Prijava
   

Zona sumraka

Stanje svesti, izmedju dve ili vise dimenzija, ni tamo ni vamo, u kome se nasa stvarnost, i njoj paralelne stvarnosti preplicu.

Zovem prijatelja na rucak:

on: "halooooo" mumla
ja: "jesam te probudio?"
on: "jesi..."
ja: "jesi u novom sadu?"
on: "...jesam"
ja: "oces na rucak u menzu?"
on: "ne mogu ja stevane, moram na predavanja"
ja: "a kad su ti predavanja?"
on: "sad, u 9"
ja: "pa sad ti je 11"
on: "u jebote, koji je danas dan?"
ja: "subota"
on: "u jebote, nisam ja u NS, ja sam kuci, sad vidim sobu"
ja: "jese napio sinoc?"
on: "......jesam"
ja: "aj, pozzz"
on: "zdravo"

   

Prodavanje cigle

Old skul dorćolska fora za prikupljanje sredstava od slučajnih prolaznika.

Veče je, bezbrižno se spuštaš Zmaj Jovinom, kad ispred tebe izleće klinac, 10-12 godina plafon, i pita te da li bi kupio ciglu koju drži pred tobom u rukama. Pogledaš malog musavog prcvoljka, nasmeješ se i prošišaš pored njega, dok te on, za svaki slučaj, još jednom pita: "Da li ste sigurni?" Nakon što to uz osmeh još jednom potvrdiš, iz okolnih štekova izlazi nekoliko manje naivnih lokalnih baraba koje ti prethodno pomenutu ciglu daruju besplatno - u vugla.

Sledeći put daješ klincu 50 đunti i brišeš, blago ubrzanim korakom, dok prolaznici sa funjarskim osmehom gledaju u drečavo narandžasti kvadar u tvojim rukama. Izbijaš na Cara Dušana, kad na tebe naleće entuzijastična devojka sa šarenim čestitkama u rukama:
- E, ćao, hoćeš da kupiš čestitku, skupljamo novac za decu iz Zbojštice!
- Hoćeš ti da kupiš ciglu?

   

Kao tanjir supe

Lepo, ugladjeno, perfektno, obojeno tačno po linijama.
Tanjir supe je deo obroka najviše na svečanim ručkovima severno od dunava, jer niže je život mnogo suroviji i tamo je bitno jesti što jače, znači obavezno je predjelo koje sadrži jako, suhomesnato, sireve i slično, ovo naravno ima i gore i poznato je kao meza ali supa je neizostavna, dok je dole ona nepotrebna i neretko strana i nema se vremena za te fensi supice i zajebancije koje su doneli Austrijanci, pa valjda kada kažemo tanjir supe zamišljamo neki bečki dvor i sav taj glamur i lepotu koja nam je nametnuta od strane dušmana, pa se nastavlja i u slengu.

Uuu gle male šta je ko tanjir supe, kido bi je ko ligamente!

   

Gandalfov rukav

Najnovija jedinica zapremine. Širina, dužina a pogotovu dubina predstavljaju potpunu nepoznanicu. Priča se da se tu nalaze između ostalog i oko Omera Ašika, flajka piva sa embrionom od miša unutra, Nesijevo jaje, Sveti gral, dlake sa Čakovih grudi otkinute u Zmajevom gnezdu, i niz drugih stvari. Crna rupa.

- Kako je bilo sinoć sa Majom Kuravom ?
- Bolje da sam gurao u Baćevački tunel, isto mu dođe...
- Nije valjda ?
- Zabrinuo sam se. Dok sam u njoj bio, osećao sam se kao Kraken u Atlantskom okeanu. 'Čka kao Gandalfov rukav, kao jebeni Gandalfov rukav !!!

   

Ne može u sanduk da stane

Ekstremno korpulentna dama kada je reč o svim raspoloživim dimenzijama. Grudni koš poput Batistinog, listovi k'o u italijanskog dopingovanog fudbalera, bulja k'o trokrilni šifonjer, 190 centimetara, težina 2 džaka cementa.

Da mi je znati kako će ovu bedeviju sahraniti...

Teška muka majstore, ta u sanduk ne može da se uglavi.

   

Midorijama

Sleng za hladnu ( ili po izboru, za muljevitu/prljavu) vodu, preuzet iz šoua "Nindža ratnici", u kojem takmičari najčešće završavaju svoje učešće padanjem u izuzetno hladnu, i ništa manje prljavu vodu. Midorijama je ime studija u Jokohami, u kojem se gorepomenuta emisija snima.

A:"Tebreks, kakva je voda?"
B:"Brate, Midorijama, govno mi se smrzlo!"

   

Krajc

Ono malo pljuge što ostane kad se pravi miks sa travom za motanje buksni. Uglavnom pola ili trećina cigare.

- Vidi kakva je! Ko naslikana!
- Do jaja matori! Daj da spušim taj krajc, da se ne baci. Pa onda pali i svesno u desno.

   

Dobar kurac, mir u kući

Eksplicitna izreka, koja dočarava da redovno i kvalitetno obavljanje bračnih dužnosti može uticati na smanjenje nervoze, tenzije i zvocanja u svakodnevnom životu od strane supruge.

   

Svrš' u mene sama ć' ga ran't

Uzvik djevojke za vrijeme seksa kad je njoj najslađe a on hoće da ga vadi.

   

Na đavoljoj sisi

Na teškim drogama.

- Eto Krle, dođe i nama 25 godina mature. Mi naši svratili da te obiđemo. Kao što vidiš, neko oćelavio, neko se udebljao... Sve u svemu, svi nešto ciguljamo, jurimo da zaradimo za familiju, a nama šta ostane. Nikome se nije dogodilo ni izbliza ništa ekstremno kao tebi. I ovom prilikom da ti se još jednom u ime svih nas izvinim što nismo bili uz tebe kad te riba ostavila, pa si utehu tražio sisajući đavolu sisu, dok nisi presisao. Uglavnom, tebi za dušu nama u gušu, neka ti je laka zemlja i Bog da ti dušu prosti.

   

Crkva

Orijentir u svakom selu.

A

-Oprostite, gde se nalazi džamija ovde?
-A to ti je tamo u Maršala Tita, odma iza crkve.

B

-Izvinite gospođo, da vas pitam, gde ima jeftinih kurvi ovde u selu?
-Kod crkve skreneš prvu desno..ma ustvari pitaj tamo nekog pa će ti objasniti.

   

Elder Trolls

Ekipa old skul trolova sa višedecenijskom praksom. Obično se okupljaju ispred obližnje prodavnice gde uz zidarsko pivo ubijaju vreme, svoje a bogami i tuđe moždane ćelije.

- Ej dečko! Aj donesi čika Miletu još jedan jelen. E, i otvori ga.
- Evo, izvolite. 50 dinara.
- Au sinak, ova inflacija ubi! Ovde garant nema pola litre, pogle' kakva je flaša. Četir' i po deci u vr' glave. Jel tako Rade?
- I četir' ako ima neka me seku ovde. Kakve su pre bile flaše pa je stajalo pola litre. Ovo je prevara bre!
- Sinak, ovo se mora proveriti. Aj ti nama donesi neki lončić sa onim meračem sa strane. Znam da imaš u radnji.
- Pa piše da ima pola litre, neće vas valjda lagati dobra stara Apatinska pivara.
- Od kada su došli oni stranci ja njima ništa ne verujem. Možda i ima pola litre, ali danske ili belgijske. Ove naše nema sigurno.
- Tako je Mile! Njihovo je sve manje. Donesi bre taj merač da vidimo!
5 minuta kasnije
- Evo, našao sam pa proverite.
- Majku mu, ladno pola litre.
- Ček ček Rade, pogledaj šta piše: "Made in China". Ne valja ovo sinak, nađi neki naš ili ruski.

   

Mentula

Nepatvoreni latinski naziv za muški polni organ. Ono današnje mejnstrim ''penis'' je prvobitno bilo eufemizam za mentulu (koja je od samog početka bila vulgarnost), pa se ustalilo kao stručni termin, iako je značilo ''rep'', a ne kurac. Danas se reč mentula koristi u psovkama kada želimo da bacimo sagovornika u rebus ili eventualno u nekim jeftinim, rustikalnim forama.

Inače, smatra se da je tvorac reči nu metal imao u vidu reč mentula, te implicitno hteo da saopšti publici kakvu kurčinu od muzike slušaju.

- Ti imaš taj meštanski mentalitet i u potpunosti razumem što misliš da nije za pohvalu što sam spavala sa više osoba.
- Zabole me mentula što si se ti spavala.
===================================
- Pokušavam da prokljuvim zašto je baš Budimpešta seksualna prestonica Evrope.
- Kako zašto? Nisi znala da Mađari imaju najveće mentule u Evropi?
- Čega?
- Kurčine, palamara.
- Stvarno? Hihihihihi. Nisam znala!
===================================
- Hoćeš bombonu?
- Aha.
- Hoćeš od mentule?
- Žemo, žemo.

   

Brđanka

Naziv za čeljade koje živi na selu u kojem kad vide auto donose vode da ga napoje, a kada je najveći baja u selu, inače švercer, kupio prvi crno-bijeli TV, za njih je to bilo čudo neviđeno, pa ga nisu znali ugasiti, nego pokrivali ćebetom.

A ona, jedra, mlada, u dojkama ima kubikaže k'o u posavskih seljaka silaže za bikove. U školi uvijek sjedi u zadnjim redovima. Kada progovori, ispušta neartikulisane zvukove tako da zvuči k'o freza kad joj se da gasa uz omanje brdo.
Prava fergusonka.
Prsti su joj smeđe boje, jerbo je skoro brala orahe, a pete ispucale k'o norveški fjordovi. No, unatoč svemu tome, ona je i dalje porno ikona za mlađane seljake koji, dok okopaju k'ompir, zaostaju u retku i nadviruju joj se u guščurdu. Svojim jedrim guzovima, otvrdlim od sjedenja na sadilici za duvan i razvijenim bedrima od nošenja vode uz brdo, polupa bledunjave gradske momke olako k'o traktor Džon Dir kad u trećoj brzohodnoj uleti u mlad kukuruščić...
Izlazi u diskoteke u kojima momci nose crne Dolce & Bregana majice sa zmajem na leđima. Obično se udaje veoma rano, oko svoje 17-18. godine, jerbo kod njih postoji mit da ih kasnije neće niko ženiti.

Za gradske momke, brđanka predstavlja metu koju mogu osvojiti sa napucanom Džetom dvojkom u kojoj odzvanja Rade Lacković, ali takođe se i zgražavaju na pomisao da je žene. Jok, samo taslačenje, tarabljenje, jebačina.
Uz to, nikada ne izlaze sa ovakvim čeljadetom na otmjena mjesta zbog mogućnosti susretanja sa ortacima koji bi odmah primijetili roktanje kada se ona nasmije.

Za seljake pak, ona je neko s kim se može normalno popričati, fino izgleda, zna razvit' pitu i potrijebit' po kući. Kod nje prolazi džiberski ulazak, tipa: "Đes' maco, ko te prati kući?", dok u ustima miješaš čačkalicu i drpaš se u predjelu međunožja.

Njen repertoar riječi nije kurtoazan niti obogaćen šljaštećim dijapazonom anglosaksonso-romanskih izraza, ali kada nešto kaže, pogađa pravo u centar, direktno... Zato se gradski momci boje, a gradske djevojke joj zavide na jedrini dojke i rumenim obrazima, dok će prave preldžije i bećari, lole sa seoske pilane, znati cijeniti ovu amazonku, vrstu žene i seksualne boginje koja nažalost zamire pod naletom kletog hipsterluka i modnih trendova, skrojenih od žabarskih gejeva koji favorizuju izgled anoreksičnog dječaka, a ne jedre, zdrave i stabilne žene.

   

Dvocolaš

Za razliku od letvičara, lajtvejt radnika na pilani koga krasi brzina i tehnika, dvocolaš mu je sušta suprotnost. Fizičkom konstitucijom Uruk-haia, dlakavošću Gimlija i dobrodušnom naivnošću Hobita predstavlja okosnicu drvnoprerađivačke industrije jugoistočne Evrope. On je sirova snaga i brutalna sila, koja dolazi da rešava posao kad tehnika zakaže - računar je fina i elegantna sprava, ali u nekim slučajevima gluvara i macola jedino rešavaju posao. Njegov zadatak je jednostavan, on je na njega fokusiran: "Preneti 5 metara dugu hrastovu dasku od 2 cola debljine, od tačke A do tačke B."

On predstavlja nebrušeni dijamant brđanske genetike, endemski naseljen u regionu Dinarskih Alpa, stoji kao brend zdravog čoveka sa naših prostora, veoma zajebana konkurencija rošavom flafičastom Francuzu, koji u periodu kad se ne hefta u degustira vina iz Provanse čitajući romantičnu poeziju, ili par brkatom Nemcu, koji pekući Bregenwurst kobasice, trlja brk i zamišlja još pokoji pohod na Balkan, vođen željom da svoj svingerskom perverzijom dobrano degradirani genetski materijal, obogati Y hromozimima balkanskih gorštaka.

Dok je dvocolaš bio dete, umesto tetrisa i lego kockica slagao je betonske blokove kad je ćaća gradio ispust za krmke. Dok su zapadnoevropska deca po dijetalnom hlebu trljala Nutelu, njemu je mati u pola vruće pogače, promera k'o rezervni točak Peglice, stavljala red slanine, red kajmaka, red slanine, red kajmaka i tako pe'šest puta. Umesto engri brds igrice, on je kamenom od kupusa gađao komšijinu junad kad mu pređu u detelinu.

Na prelima, obučen u donji deo Eurosport trenerke, pleteni karirani džemper i gumene opanke, obrijan britvom i naprskan Brionom, predstavlja plen za oćnije brđanke, koje razočarane u bledunjave hipstere i slabašne momke, traže utehu u dva kvadrata njegovog ramena za plakanje. Sa brđankom u srećnom braku dobija petoro rumene i zdrave dece, i tako u krug.

A brkati Nemac, pekući Bregenwurst kobasice trlja brk i zamišlja još pokoji pohod na Balkan, pakujući svoje planove pod veo paketa mera za uvođenje demokratije, zelenog svetla iz Brisela, i te šargarepe lažnih obećanja koja se sve više izmiče, kako magarac puže prema njoj...

   

Letvičar

U hijerarhiji radnika seoske pilane najbliži pandan čoveku sa građom Legolasa i naravi Gimlija iz Družine prstena. Niti dovoljno jak da raznosi bukovu dasku debljine pešest cola, niti dovoljno pametan i čkolovan da računa kubikažu jasenove građe natovarenu na šleper Skaniju već spremljenu za Italiju, svoje mesto na pilani izborio poznavanjem taktike i tehnike preciznog slaganja letvica između dasaka i ostalih drvenih elemenata.

Sitne je konstitucije, srednje visine, tanak, ne mrcina od čoveka kao preldžija i mrčo, više kao lola i old skul seoski jebač. Prznica koja lako plane. Usled potisnutog besa jer ga svi zajebavaju zbog njegove slabije građe, i loših rezultata u takmičenju u udaranju kruške u interseoskim vašarskim turnirima, često izaziva tuče na prelima i u seoskoj birtiji kod konobarice Slađe. U makljaži koja nastaje, njegov adut nije snaga, nego brzina i munjeviti refleks. Usled lake mase, njegovi udovi imaju manji moment inercije, stoga se kao veoma žilav brzo kreće u tuči, rapidno izmeštajući centar mase trupa izbegavajući neprecizne, a krkanski snažne udarce šakurina od mrkonjićkih dvometraša, on u napadu zadaje slabe, ali brze, precizne udarce, usled čega je stekao titulu zajebanog lole u pet okolnih sela.

Glas zajebanog lika, nije jedina slava koja ga u njegovom kraju bije. Pred prela i izlaske u seoske folkoteke, zapere svoju nabudženu Opel Askonu, Nokiju 3310 zapojasa za kaiš, kosu začešlja na stranu, svoje zmijsko telo zaprano turskim sapunčićem od jorgovana namiriše zelenom Malicijom. Vitke građe, onako nestandardni Balkanac, predstavlja nešto nabliže Orlandu Blumu i Enrikeu Iglesijasu čemu jedna prosečna seljančica može prići za vreme pauza između okopavanja, berbe i krunjenja kukuruza. Zbog veoma agilnih prstiju, razrađenih slaganjem letvica, čuven među snašama po dobro uvežbanim manevrima džaranja kliće, na šta one proizvode vlage k'o oblaci kumulonimbusi kad ošinu ravničarku njivu iznenadnim prolomom oblaka, što se završava epilogom intenzivnog skvirtanja, merljivog količinom vode iz jednog topa za navodnjavanje semberske plantaže paprike i omanjeg islandskog gejzirčića.

   

Propustio si odličnu šansu da ćutiš

Odličan način da nekome kažete da je upravo izgovorio neviđenu glupost. Kod osobe kojoj je ovo upućeno stvoriće takozvani "bedara" osećaj i želju da vrati vreme unazad par minuta.

Izreka može da se preformuliše i za internet populaciju i da se umesto "ćutiš" ubaci "ne napišeš ništa".

-Brate, meni nikako nije jasno zašto se ljudi žale kako su loše živeli devedesetih...
-Sine, upravo si propustio odličnu šansu da ništa ne kažeš, bolje da si ćutao.

   

Drk memorija

Kada zapamtite devojku da biste sledeću masturbaciju posvetili njoj.

-U, pogledaj ovu al' je dobra. Ubacujem je u drk memoriju.

   

Udovica

Kafa, bez rakije.

- Mlada, daj mi jednu udovicu, pijem neke ljekove...

   

Skidanje nevinosti

Kada slamčicom probiješ onu rupicu na tetrapaku u kome se nalazi čokoladno mleko.

-Aj mi razdeviči ovu moju kravicu, ruke mi zauzete.

?
+91
17
definicija