Prijava
 1.    

  Milutin Milanković

  Naš čuveni naučnik; inženjer, geofizičar, klimatolog i astronom. Poznat po teoriji ledenih doba, koja je u naučnim krugovima poznata i kao Milankovićevi ciklusi. Po njemu nazvani jedan krater na Mesecu, jedan krater na Marsu i jedan asteroid. U svetu uvažavan kao jedan od najvećih astronoma svih vremena. U Srbiji je svaka deseta osoba čula za njega, a svaka pedeseta zna ko je on bio.

  Osoba A: (čita Politikin Zabavnik) Hm, hm, ovaj Milanković bio neki pametan čovek...
  Osoba B: Ko ti je taj?
  Osoba A: Naučnik, naš čovek... "U sedištu NASA-e njegov portret stoji uz portrete Isaka Njutna i Alberta Ajnštajna"...
  Osoba B: Aha, da, kol'ko je sati? U, gde je daljinski?! Sad će Nole!

 2.    

  Milutin Milanković

  Srpski rečeno: "školovan čovek, taj što ume da kaže, ja ne umem da razumem."
  Ne bi sad ja razglabao ko je on, (vidite druge definicije na isti pojam), ja bi se više osvrnuo na njega kao pojavu u savrmenoj srpskoj kulturi.

  To jest, on je poznat po tome da ga kvazi-intelektualni srpski krugovi i tupi uglovi upotrebljavaju svuda gde misle da je potreban.
  Karakterističan je po tome što je do 98e bio nepoznat 96% naše populacije, tako da ako ga sad neko pomene, on "zna" za njega. On je premudri.

  - Naš narod ima Milutina Milankovića, on je proračunao da mesec boluje od srpaste anemije...
  - Pa ne možete vi narodu koji je dao Milankovića da kažete, da je promaja bezopasna. On je proračunao da je ledeno doba zajebano.
  - I naš Milutin Milanković je poznat po tome da je 20.12.1912. ispred svog ambara reko: "Ne da je ladno, u pičku materinu!"...

  (Inspiraciju dugujem kvizu "Ja volim Srbiju" gde je M.M. uznemiren u dva meni poznata slučaja...1) Ajs Nigrutin izjavljuje: Ko je ovaj? Šta ste mi dali da ovog objasnim? Nada Blam: Milutin Milanković...sirena za kraj...svi: Ko je bio? Ajs Nigrutin: Ma neki, Svetozar Marković...2) Koliko ličnosti na našim novčanicama možete da nabrojite?...Crveni tim: Sve...Anabela Fanki Dži: Tesla...Maja Gojković: Milutin Milanković!)

 3.    

  Milutin Milankovic

  Neko kome cu se uskoro radovati dva puta vise nego Djordju Vajfertu.

 4.    

  Milutin Milanković

  Naučnik za kojeg su mnogi Srbi prvi put čuli kada se pojavila novčanica od 2000 dinara u opticaju (2011).

  Nešto slično može da se kaže i za Slobodana Jovanovića.