Prijava
   

Večiti problem u žmurki

Da li sam pogodio padež ne znam, ali znam da je gore pomenuta igra pobrala sve simpatije dece pa i starijih i da je na vrhu liste dečijih najomiljenijih igara. Jedini problem je uvek bio u tome ko će da žmuri.

Ako se to rešavalo na način "koga prvog nađu" (što je logično zbog toga što se on najlošije sakrio) tad ostatak igre nije zanimljiv, nema tenzije pošto se zna da ostatak ekipe nije u opasnosti jer se, jelte, već zna ko žmuri.

A ako se ide po principu "koga poslednjeg nađu" (čime bi se poništila negativnost prvog slučaja) onda nije fer, pošto se dotični najbolje sakrio, i ne zaslužuje da on žmuri.

Najlakše je ako su u igru ulazili novi članovi tzv. "novi kolačići", oni su momentalno zauzimali mesto žmurača, i problem bi bio rešen.

Drugi način da se izbegne neprijatnost biranja novog žmurača, bila je da ko se poslednji opljune, glasno uzvikne "pu spas za sve nas!" i trenutni žmurač bi momentalno postao i naredni.

Da li je novi, pravedniji način izmišljen, ne znam. I kad bi ga izmislili, sigurno bi potrošio dan u kajanju što se nisam bio klinja u vreme tog pravila.

Komentari

Ma kakvo kajanje? Ja samo žalim što ne mogu da se vratim :)

Нису иста времнена. Рече Крле96 лоло

Pa dobro, imalo kod nas ono, ako zadnji uspije da zapljune i kaže ''pu spas za sve nas'', opet žmuri isti :)
+ btw

То сам скроз заборавио..исправљам

Podseti me na stara vremena. Svako dan smo igrali
++

Koga zdnjeg nađu kod mene u kraju. Tradicija. Nije bilo moguće da se sruši to.

Kod mene uvek bilo koga prvog. Mene jednom našli posle ručka, ćale zvao ja zapalio...

Али није фер према професионалцу Џони...

Код мене је увијек било кога првог нађу, то некако има највише смисла. Нема везе што више ниси у опасности, хоћеш да се докажеш...
+++