Prijava
 1.    

  Retard-Hop

  Najnoviji, najpopularniji, najjebitačniji i sve ostalo naj, naj, naj muzički podpravac - Retard-Hop. (Ooooo, da, jesam ironičan i sarkastičan i sve ostalo gadno, da, da, da.)

  Naime, mlade generacije, napaljena klinčurija koja verovatno nema dovoljno razvijenih sivih ćelija, su se potrudile da nam predstave (prezentuju) svoju viziju Hip-Hop/Rap muzike. Potpomognuti niskim cenama solidnih (jakih) kompjuterskih konfiguracija, Sound Forge-a i Frutty Loops-a skinutih sa torenta, oni stvaraju i danju i noću muziku za pamćenje. I to kakvu: siromašan jezik, rečenice pune psovki, vređanja svega i svačega, teme idu od opasno-mamojebačkh, gangsterskih (gengsta brate, gengsta), debilno-socijalnih pa sve do kretensko-ljubavnih. Muzika (matrica) ima sve elemente turban-folka, sa nešto tuc-tuc-a (pa, techno malo, da se vidi da su urbani, ali techno iz vremena nastanka tog pod-žanra, matrice skinute sa Spectruma) i kao nekih tipičnih hip-hop zvukova pokradenih iz matrica starijih domaćih, a ponajviše inostranih izvođača.

  Neverovatno je koliko su osobe u takvim "bendovima" (skupinama građana) popularni, koliko se omladine loži na njih. Nivo inteligencije tih persona je na nivou paradajza posle jedne seanse u mikrotalasnoj rerni, time se i kvalitet njihovih tekstova svodi na najobičniju idnoktrinaciju. Takođe, članove takvih grupica i njihove fanove možete "provaliti" po tome što su njima ona dvojica likova iz filma "Rane" "skroz kul, prave patriote i jebači, ono, do jaja".

  Napoleon - lik koji sere o "West Coastu", a bolje bi mu bilo da malo razmisli (ako je to ikako moguće) koliko bi se "Bad Madafukk'n Niggaz" iživljavali nad njim da ga se dočepaju.

  Elitni Odred - sa onom njihovom "ljubavnom pesmom" svaka iole normalna osoba je "uradila" face palm. Onolika količina nebuloznih rima je stvarno neverovatna.

  THCF - sa svoijm pesmicama "Trenerka Stil" i "Kapuljača stil" i svojim "seti se devedesetih" fazonom. Svima su se smučile devedesete i sva priča vezana za njih. Ma, smučile su nam se priče i za ovu prvu deceniju ovog stoleća. A, oni i svi slični njima smaraju sa takvim temama iako su za vreme devedesetih bili klinčurija koja je išla u vrtić (ili u više razrede osnovne u najboljem slučaju). Narano, i oni su gengsta - ukrali su rafaelo kuglicu od prodavačice koja nosi naočare sa piksla dioptrijom.