Prijava
   

Opština Rakovica

Beogradski Pekam. Granica Beograda sa onim što je Beograd, a ne bi smelo da bude Beograd. Opština u kojoj se ko šare na zebri prepliću naselja u kojima dominiraju Zvezdaši sa onima u kojima dominiraju Partizanovci. Brdovita ko San Francisko. Ima prirodu lekovitu ko u Černobilju. Mesto u kome se naselje sa desetospratnicama graniči sa prašumom u kojoj može da vas izede anakonda. Najbombardovanije mesto u Evropi posle Drugog svetskog rata. Penzionerski raj, pa na površini prečnika pet-šest kilometara sadrži desetak kafića i desetak kvadratnih metara kulturnog i zabavnog sadržaja. Glavni izvor prihoda "Poštine" kablovske televizije (realno, da nije rakovičkih penzionera, svi bismo prešli na nešto bolje). Sedište FK IMR, koji je osamdeset i neke izbacio Zvezdu iz Kupa Maršala Tita (dobro, ovo moćno zvuči, ali je netačno). Nekada se u njoj nalazilo slavno Kijevsko jezero (danas isušeno), na kome su jednog vikenda 1905. godine izblejali Mileva i Albert Ajnštajn, i to iste godine kada je on objavio teoriju relativiteta (ovo moćno zvuči, i tačno je!). Sadrži soliter, za čiji krov mi je Aca Baron rekao da se na njemu nalazi ispravni helikopter koji niko ne ume da pokrene. Sadrži istoimeni srednjevekovni manastir, u kome su sahranjeni mnogi crkveni VIP-jevi, uključujući i Patrijarha Pavla. Šešelj je tu otpočeo pohod na vlast i slavu.

Kao posebnu turističku atrakciju, izdvajamo resničko jezero Pariguz, često nazivano i beogradskim kupalištem budućnosti. Kada ga za šurnaest godina srede, ja vala ne ulazim u vodu, neću da me izede kakav mutirani grgeč.

Komentari

Svaka reč ti je tačna.
I odnosi se manje-više na svaku BG opštinu.
Dobro de, Stari Grad i Vračar baš ne....

Zapravo, meni se dopada Čukarica. xD

Eh, te klinačke ljubavi i pola mladosti u četres-sedmici... vodila me je i na Pariguz.

Doduše vašar u Rakovici je vrh.

E, vašar jeste vr`. Ne zna se da li je gori seljobus (četressedmica) ili pedesetica.

Što volim kvalitetnu defku o nekom delu nekog grada

O, odabir! Hvala, hvala! :)

"Beogradski Pekam"

Odmah posle ovog plusirao,vec posle anakonde ozvezdio.

Alal vera!

Što mi pljuješ kraj? Naći ću te i seckaću ti butine! PFC MKC CZVJWŠ 101%!!!!!1 AJMO RAD

@teyma: Miljakovac (crni grafit+slika)- "Dugija! Duša u raju, srce u kraju!"
Stari Košutnjak (crveni grafit) "Stari Košutnjak čeka titulu" (precrtana poslednja
reč crnim grafitom, dodato: "KURČINU")

Uradio si domaći

Лепо срочено. *

Baš baš dobro urađeno.

Ima parčence puta između Rakovice i Resnika gde se gubi svaki ovozemaljski bežični signal. Znači radio šušti, mobilni ćutu i tako jedno 150-200m dok ne izađeš iz "rupe". Zna li neko išta o ovome?

хахаах раковица... ја сам са новог београда, где је то беше кад се изађе из београда?

Dok se mali novi beograd gradio 40tih godina 20tog veka manastir Rakovica datira iz srednjeg veka tako da TRADICIJA je na nasoj strani. NOVI BEOGRAD = SREM XAXAXAXA

како небитан податак, живимо у садашњости а не у прошлости. ко кад би нпр. португалија сад кренула да се курчи и кења у фазону - раније смо ми имали флоту, истраживали, колонизовали итд. а сад грцају у проблемима и пред банкротом су... НОВИ БЕОГРАД ЈЕ ЗА ВАС АМЕРИКА!

Vi ste naša kolonija, SREMUŠI!

prolazio sam kroz Rakovicu i slažem se do poslednje reči! +

niti jednim niti drugim niti trećim :)

Ниси био у Гроцокој и Земун Пољу а Раковица није село.