Prijava
 1.    

  O pokojniku sve najlepse

  Ovo je izraz u srpskom narodu,koji objasnjava zasto smo tu gde jesmo!
  Mi u Srbiji gajimo izuzetno jak kult mrtvih i mrtvi se cesto postuju vise nego zivi ljudi.Recenicom "O pokojniku sve najlepse",kao da se brisu svi gresi koje je pokojnik imao za zivota i nebitno je sta je radio,krao,ubijao,varao...o njemu ce svi pricati u najboljem svetlu ,kao da je bio svetac,uz objasnjenje da sve lose sto je radio,radio je zato sto je bog tako hteo!Ovde dolazi do izrazaja osobina srpskog naroda,a to je da ima kratko pamcenje,jer ce se o pokojniku u prvo vreme pricati lepo zbog obicaja,a posle ce se i zaboraviti sve sto je srao za zivota i ostace upamcen kao dobar covek.To nas je kostalo jako mnogo ,jer imamo kompletno pogresna pamcenja na nase pretke.Slicno se desava i sa nasim vodjama,koji ostaju upamceni kao dobri ,pametni i voljeni ,dok je realnost sasvim suprotna!
  Prosecan srbin ,koji vuce ka nacionalistickom bloku,sa manjkom obrazovanja,bice sklon da da veruje kako su crkve na Kosovu svete,posto ne zna ko ih je gradio i zasto ih je gradio....Sam pokusaj da mu objasnis da su to gradili kraljevi,carevi i knezevi,koji su otimali od naroda ,ubijali svoje protivnike,a vrlo cesto i svoju bracu i decu,jer su se bojali za vlast i onda su dobili spontanu zelju da "okajaju" svoje grehe tako sto ce graditi crkve i manastire,naici ce na neuspeh i optuzbe da si strani placenik i domaci izdajnik!!!
  Zato sto je neko umro ,to ne znaci da je ponisteno sve lose sto je u zivotu uradio.Kada to budemo naucili ,pocecemo duhovno da napredujemo!!!

  Arkan,Beli ,Giska,Knele,Canda...i jos mnogi drugi,koji srecom smrde u zemlji,a ne medju nama,ostace upamceni u jednom delu naseg naroda kao velike "patriJote" i veliki srbi,a svi znamo da su u realnosti bili kriminalci,secikese i ubice!Cak i pokjni Milosevic ce ostati upamcen kao veliki drzavnik,a ne kao los politicar koji nije znao da reaguje u teskim vremenima i koji je uspeo da upropasti i unazadi nasu zemlju za 20 godina,koliko kasnimo za civilizovanim svetom!!!

 2.    

  O pokojniku sve najlepse

  Situacija u kojoj se misljenje menja brzinom svetlosti.

  - Onaj Mirko, koji je to pljackas, prevarant, klosar, najveca gnjida od coveka... Taj nema koga nije zajebao!
  - Mirko Markovic, onaj iz opstine?
  - Da.
  - On je umro prekjuce.
  - Auuu... Steta, a bio bas dobar covek, ljudina!

 3.    

  O pokojniku sve najlepše

  Vrhunac licemerštine. Džukački pokušaj isticanja svega onoga "ljudskog" u sebi i dokazivanje svoje veličine drugima. Rečenica izgovorena sa lažnom suzom u očima i plačnim glasom rečena, nakon čega sledi elaborat o životu mrtve osobe. Kakve veze ima što je nismo voleli, kakve veze ima što smo je videli jednom u životu, kakve veze ima što je se nikad ne bismo ni setili, kakve veze....

  Kraj. Nema više. Smrt poništava sva loša dela, a veliča ono dobro urađeno. Pa šta ako je pobio milione, kad je snizio cenu nafte. Svaka reč, zamotana u lepo sročenu rečenicu priča jednu te istu priču o pokojniku, samo na malo drugačiji način, kao Marina Tucaković. Govornik istom sebi samom "skida teret sa duše" i sve to radi sa nekim višim ciljem.

  Ne dirajte mrtve, oni ne mogu da se brane. Gomila prokletih narikača pravi sprdnju oko svega. Umesto da plaču oni koji stvarno treba da plaču, veliki broj ljudi će lažno žaliti za jednim čovekom, čovekom koji im ništa više ne znači od onog beskućnika koji je bez noge prosio kod Depoa u Bulevaru.

  Sumorne kiše će padati. Ali svakog čuda, tri dana dosta. Pa će tako i taj izvikani nesrećnik posle samo nekoliko jutara pasti u najdublji ponor zaborava. Plač majke božije će zanemeti ubrzo. A život će teći dalje. Ništa bolji i ništa gori nego pre.

 4.    

  O Pokojniku sve najlepše

  Komentar kritičara na Nušićevu komediju Pokojnik.

 5.    

  o pokojniku sve najlepše...

  ..dok se ne proćerda nasledstvo.

 6.    

  O pokojniku sve najlepse

  Nepisano pravilo kojeg se nas narod drzi kao pijan plota.

  A: E, video sam danas u cituljama, umro onaj Rade...
  B: Onaj sto je tukao zenu i decu?
  A: Pa imao je tesku ruku, al' bio je dobar covek...
  ...
  A: Jesi cuo da je poginuo Marko?
  B: Onaj diler?!
  A: Pa da, al' nije on imao od cega da zivi..A bio je super decko...
  ...
  A:Cuo sam da se ubila Zorka...
  B:Cuo sam i ja..A tako joj i treba kad se kurvala sa komsijom...
  A:Cuti bre..dobra je bila zena, ostavila tri cerke...

 7.    

  o pokojniku sve najlepše

  Izraz koji se koristi kada se pomene neka pokojna osoba, za koju misliš da je najgori ološ, ali nemaš drugog načina da to naglasiš a da ne ispadneš džukac.

  Umesto primera, samo se setite definicije kada čujete frazu "o pokojniku sve najlepše".

 8.    

  O pokojniku sve najlepše

  Rečenica idealna za odjeb matoraca,očeva i komšija koji baronišu o svojim mladalačkim seksualnim podvizima.Broj riba koje su ih odbile je sličan broju semafora u Borči i sve su ga primale ko ciganče socijalnu pomoć.

  -Di si ti pošo,je li?
  Idem da gledam Partizan ,igra sa Čukom...
  -E moj izrode,pametan si ko Vermez kad je uglješi dao da puca zadnji penal...Kad ti misliš umakati štogod.Moj je u gaćama bio kolko i Palma u školi.Prsko sam ih ko suvu saksiju.
  Znam matori,o pokojniku sve najlepše.