Prijava
   

Stižu dolari

Serija koja će, kada bude 50-ti put reprizivana za 50 godina, i dalje biti serija rekordne gledanosti. Da li je reditelj to postigao upotrebom crne magije ili nečeg drugog, to se ne zna, ali je činjenica da je rekordno gledana, iako se njena radnja može prepričati u nekoliko rečenica.

Naime, u SVIM epizodama se vodi diskusija o nepostojećim parama koje svi svojataju i prave planove šta će sa tim silnim milionima kad ih dobiju, pa tako Gagi Jovanović hoće za 9 000 000 dolara da kupi svoju firmu, a nema kafe u kući. Inače, ovo razmetanje ogromnim parama usred opšte nemaštine je karakteristično za sve serije istog tipa - Setimo se Vukašina Golubovića i njegove ogromne plate koju dobija od Maline, a ovamo Riska kuva kafu triput od istog soca i pravi poparu od hleba starog hiljadu godina. Ili kad Gavrilovići 3 puta zaredom gube po 20000 maraka, a Čupka nema za balsku haljinu itd.

Da se vratimo na seriju ''Stižu dolari''. Serija ne bi bila degutantna da glavni baja nije Ivan Bosiljčić, koji inače glumi opštinskog ćatu, a pred ribom ide u zabijene kafiće da ga ne bi navatali žbirovi - tzv. Bosiljčić-paranoja, jer je umislio da je neko mudo. Naravno, količina vlage koju ta riba luči na njega nije ništa u poređenju s vlagom koju luči njena keva.

Dakle, serija je surealna, degutantna, ali postoji i jedan detalj koji je čini morbidnom - scena kad vode dijalog Danilo Lazović i Milenko Zablaćanski, u kojoj mu Lazović kaže (parafraza) ''Nikad ne znaš kad može Onaj odozgo da te pozove k sebi''. Onda Lazovića strefi infarkt, a Zablaćanski se nepune dve godine kasnije skuca u mercedesa i pogine.

A serija i dalje održava rekordnu glednost...

Komentari

Дакле, серија је суреална, дегутантна, али постоји и један детаљ који је чини морбидном - сцена кад воде дијалог Данило Лазовић и Миленко Заблаћански, у којој му лазовић каже (парафраза) ''Никад не знаш кад може Онај одозго да те позове к себи''. Онда Лазовића стрефи инфаркт, а Заблаћански се непуне две године касније скуца у мерцедеса и погине.

Истина. Чудно,али истинито. Но Комент.
+

Ispravi lazović u Lazović, tj. veliko slovo! Inače, imaš fantastičnu moć zapažanja... +

Ja sam cuo da je Danilo Lazovic poginuo tako sto ga je udario ovan rogovima.

A tek oni Crnogorci na čelu sa Mišom Janketićem,koji po ceo dan sede uparađeni u kući i vode nebulozne razgovore.+

A tek oni Crnogorci na čelu sa Mišom Janketićem,koji po ceo dan sede uparađeni u kući i vode nebulozne razgovore.+

Е, али, Јанкетић је толико добар глумац, да те просто ненормално нервира његова црногорштина, а човек уопште није Црногорац. :))

Meni su dolari najgora serija od ove Pavićeve plejade, počevši od Boljeg života pa do Bele ladje. Zajebali su čak i onog bilmeza Šojića.

Бољи живот је винтиџ! :) Не дирај ми Бољи живот. То је трве квлт серија. :)

Босиљчић јесте, оно. Хот.

Све се пуши. :))

Pa nisam ja ni rekao da je Bolji život sranje. :) Samo poredim. Porodično blago, Srećni ljudi, i Bolji život mogu da se gledaju, ali ove poslednje dve...

А јесте, бре. Скроз је фрајласто леп. И згодан.

A, da, bre. Zaboravili smo da pomenemo odličnu muziku u Pavićevim serijima (opet izuzimam poslednje dve serije).

+ imam neki osećaj da je Pavić sve serije posle Porodičnog blaga (ajde i posle Boljeg života) radio na silu. Rekli mu ovi direktori: Ajd napravi ti još neko onakvo govno, viš da narod gleda, a nemaština teška, da im oteramo misli i slično.

Mada moram da priznam: Bolji život - Nikad me preterano nije zanimala ta serija. Srećni ljudi - Gledao sam zbog toga što sam imao 3 programa tad na TVu, teo ne teo, morao si to da gledaš. Porodično blago - Đoša i Đpic definitivno. Zbog toga sam gledao, ma koliko mislili ovi iz mojih krajeva da nas Pavića bruka tom serijom i da nam se ostala Srbija smeje, mene je bolelo briga, bitno je da sam se ja smejao. Umem da iscitiram trista citata iz te serije.

Stižu dolari - Pa mislim reko je gore čovek, ja samo da dodam ovu silu. :)

Moj đed to gleda po stoti put.
I gledaće još sto puta on i njegov ortak -.-
I tako, svi penzioneri gledaju i eto "rekordne gledanosti"

de se seti ZBIRA :DDDDD +