Prijava
   

Uzeti kokice

Izraz koji se koristi kada se želi da se prekine ili izbegne neka besmislena rasprava. Ne nervirati se oko nečeg na šta je nemoguće previše uticati, nego posmatrati datu situaciju kao kad se uz kokice gleda film ili cirkuska predstava. Pustiti druge da razbijaju glavu i budu klovnovi.

Elem, đelem, đelem, lungone dromensa, maladilem bahtale Romensa mada se više figurativno koristi, ima ljudi koji su malko više ograničeni, k'o taraba, uzan im okvir, pa žešće zabrazde i šlajfuju k'o traktor po mokroj zemlji posle kiše, pa je nekad potrebno bukvalno iskokati kokice i grickati ih, pustiti mozak na ispašu i posmatrati budale kako sami sebe još dublje ukopavaju u sopstvenoj gluposti.

Selo Dražmirovac

Samo me povedi nije važno gde
ostaviću sve zbog tebeeee!
I ne daj mi tuga srce preseca,
ma vodiću te, mala, do Meseca!

- Ijaoooo! Vesna, de me nađe s ovu pesmu! Nema ti bolji radio od našu Radio Moravu!
- Melivojeeee! Melivojeeee!
- Šta jeee? Kuj se to dere, Sunce mu kalajisano? Pu, jebem ti, ću dizginem na ove stepenice dok siđem da vidim ko je.
- Ama mi smo, bre!
- A ti si, Seniša? A i Dragan doš'o s tebe! Šta je bilo! De gori?
- Ama došli smo da presudiš oko ovi izbori. Dragan viče da je Feman bolji od Palmu da vodi Jagodinu. Pa de će Kosovar da ne vodi? Bolje da idemo kod Palmu u kampanju, će ni da nešto naftu, nešto seme, nešto žito.
- Pa šta ako je Feman Kosovar, da neće ovaj što mu glava ki kugla da nas jaše više? Koja nafta, koje seme, koje žito? Će ni da on kurac da izbijemo oči!
- Khm... Kol'ko ima sati? (Proteže se.)
- Osam.
- Na kurcu vas nosam obojicu! Pa bem mu dete, šta mi uzbunjejete ceo komšiluk od ujutru, jebali ve izbori! Selo nam ojađeno, izgladneli smo svi od ovu tranziciju, izmršaveli smo ki one manekenke s anarekciju, anareksiju, kako se već kaže. Zabole me za izbori. Ja misleo da ste se opametili, da ste postali pravi veseljaci, štono ovi iz Krajinu kažu, da ste postali bećari, a vi bi i dalje da budete najveće budale u selo.
- Što tako pričaš?
- Jes stvarno? Šta je s tebe, Melivoje?
- Zato što se sto puta ste dizali revoluciju, sto stranke ste promenili, a ništa niste dobili. Još se na Smederevac grejete,, čitave gaće na dupe nemate, celom selu služite za smeh i podsmeh. Obojica čurite, a nijedan godinama nikad cigare nema, od svakog žicate, za upaljač da ve ne pitam. Gulite prazan pilav godinama, nikad ni za jedno zidarsko nemate, a kamoli za kriglu točenog u jagodinsku pivnicu, a i dalje mlatite za tuđ račun. Za čije babe zdravlje više? Samo vi fale one hulahopke s halteri da obučete da vas one lopuže i dalje jašu ki da ste najveće kurve u Pomoravlje. Ja kad vidim da se raspravljaju oko politiku, ja uzmem kokice i gledam.
- Kak'e te kokice spopale? Šta si ti? Od ovi Čedini ili ovi Pajtićevi pa te briga?
- Jok, možda će za Šešelja. Stvarno, Melivoje, kak'e te kokice spopale od ujutru?
- Seniša, Dragane, nemo' da laprdate više! Znate da sam najluđi u selo! Sa' će letva da radi! Men' je tako moj Roćko rek'o. Ćale, kad vidiš da ne možeš da se raspravljaš s budalu, uzmi kokice i gledaj komendiju. Ja sam ga dao na čkole u Beograd i tam' je to čuo od nekog njegovog druga što ga zove Marokanac. Ne znam da l' je stvarno iz Maroko ili neku drugu zemlju, vidim da je čovek iz inostranstvo, al' pametno zbori. Eve, sad će moja Milinka ispucka kokice, ja ću da i' izijem i da navijam, a vi nastavite s tu vašu mudru raspravu, vidim da počinje dramaturgija s Palmu i Femana.
______________________________________________
Takmičenje Pojzen

Komentari

Ne mogu da ucestvujem, al daj barem da procitam:D +

Kokaj lutko! Dobra Fendere +

ako neko pomisli da je malo preterao sa ovakvim dijalogom i govorom specifičnim za pomoravlje mnogo se zeznuo... ORIGINAL!!! tačno likove k'o da vidim lolo
PLUS!!!

Dal od rakije il od umora il od stila pisanja al mnogo mi teška za čitanje trenutno. Čitam i ocenjujem sutra.

hahah ovo je odlično!! Jadni Stevča nema šanse u glasanju... hteo sam da mu pružim šansu, popravlja se, ali ovo je pobedilo! +++

hahah ovo je odlično!! Jadni Stevča nema šanse u glasanju... hteo sam da mu pružim šansu, popravlja se, ali ovo je pobedilo! +++

Šmrc, šmrc, kmeeeeeee... :'(

Što nema šanse u glasanju?

Loše sam se izrazio: ima male šanse. Ova je bolja od njegove :(

Svejedno, šmrc, kmeee, KMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE... :'( xD

:(((( sad ću se osećam sjebano celo veče, presešće mi slava :(

Bogami, jesam :)