERI JEBENO IZMISLILI NAJKI, ONDA CE SE I ZVATI NAJKI, BEZ OBZIRA NA TVOJE STARE GRKE I KAKO SE TO IZGOVARA NA GRCKOM. Nemoj me uciti bre, zivim u Americi i znam kako je. Slobodno mi lupi minus ako ce te to uciniti srecnim.