Prijava
   

Autobus

Teatar sa pristupačnom cenom karte.

Ulazim. Bar pokušavam. Na vratima neki klinac gricka semenke, i raširio se, tako bih mu opalio jedan aplauz, ali neću, nikad nisam bio nasilan. Očigledno ga nisu batinali kad je bio mali. Usput priča sa ortakom, o tome kako je danas isprebijao dva kretena u školi, mada mislim da mu je ovo standardna uloga, ne trudi se da uči nešto novo, jer kod njegove publike ovo skroz pije vodu. Nekako sam došao do prozora, gde će visoki konj, oće li levo ili desno, nikad nisam voleo te krajnosti, ali odoh levo.

Devojčica ispred mene se postidela, toliko da je navukla rolku, da joj se ne vide usta, ali oči pričaju. Zašto se stidi? Jesam li ružan? Jesam li kojim slučajem lep? Da li joj ličim na serijskog ubicu. Počinjem da je razumem, i ja se stidim nje, jer je na 20 cm od mene. Majstor će zakočiti, pomisliće da sam neki seksualni paćenik. Pošto ne mogu da se pomerim, moj pogled luta ka autobusu.

Autobus kreće, a vidim dedu koji se probija, sa onim mučenim izrazom lica. Čitam svaku njegovu boru, kao veliki poraz u životu. Da sedim, možda bih i ustao ali ne sedim. Devojka blizu njega ustaje. On odjednom menja facu, bore nestaju, tuga takođe, postaje srećan kao malo dete kad mu se helikopteri vrte iznad kreveca. Kakav doajen ovog pokretnog pozorišta. Skidam kapu, da nisi toliko star primili bi te na akademiju, osnovni uslov zadovoljavaš, smrdiš brate odavde na Vinjak. Nije ni Vinjak ono što je nekad bio, jebi ga. Nego da se vratimo na pozornicu. Sada glavni lik predstave postaje kulturna devojka koja je ustala ovom gospodinu. Gleda po autobusu, hoće li joj bar neko očima pokazati da je uradila dobro delo. Namešta suknjicu, da je neko bar pogleda. Šta je ovo? Ne vidim je. U prvi plan upada neki brkonja, smrdi brate na 2 metra, devojčica preko puta mene navlači rolku i na nos. Nemam gde. Otvaram prozor da makar malo udahnem vazduha. Osetih na leđima neki predmet. Deda iza pokazuje štapom da ga zatvorim, a očima da ga je uhvatilo u krstima i pored 2 prsluka, i džempera preko.

Prolazi vreme. Jedno svetlo crkava, atmosfera se podgrejava, a vozač pogađa direkt u rupu, čisto da nam pokaže da i on ovde ima ulogu, da nije statista. Zanemario sam miris, odsustvo svetla, i nervozu što zbog gužve u saobraćaju, kraj predstave nije baš blizu kao što sam mislio. Ispod najjačeg svetla zvezda. Riba i po. Makar je tako u njenoj glavi. Crvena kombinacija, sa šerpa plavim čizmama od prevrnute kože. U ušima slušalice, i peva na plejbek, malo se zanela, ali dobro biće ona jedan dan zvezda.

E pa moji glumci, došao je red da napustim vašu predstavu. "Izvinite, možete li da se sklonite, silazim!" Hm, ne pali... "Mali, sklanjaj se sa vrata, silazim na sledećoj!" Kako se ovo pozorište odaljava, shvatam da sam i ja tu imao neku ulogu. Sutra opet to neće biti to, menjamo činove, prelazimo iz komedije u tragediju. Jedino što ostaje isto, to je scenografija. Ne menjaju je pedeset godina, zadesi se neko pa iščupa stolicu, polomi šipku, pokvari vrata. Nemojte misliti da su to nasilnici! Oni se bore za umetnost! Daske im život znače, problem je što ih nemaju dovoljno, tamo gde su najpotrebnije.

Komentari

Спичлес. *

Добра, имам једну сличну. http://vukajlija.com/cigareta-posle-busa
Плусаја.

Dajem minus samo jer je ovo preeeeedugačko. Moje mišljenje.

Dajem minus samo jer je ovo preeeeedugačko. Moje mišljenje.

Па што онда ниси оставио неоцењену ако те је мрзело да читаш?

Ал се расписа Дејс!е х))
Лепо, лепо, уметнички х)
+++

Izzie
Спичлес. *

Хвала

Апофис: Одговорио сам тамо...

GuzonjinSin
Dajem minus samo jer je ovo preeeeedugačko. Moje mišljenje.

Хвала.

Ал се расписа Дејс!е х))
Лепо, лепо, уметнички х)
+++

Нисам дуго писао ове дугачке из даха... 15 минута... :Д

Па што онда ниси оставио неоцењену ако те је мрзело да читаш?

+1

Не уједајте бре :Д

Има човек право на своје мишљење!

aferim bre,svaka cast.... +

billy980
aferim bre,svaka cast.... +

Ubiće ga Bili kao zeca :D

Е мој жути...
Да, плус!

Ženstvena žena Žana
Ovo je baš dobro.

turgenjev
Е мој жути...
Да, плус!

Moram da te razočaram, 80% priče je izmišljeno, ali zbog onih 20 % je priča nastala :D

Nemam vremena za priču, ali prva rečenica kobjasnila. :) Sutra ću celo pročitati. :D

smorena na definiciju 'Autobus'
Nemam vremena za priču, ali prva rečenica kobjasnila. :) Sutra ću celo pročitati. :D

Ова прва?

Театар са приступачном ценом карте.

Или ова?

Улазим.

ХАХАХАХХАХХАХА

Tu drugu prvu nisam ni videla, verovatno je u primeru, ali prvu prvu sam CELU pročitala, ololo.

Дејсе децхко, шта се десило са тобом? Био си ти некад пристојан старац, овај младић :Д

Јел ово није пристојно питање? Да видим како публика реагује?

Шта ти видиш непристојно у том питању? :Д Не разумем...:Д

Само ти уђи Дејс. :Д Сморена Дејс улази, чувај се :Д буахахахахаха

Сморена Дејс улази, чувај се :Д буахахахахаха

Ololo, nadam se da se ne gura previše i da nije mnogo oznojan... Mislim, to me najviše nervira u busu.... o tome govorimo, je l' da? ololo

Заперем се увек...

Пред улазак у бус!

ЛОЛОЛОЛО :Д

Ololololo, tako treba. Sapunom, nadam se... Ipak je to vrsta pozorišta, umetnost, da kažem... Mislim, bus, je l' tako? O tome mi? :)

Паметније би ти било да причиташ дефку, можда ти се отворе неки нови хоризонти :Д

Ne'am sad vremena. Jako me boli glava, ali ne smem da legnem, inače ću se uspavati, neću stići da naučim ono što sam u nedelju iskulirala zbog Vuke. Zato sam došla malo na odmor ovde, da komentarišem. Čitam samo kratke, ali ne sumnjam je mnogo dobar... Primer mislim, ololo.

Piši češće duge defke Dejse momče. Znaš da mi je tvoja omiljena "školsko" i dobro ti idu baš takve defke.
+

Има човек право на своје мишљење!

Naravno da ima, ali kada pročita, a ako je predugačka za njega treba da je ostavi neocenjenu, k'o što reče Apofis.

Piši češće duge defke Dejse momče. Znaš da mi je tvoja omiljena "školsko" i dobro ti idu baš takve defke.

Hvala ti. Nedostajale su tvoje kritike...