Prijava
 1.    

  Vračanje 3: zloupotreba mrtvaca

  SVAKO ima nekoga ko je umro i nekoga ko može biti zloupotrebljen da biste vi zaradili pare. Takođe, ljudi su osetljivi na svoje pretke, emotivno su posebno vezani za to da svet ima dobro mišljenje o njima (precima), jer to i živima daje legitimitet nastavka uspešne loze (zvuči malo zbrkano ovako sročeno, ali se svodi na sujetu: ako mi je deda bio faca, onda sam i ja genijalac, sto posto!).
  Mrtvake zloupotrebljavate na sličan način kao što ste malopre čitali pasulj: krenete od neke starije osobe koja je umrla, mrmljate nerazumljivo ime, dok sam klijent ne kaže ime, i onda pričate sve što vam padne na pamet. Naravno, mrtvac će uvek biti na lepom, toplom i sigurnom mestu, okružen drugim, njemu srodnim ljudima. Živima ćete onda manipulisati, kako biste, naravno, stekli autentičnost i izvukli im pare na sledeći način:
  - prvo im pričate kako im njihov predak poručuje da su mnogo zastranili i da treba da se vrate na pravi put, ovo da bi se uplašili, jer niko ko imalo zna o veri, neće doći kod nekog poput vas
  - ZATIM da se mrtvac ljuti na njih što ga se ne sećaju dovoljno, nego misle na njega samo kad su primorani na to, kad su daće, zadušnice i ostalo što moraju da ispoštuju – tu su već u vašim šapama! (Nepotrebno je objašnjavati da se ovo odnosi na devedeset i devet od sto ljudi)
  - Na kraju, umirite ih, jer su zato i došli kod vas, rečima umrlog da im ipak oprašta, da će da se moli za njih i da će ubrzo da im krene bolje u životu.
  Zašto će ovo sigurno uspeti? Zato što idete na strah od natprirodnog, a to je onaj iskonski strah, koji ćete upravo vi ovom prilikom artikulisati i zloupotrebiti u lične svrhe. Kad se tako isprepadaju, a onda i dođu sebi, seansa se završava, jer je "duša pokojnika" otišla. Onda sedite malo sa njima, da vide koliko im znači u toj situaciji neko poput vas, postavite se prema njima kao poluprijatelj, jer onoliko koliko vi njima značite tu, značiće i oni vama kad budu kretali i plaćali vam.

  Prvi deo
  Drugi deo