Prijava
 1.    

  Kvas vs Koka kola (Istok vs Zapad)

  Ponekad se naziva i ruski kvas, iako se zna da su ga svi Sloveni pravili.
  Piće koje može poslužiti kao pokazatelj kako se vešto i lukavo nameću sve loše stvari sa zapada, jer se masovno pio u baltičkim zemljama i na našim prostorima, a sada je tu koka kola.
  Proizveden od prirodnih sastojaka - vode, šećera i žitarica, kvas kao i mnogo štošta na istoku, ima svoju dugu tradiciju i važi kao napitak dobar za zdravlje.
  Ukus podseća na pregoreli šećer ali je blago sladak i blago gaziran.

  Sa druge strane, na zapadu je proizvedena koka kola, sadrži pola kile šećera u jednoj limenci, fosfornu kiselinu, kofein i tajni recept ko zna kakvih veštačkih hemikalija. Izaziva zavisnost. Ukus i gaziranost su agresivni i dizajnirani da aktiviraju receptore u mozgu da traži još, pogotovo posle obroka kakav je burger ili roštilj. Reklamira se na svakom koraku jer to je još jedan u moru brendova sa zapada.
  Skoro pa smo se odrekli svog tradicionalnog zdravog napitka i počeli da konzumiramo nametnutu crnu splačinu. Koka kola je toliko precenjeno piće a ujedno i razarač organizma i prirode oko nas zbog toga što se na svakih sat vremena proizvede toliko plastike za njenu ambalažu da je dovoljno da zagadi celo more i to je dovoljan razlog pametnom čoveku da je iz principa ne kupuje.

  Ne radim za BIP