Večiti problem u žmurki

Krle96 2013-07-15 20:26:20 +0000

Да ли сам погодио падеж не знам, али знам да је горе поменута игра побрала све симпатије деце па и старијих и да је на врху листе дечијих најомиљенијих игара. Једини проблем је увек био у томе ко ће да жмури.

Ако се то решавало на начин "кога првог нађу" (што је логично због тога што се он најлошије сакрио) тад остатак игре није занимљив, нема тензије пошто се зна да остатак екипе није у опасности јер се, јелте, већ зна ко жмури.

А ако се иде по принципу "кога последњег нађу" (чиме би се поништила негативност првог случаја) онда није фер, пошто се дотични најбоље сакрио, и не заслужује да он жмури.

Најлакше је ако су у игру улазили нови чланови тзв. "нови колачићи", они су моментално заузимали место жмурача, и проблем би био решен.

Други начин да се избегне непријатност бирања новог жмурача, била је да ко се последњи опљуне, гласно узвикне "пу спас за све нас!" и тренутни жмурач би моментално постао и наредни.

Да ли је нови, праведнији начин измишљен, не знам. И кад би га измислили, сигурно би потрошио дан у кајању што се нисам био клиња у време тог правила.

10
28 : 9
  1. Ma kakvo kajanje? Ja samo žalim što ne mogu da se vratim :)

  2. Нису иста времнена. Рече Крле96 лоло

  3. Pa dobro, imalo kod nas ono, ako zadnji uspije da zapljune i kaže ''pu spas za sve nas'', opet žmuri isti :)
    + btw

  4. То сам скроз заборавио..исправљам

  5. Podseti me na stara vremena. Svako dan smo igrali
    ++

  6. Koga zdnjeg nađu kod mene u kraju. Tradicija. Nije bilo moguće da se sruši to.

  7. Kod mene uvek bilo koga prvog. Mene jednom našli posle ručka, ćale zvao ja zapalio...

  8. Али није фер према професионалцу Џони...

  9. Код мене је увијек било кога првог нађу, то некако има највише смисла. Нема везе што више ниси у опасности, хоћеш да се докажеш...
    +++

Omiljeno za [1]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.