HRANA!!!

1. A i bataci nisu za bacanje :D

2. Za Šibu i mene belo meso!!!!!!!!

3. Pravila sam sledeći slatkiš: kuvani pirinač, preko njega iseckane breskve i preliveno kremom od vanile; začinjeno cimetom; dobro ohlađeno.

Da li bi neko ovo voleo da proba i da li neko ima predlog za osvežavajući desert za letnje doba?

4. Aman ljudi,ima li neko na ovom sajtu da zna da napravi smešu za palačinke?!
    Ja ću da ih pečem,nije problem.

Osvežavajući desert

-Kanta leda i u njoj IceTea od breskve
    -Hladne palčinke sa džemom
    -Jagode sa šlagom,takođe ohlađene

5. Знам ја...

А од овога што си написао доле, ја ћу да једем само јагоде са шлагом и пијем воду :)

6. @električar
    Znam ja da pravim smešu za palačinke.
    Uopšte nije teško, ali ne znam tačan recept, tj. ne znam napamet koliko grama brašna tačno ide i koliko ml vode/mleka treba. To je najbolje kad gledaš da neko priprema. Pretpostavljam da ima na netu. Takođe, pitaj mamu, sigurno zna.

Ako se ne snađeš, ja sam od ponedeljka ponovo kod kuće, pa ću napraviti palačinke, a dok pravim zapisivati tačne mere.

7. Дар-мар, ја рецимо никад нити гледам колико чега стављам, нити се нешто осврћем на рецепт, правим онако каком м еје баба научила, а то је од ока, како она каже. Значи знаш који састојци иду, стављаш све редом, док не добијш неку жељену густину да ти онако не буде ни превише густо, а ни превише ретко, тј. да се не слива баш скроз са кутлаче. Направиш да буде смеса која може да се разлива а да није много ретка.

8. Jeste, mici, super je kad tako objasniš meni koja sam ih pravila hiljadu puta do sada i koja sam, kao i ti, gledala kako ih baka pravi... Ne možeš tako davati recept nekome ko to nikada nije pravio. Ili možeš? :)

9. Хаахахах Дар-мар, ја мислила да ти, која делујеш вако као неко ко се разуме у храну, правиш по рецепту, па рекох....извини.
    А Елек нема проблема, нека дође да му нас две покажемо, бићемо као баке...или нећемо ;)

10. Ja rekoh da kad moram da biram,uvek izaberem hranu :D

11. А шта би рекао када би добио и храну и жену, у једном пакету, да не мораш да бираш. :)

12. Ako električar smatra da može ovako da se daje recept za palačinke, onda predlažem da isključivo oslanjajući se na gore napisan tekst od strane mici, iste i napravi i pozove nas na degustaciju.

Jbt, genijalno... Od svih instrukcija stoji da smeša ne sme da se sliva baš skroz sa kutlače. E, mici, nasmejala si me baš. Hvala :)

13. А шта, само сам упамтила бабине речи. Најбитниа је права густина. Нема на чему, е а стављаш ли ти у палачинке нарендану кору лимуна?

14. Ako imam, stavim narendanu koru pomorandže. Pogotovo ako pravim slatke, i ako ću stavljati cimeta.

15. Ја никада не правим слатке. Или правим слане, или правим неутралне...ја стављам кору од лимуна увек...морам да пробам ејдном слатке да направим.
    Са чим једеш прженице са џемом или кремом или шећером или нечим сланим?

16. Nismo se razumele. Stavljam narendanu koru pomorandže ako imam nameru posle da pravim slatke palačinke, tj. sa slatkim kremom.
    Inače, same palačinke uvek ih pravim neutralne.

Moraću te zamoliti da mi objasniš šta podrazumevaš pod "prženice". Primetila sam da ljudi u različitim krajevima zemlje pod tim podrazumevaju raličite namirnice.

Ako misliš na tost, tj. hleb koji se stavlja u onu reckavu mašinu za bakin kolač ili toster, onda je moj odgovor da ga jedem retko, a kad ga jedem, onda je to sa nekim slatkim premazom. Sve u svemu, shvatila si do sada da sam slatkoman neopisiv. Sva sreća, pa nisam "šira no duža". Barem ne još uvek. :)

17. Аха, у реду, па ниси ни ти мене добро разумела, ја хоћу једном прилико да направим искључиво слатке, са поморанџином кором. Нема ни везе, виш да пропадосмо око палачинки :)

Не, ми, у Крагујевцу, под прженицама подразумевамо парчиће хлеба умочене у јаја, па то све пржено. Ја лично једем слатке, са крамом или џемом, а моја најбоља другарица их једе са кечапом и мајонезом, што је мени...не знам, мука мо ја кад помислим.
    Јој схватила сам да волеш храну, и то слатку. Ја такође обожавам слатко, па зато и нисам мршавица јелте :) има за шта човек да се ухвати, али није да сма и ја шира него дужа не дао Бог...:)

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.