Prijava
   

Čišćenje kartona

I šta kažeš, prvo što ti padne na pamet kad pomisliš na karton su Cigani? I sećaš se, kao da je juče bilo, kad si shvatio svet oko sebe, obrijao glavu i postao patrijota sa ciljem da im počisti karton i uništi kartonska naselja?
A ne sećaš se, kad si bio mali, kad je ćale kupio piliće i čuvao ih u šupi, u kartonskoj kutiji, pod sijalicom, a ti se igrao sa njima, hranio ih iz ruke, oni te kljucali, a tebe golicalo?
A ne sećaš se kad je stopalo prestalo da ti raste pa ti keva kupila prve kvalitetnije i skuplje patike, a ti ih čuvao u onoj kartonskoj kutiji i plašio se da ih obuješ da ih ne pocepaš?
A ne sećaš se sedmog rođendana kod Sandre kad ste plesali zajedno, držali se za ruke pa onda jeli tortu iz istog kartonskog tanjira pa si je izmazao šlagom po licu?
E pa, rođače, nije tvoj komšija Rom kriv što je ćale zaboravio da zatvori vrata od šupe, pa njegova mačka ušla i podavila piliće. Nije Elvis, komšijin sin, kriv što je brži od tebe i što si trkajući se sa njim, da bi zadivio Sandru, pocepao patike. Da, Sandra, ista ona Sandra sa kojom si plesao, a koju si prošle godine zatekao u gengbengu sa trojicom Cigana iz komšiluka. Ne, nisu ni oni krivi što je Sandra postala kurva i što više nije šlag to što joj se beli na licu.
Izvuci najravoučenije iz ovoga, maćori, ali nemoj da to bude: "Jebote, u mom komšiluku ima baš dosta gancija!"

- Vidi mali cigan brlja po kontejnjeru. Dođi Cigan, mali Cigan.
- Oladi, čoveče, koji ti je kurac, pusti malog da skuplja karton.
- Ceo život skupljaju karton! Šta rade sa njim? Jedu ga?
- Jebote, prave kuću, prodaju ga, šta znam, šta si se uhvatio njih?
- Neću da mi smrde po mom gradu, bre! Neka bre počiste karton i vrate ih u Indoneziju!
- Indiju.
- Svejedno, samo neka idu u Afriku!
- Indija je u Aziji.
- Svejedno, Srbija Srbima! SSSS! 1389! Srbija do Tokija!

Komentari

Skidam kapu :naklon: +*

Dobro je ovo, Hause. Ni je ne želim pisati o Romima ili tipa fudbalskom čišćenju kartona, sve mi je to veoma stereotipno. Sve u svemu, možda neki ne prihvate ovakav nekonvencionalan tip "definicije", ali veliki broj vrhunskih stvari napisanih ovde i nisu klasične definicije. +

Хвала људи.. Ма знам да се вероватно већини неће свидети и да је можда више за неки блог, а не дефку, али јебемлига, пишем за свој ћеф, па шта буде биће.

Dobro si napisao, šta fali. Ni ne može puno o ovom da se piše, ili Cigani ili sport to ti je to, ne daje naslov u opticaj velik izbor za pisanje. Od mene +

Može i o ispijanju piva, karton je jedinica mjere za pivo.

Naravno minus zbog padanja na propagandu (kao i širenjem iste) kojom se poistovećuje patriotizam i nacionalizam sa budalama, nasiljem, fašizmom, nacizmom, šovinizmom i rasizmom.

Једно је патриота, друго је патријота. Кад научиш разлику, причаћемо.

Јој, Панинаро, сад ми дође да искористим времеплов и да напишем на ту тему, али прегорео ми глуконски евапоратор кваркова...

uh, odlična, baš si lijepo sve povezao
plus k'o raspeće

Znam ja razliku, samo mi se ne sviđa ono što se radi sa time, poistovećuje itd. Nema razlike između patriJota i onih kojima su oni isto što i patriote.

Odlično zaista, bravo! +

Kot

Naravno minus zbog padanja na propagandu (kao i širenjem iste) kojom se poistovećuje patriotizam i nacionalizam sa budalama, nasiljem, fašizmom, nacizmom, šovinizmom i rasizmom.

I drink lemonade!

Pretežak naslov a ti ipak ojebao! Vrhuncki!++++

Plus, dobra je, ali meni nekako previse na prvu loptu. Ima tu boljih stvari koje su se mogle napisati... Jbg, its just, like, my opinion, dude...

Ja bih isto ovde išao u nekom malo drugačijem pravcu, ali opet ono štto si hteo ti si napisao i to uradio kako treba. Svakako defka za +

Kako se ti igraš stilskim figurama brate, kupio si me anaforom! *
Ti si baš rešio da osvojiš ovo, a? :)

More, odlično! Ne'm zamerki, dobro si isplivao. +++

Иде плус, али пример ми мало танак...

Meni se sviđa, neočekivana tema, samo je malo preteran primer (ono na kraju) za moj ukus. +

Dobra ideja, malo na silu napisan primer, ali imaš potencijala. Samo piši +