Prijava
   

Ljudi na praznim ulicama u prohladnoj noći

Siluete i sene, odsevi dnevnih ljudi. Traka svetlosti za jedan kratki tren počiva na bokovima i liku što nadire iz tmine; podiže oči i skreće pogled u stranu, iščezavši. Kosa pod kapuljačom i farmerice stopljene sa kožom. Nije li joj hladno? Lenji pogled sredovečnog čoveka što izvodi u šetnju psa svoje ćerke; on se snebiva i čudi. Nekuda odlazi. Usne, brada, i komadić nosa pod rubom crvenog kišobrana, u bundi je i žuri. Mračni heroj, snažnih ramena i otvrdlog pogleda, nečiji sluga, nečiji otac i muž. Starac sa rancem i kapom koji nema gde. Nelagoda u liku uzornog mladića; on zamišlja kako je prinudjen da se brani. Mokri pločnici upijaju tragove svetlosti; kora drveća i vlaga, pas i automobil, miris mahovine što buja i lišća gde se rastače i truli. Odjeci detinjstva, ono što možda jeste i što bi jednom moglo biti, što od zvukova stvara fantome a duboko pokopane strahove uobličava u aveti.

Komentari

kao da sam pročitao sastav iz osnovne po IOP programu

To nije mala stvar. Ogromna većina ljudi, od prvog čoveka na zemlji, nikada nije imala priliku da čita sastav iz osnovne škole, a kamoli da je pohadja. Čak ni danas, milioni nemaju tu privilegiju.

najvažnije je da luminisencija isijava, a to nije mala stvar.

Svakako nije mala, ali ne znam da li je najvažnija.

Габријеле Гарсија, ти ли си?
Фино.

Totalni rifreš Vuke.

Ja znam ovog autora kao duhovitog. Šta ovo bi?

Kišna noć, međ' gomilom neona tek poneka senka čovečija mili. Korača sitnim barama, kvareći refleksiju i stvarajući nove, mutne slike, slike noćnog života.
Tako si lepo napisao, liči na uvod u film sa jako malo teksta ali tvorci ne žele sve da odaju u početku i malo po malo začinjuju priču. Ma šta ja lupam, plus bajo moj.