Prijava
 1.    

  Vodič za hedoniste (alkohol)

  Kažu da malo alkohola ne samo da nije štetno, već naprotiv, da je vrlo korisno. Svako je čuvar svoga zdravlja i svako nosi svoju ludu glavu na svojim ramenima, pa vi vidite šta ćete. Ako ste od onih koji su prekaljeni u mnogim bitkama sa budeljkama vina ili vas neka pivara hoće za njihovog manekaena, a sve to dobro podnosite, onda vam nikakav savet ne treba.
  Ako nećete da presisate, onda nemojte pušiti. Tako će vam trebati manje alkohola da se napijete, a sutradan će vam biti lakše! Nikotin sprečava širenje alkohola u krvi, pa se uz cigarete mora potegnuti da bi vas alkohol udario. Ali, svi znamo da ovde jedno povlači drugo.
  Ako ste dovoljno ludi i spremni na posledice, a baš vam se banči, svaku žestinu gasite pivom (ili drugom žestinom!). Kako je to, videćete posle!
  Kako reče jedan prijatelj posle alkoholne seanse, kada su ga pitali za čvrgu na glavi: 'Idem ti ja putem, kad odjednom, asfalt skoči i udari me u glavu'!
  Izvežbani prijatelji čaše, to što nakon pijanke ne osećate posledice ne znači da organizmu nije ništa, nego samo da ste telo naterali da podnosi česte alkoholne šokove. A jačina mamurluka zavisi i od vrste alkohola koji se pije - jeači je ako se neumereno pije crno vino, nego ako se popije malo više nekog bezbojnog pića, na primer, votke. Bar tako kažu eksperti za tamanjenje alkohola.
  A ujutro, kad onako, ko letva, zemlja ili majka olešeni jedva čekate da se spustite u krevet, preporučljivo je popiti neko sredstvo protiv bolova. To je mnogo efikasnije nego uzeti tabletu kad se probudite. Jer, ujutro je već kasno i glava vam se najverovatnije već raspada. Najčešće sredstvo protiv bolova, u ovom slučaju i brzog otrežnjenja, je hladan ćaletov šamar i rečenica: " Gde si do sad, barabo?"