Prijava
 1.    

  Između čekića i nakovanja

  Muškarac između majke i žene. Da moja žena sada ovo čita pitala bi me zašto nisam napisao "žene i majke" verovatno. Nema sitnica, i redosled je bitan a ne krupnije stvari. Večita borba između dve strane, čekića i nakovanja, za prevlast nad mužem ili maminim sinom. Ko je čekić a ko nakovanj je manje bitno, bitno je da udaraju jedna po drugoj lakom i teškom artiljerijom, iz zasede i frontalnom paljbom, dok između njih stoji muškarac, najviše pogođen njihovim bombama i granatama.
  Koja bolje kuva? Koja pegla pantalone na crtu i koja koristi mirisniji omekšivač? Koja te je više puta tuširala ladnom vodom jer si malo preterao sa špicerom kod kuma? Zajebana pitanja, ali ne kao obična, ženska zajebana pitanja tipa "jel mi veliko dupe u ovoj ciklama suknji?". Kada pomisliš "koji moj je ciklama" pa se zajebeš i odgovoriš potvrdno sigurno ćeš apstinirati neko vreme(koje zavisi od toga koliko si sposoban da je obrlatiš) ali ako kažeš da tvoja mama bolje kuva slatki kupus sa mladom teletinom sjebao si se gadno. Ne postoji pridev da opiše koliko si se sjebao. A opet ako majci kažeš da tvoja žena bolje kuva bićeš nezahvalno govedo i pljunućeš na sve one sutlijaše koje si jeo direktno iz šerpe. I tako dan za danom, godina za godinom ko ima sreće da potraje(ili nema?) trpiš, balansiraš, opanjkavaš jednu pred drugom i moliš Boga da te ne uhvate u mašinu kada su obe prisutne.
  A ako živite svi zajedno, onda sipaju u tebe kao u nerotkinju. Sve u svemu jeban si. Iako ti po pravilu ništa nisi kriv a i nebitan si u ovoj borbi. Ali...postoji nada! Ako uspeš da ih složiš oko neke stvari, ako ih nateraš da razmišljaju slično možda možeš da bos prepešačiš trnje i žar i nađeš mir da gledaš fudbal i pečeš rakiju nedeljom. E, ta stvar je muškarac sam i njihova ljubav(jebiga i to ako imaš sreće!) prema njemu, a i to da obe misle da si pijandura, kockar, ženskaroš i npr neodgovoran.

  Porodični ručak:

  majka: Što ti je ukusno ovo snajo...
  žena: Hvala, to mi je novi recept.
  majka: Samo...ja ovo prvo malo propržim pa dodam malo luka...
  žena: Pa ja spremam ovako a i moj Saša ovako više voli...
  ti: (u sebi) E do kurca, što sam jeo jeo sam.
  majka: Moj saša više voli na moj način. Znam ja, ja sam ga od kile podigla!
  žena: Da ga pitamo, Saša jel da da ti se ovako više sviđa?
  ti: (pogledaš ćaleta u oči) Ćale, donesi bre još litar vina da zalijem ovo, šta si se stiso viš da oću da se zadavim! (majci i ženi) Ma ja bre vas obe volim, ne znam šta bih bez vas! Sada bi ustao da vas dignem uvis nego mi se nešto muti pred očima...
  majka: Sine, pa ti si opet pijan...
  žena: Čudo jedno! Pije svaki dan kao da svaki dan sina krsti!
  majka: Ma oduvek je takav...e, a znaš kada je bio mali pa...bla bla bla