Prijava
 1.    

  Raul Gonzales

  Fudbaler sa čijim odlaskom se ugasila kraljevska krv Real Madrida. Ljudina. Gospodin. Klasični napadač, špic. Čovjek kojem su žeđ za golovima ubrizgala dva centarfora balkanskog porijekla- Peđa Mijatović i Davor Šuker. Učio je od majstora i ispekao zanat.
  Davne 1994. je debitovao, tad je počelo objašnjavanje.

  Najviše postignutih golova u istoriji kraljevskog kluba, Lige šampiona, Uefinih takmičenja...
  I šta se desi? Napravi život neslanu šalu na tvoj račun i dovede Murinja sa svojim stavom "ja moram mjenjati i prekidače u klubu, ja sam Bog otac", dabogda ga Borka Pavićevević kulturno dekontaminirala, i sve što je dao klubu u kojem je ponikao sada pada u vodu. Kao kad ti djevojka koju si htio ženiti saopšti da je trudna, sa crncem i shvatis da je ona samo bezvrijedni megaloman. A Raul, šta radi? Gospodin čovjek, neće da se prepire sa megalomanskim pičkama nego ode u Šalke i nastavi da daje golove, jer to mu je u krvi, on bez golova ne može da živi, to je opsesija, takvi su pravi centarfori. A ne ovi što se pojavljuju po kojekakvim magazinima sa manekenkama, koji svojim skandalima pune novinske stupce. Ima li Raul ikakav trač iza sebe? Gospodin čovjek, kad je osvojio LŠ 1998. vozio "Golfa 2" skroman a zna prepoznati kvalitet. Za Razliku od svog vješitog takmaca u davanju golova Pipa Inzagija on je znao dati gol i van peterca, pa čak i van šesnaesterca. Igrao u tada osrednjoj reprezentaciji Španije koji je slovila za vječitog favorita iz sjenke, i dao hrpu golova. On je bio sjenka svakog odbrambenog igrača.

  Bez sumnje, prestiće ga neko pobroju golova, da li Mesi ili K. ronaldo (namjerno malim slovima, samo je jedan Ronaldo ), ali neka, rekordi i postoje da bi se rušili. Samo Raul je te rekorde postavio kad su zelenim tepisima hodili bogovi, Zidan, Figo, Ronaldo, Nistelroj, Anri, Del Pjero, Toti, Pipo...
  Kad je Figo (za kojeg sam mislio da je pederastog izgledea dok nisam vidio K. ronalda, uostalom ne znam koji je kurac tim portugalcima u zadnje vrijeme sve sami pederčići, eno i onaj Nani) došao u Real, mogao je da traži sve što poželi, i sve bi mu bilo ispunjeno. Osim jedne stvari- NE MOŽEŠ DOBITI BROJ 7!

  Raul je suvereni vladar broja 7.