U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Eh, Žajk, to o čemu ti pričaš je trčanje - jesu nas natrčali (jebiga, i natrćili), ali dobro kretanje bez lopte, naravno, u ofanzivnom smislu jer se u defanzivi to svodi na puko trčanje, znači ulazak u šanse nakon dubinskih pasova. Hajde, podseti me na neku šansu koju su Hrvati stvorili na taj način i ja ću pobrisati sve moje postove.
Naravno, osim onog lamenta nad straobalnim Šćepom.
Kakvi bre Hrvati, sasvim prosečna reprezentacija. Ništa posebno. Druga je stvar što smo mi očajni pa oni izgledaju kao da znaju nešto.
Ja ne kažem da su oni imali puno šansi, ali za to i nisu imali potrebe jer su imali veoma povoljan rezultat.
Nego ovde se sad puno stavlja u glavni pojam :LOŠA IGRA SRBIJE , a ne pominje se kako Kovačić trči na srdeini terena non-stop i jednostavno tera naše središnje igrače da vraćaju loptu nazad.
Oni su potpuno igrali koliko je bilo dovoljno da pobede, a to što smo primili dva gola na naše greške ,pa to je naš problem.
Kolarov koji se toliko nadavao golova iz pi*ke lepe materine, a da nema "snage" da ispuca na protivnički deo terena, pa to je smešno i žalosno.
Kalibru takvog igrača ne sme to da se dešava, a golmanov je peterac i TU NEMA RASPRAVE:
OBAVEZNO IZLAZIŠ KAD IDE LOPTA U PETERAC
- Ili pokušavaš da je uhvatiš
-ili boksuješ
i nema trećeg.
Razumem ja tebe Bulgakov, ali razumi i ti mene. :)
Bulgakov, jel ideš u neku školu za trenere?
Синиша је ретардиран.
Не може да се жртвује такмичење због подмлађивања селекције, поготову не СП. Поента је да ако хоће да подмлади екипу и уради нешто за те младе играче, треба да их споји са старијим играчима од којих ти млади могу нешто да науче и на терену. Кад би овако наставили да подмлађујемо тим, за 4 године бисмо опет могли да имамо потпуно нову екипу деветнаестогодишњака.
Прва ствар је што усерава репрезентацију, а друга ствар је што се посерава и по тим младим играчима.
Даље, изјаве типа "ко добије црвени картон, код мене више не игра" су крајње примитивне и контрапродуктивне. Поготову ако има младу и неискусну екипу. Да ли је он свестан колико је он сам срања направио? Притом, тим, ако хоће да постане тим, мора да прође и кроз срања и кроз добре ствари. А имам утисак да он прави атмосферу у којој стално тражи жртву, која ће да плати цех за његове пропусте. Људи играју као пичке зато што се плаше да стартују на лопту, јер могу да добију картон или слично. Уместо да им усади муда, он им усађује јајнике.
Михо јајаро. Бежи док још могу да те памтим као играча, а не као говнара.
Све, све, али да ћу да гледам Босну на Светском...
i Hercegovinu, molim lepo :)
http://s21.postimg.org/47smimvkn/598662_517043165024919_1172847124_n.jpg
Stvarno Miha jajara. Ja se nadao nekom Šomijevom scenariju s ove teme a on naredio igračim da aplaudiraju na hrvatsku himnu. I to za crveni je tek sranje, licemerno govedo. Jebem mu mater, za ovakve utakmice treba da napališ ekipu a ne da im držiš časove lepog ponašanja.
Žajk, ne idem u trenersku školu, samo se razumem u fudbal, nekad sam ga (doduše jako davno) i aktivno igrao. Ovaj poslednji post ti je već na mestu jer govoriš o trčanju a ne o kretanju. Zapamti, to su dve različite stvari...
Recimo, ono što je nekad u Milanu radio Gatuzo - to je trčanje i u tome je bio nenadmašan. Istovremeno, Pipo nit je bio tehnički potkovan, nit je trčao ko Gatuzo, ali je u kretanju bez lopte bio nenadjebiv.
Nadam se da smo se sad razumeli. ;)
U mom tefteru je već zakasnio...
А и ти " часови лепог понашања" нису упалили ...
Два пута је Манџукић давао руку да помогне да устане Стевановић, а овај га оладио.
Срамота
Иначе, јел може неко да ми објасни термин "подмлађивање репрезентације"? Ја тврдим да тај термин постоји само у нашем фудбалу. Шта као ови су матори и одјебеш их, а ови су млади и бољи и као ајде они да играју? Јел ме зајебава мене неко?
Што каже Реме, жртвовали смо пласман на СП због "подмлађивања репрезентације". Који курац бре? Па нема лепшег места за светско првенство, јебени Бразил, земља фудбала, а ми ћемо гледати босанчеросе како тучкају лопту са Јапанцима и Чилеанцима.
Bulgakov, потпуно смо се разумели.
Управо је одличан пример: Гатузо
Једну ствар морам да приметим, Модрић је појео ову нашу везу (колико год то лако било).
Да нам је један Гилфи Сигурдсон, еее.
Evo Crnogorci vode.. Neverovatno da je ta mala državica na prvom mestu u svojoj grupi.. Kapiram da bi iz te reprezentacije bili pozvani samo Vučinić i Jovetić (al kako Miha podmladjuje možda samo Jovetić).. Kult reprezentacije je izgleda nešto najbitnije..
Od tih bosancerosa mi mozemo mnogo da naucimo. Kidaju sa, po imenima, mnogo slabijom reprezentacijom.
Sto se tice podmladjivanja, to je dosta dobar recept, samo sto ga ovi nasi slepci nisu dobro primenili. Ne podmladjuje se ceo tim odjednom, nego 2-3 igraca, pa kasnije opet 2-3.
Uzmimo za primer Brazil. Oni su se odrekli nekih zvezda, da bi podmladili tim. Ali su ga podmladili sa igracima tipa Nejmar, Oskar, Damjao ili Moura. A ne kao mi sa Scepakadabrom ili jebenim Alenom Stevanovicem. Pa Rambo bez noge je 3 puta bolji igrac od te dvojice.
Џаба Црногорцима што су тренутно први, биће други на крају и курац ће бараж проћи. А волео бих да се исто деси и Хрватима, пошто верујем да ће да изгубе од Белгије кући, да буду други и да налете на Шпанце у баражу и курац мој Бразил!
Пеки, "подмлађивање" би требало да је природан процес, бољи и јачи мењају лошије и старије, и увек имаш и младе који могу да трче за десеторицу и старе који вуку на искуство.
Проблем се јавља у томе што је само код нас подмлађивање вештачки, исфорсиран процес гурања младих и неискусних на уштрб квалитетних и маторијих и доводи до тога да млади немају од кога да уче, а са друге стране, да још нису довољно квалитетни за то што раде. И онда се њихов напредак зауставља или тече негативно. Па тако годинама дођемо до овде.
Benisijo, kiselo grožđe, a? :)
Pošto vidim da se otišlo u tom pravcu, da ponudim odgovor na pitanje kako se podmlađuje ekipa:
Naša odbojkaška reprezentacija!