Фудбалска репрезентација Србије

  1. Зола, мислио сам ово што рече Пеки. Луковић уместо Суботића, верујем да ће тако бити. А Качар ће бити џокер, заједно са Тошићем.

  2. Postava koja bude igrala protiv Kameruna će sigurno započeti SP.
    Ja mislim da će to biti - STojković, Kolarov, Luković, Vidić, Ivanovicć, Stanković, Milijaš, Kuzmanović, Jovanović, KRasić i Žigić.

    Usvakom slučaju golmani nam smrde dok napad smrducka.

    Odbrana - Neću da trošim reči na VIdića i Ivanovića (najbržeg igrača reprezentacije). Oni su vrhunski, to je par u odbrani koji bi imao mesta u svakoj ekipi na planeti. Luković može dobro da odigra. Iskusan je i pokriva dve pozicije. Drago mi je što ga je ANtić zvao. Oko Kolarova se bori pola Ervope. Ima dobru sezonu iza sebe, u formi je. Rukavinu sam slabo pratio ove sezone ali nisam ubeđen u njegove kvalitee. Nadam se da neće videti igre jer bi to značilo da se neko povredio. Obradović verovatno ima najbolji centaršut u ekipi ali je mlad i pozvan je na SP da stiče iskustvo. Biće on dobar jednog dana. Subotić je po mom mišljenju tu najproblematičniji. Ima potencijala ali je derište nezrelo. Što Subotić može da kiksne to protivnik ne može ni da zamisli. Ne bih se ja previše igrao sa njim. Jednog dana će on biti prvi štoper repke ali taj dan je još uvek daleko. Ima sve kvalitete potrebne za dobrog štopera samo mu fali iskustvo.

    Sredina - Ja Stankovića smatram stubom ekipe. Najtrofejniji naš igrač ikad. I to nešto govori. Dobar pas, dobar šut i za razliku od Milijaša igra sa obe noge što je mnogo važno za današnje igrače. Pogledajte npr. Vidićeve lopte levom nogom. U veznom redu se to mnogo više primećuje... Kačar bi mogao da bude iznenađenje prvenstva. Mislim da neće igrati od početka jer se tek vratio posle povrede ali ga smatram za kompletnog igrača koji ima drskost velikih zvezda. Posle Jovanovića najbezobrazniji igrač u ekipi. Pre svega mislim na sportsku drskost da se ne uhvatite za Jovanovićev ego :) Krasić i Jovanović su uz Stankovića srce ekipe. Ako njih dvojica budu radili kako treba dobro ćemo proći a samim tim će i oni sledeće godine igrati LŠ u nekoj od najjačih ekipa. Kuzmanovića sam takođe slabo pratio ove sezone ali on je igrač koji ne gubi lopte, dodaje najbližem do sebe i dobro se ubacuje iz drugog plana a uz to ima i dobar šut. Tošić će igrati samo kada budemo vodili da se Jovanović sačuva od povrede. Raša Petrović je verovatno najlošiji vezni igrač u našoj grupi. Pratio sam ga poslednjih par godina i verujte jedino što zna je da šutne.

    Napad - Posle golmana najproblematičniji deo tima. Ako budemo igrali na Žigića dugim loptama ja ću prestati da pratim prvenstvo. Najverovatnije će on biti prvi napadač ali ne odobravam taj stil igre jer Žigić jednostavno nije dovoljno dobar da zadrži loptu između dva štopera NEmačke reprezentacije. (Fridrih 185 i MErtezaker 200). Žigić služi da se gađa sa strane, posle prodora, ne iz veznog reda. Njegov kontakt sa loptom bi trebalo da bude samo glavom. Nikako ne smemo očekivati da on prima loptu i razigrava tim. Pantelić je moje najveće razočarenje u Antića, ako se to uopšte može nazvati razočarenjem. Ne volim tog igrača. Lopta upućena prema njemu je korisna koliko i ona bačena u bunar. Leđima orkenut ka golu je beskoristan! On je srčan, borben ali je plačipička i nikada nije bio vrhumski fudbaler niti ima vremena da to postane. Lazovića bih voleo da vidim u timu. To je igrač koji zna da igra sa loptom u nogama. Tehnički najbolji igrač u timu. Kapiram da na pripremama svi gledaju šta on radi sa loptom. Nije u najsjajnijoj (koliko j u jednoj reči) formi ali je svakako bolji od Pantelića. Mrđa je još uvek neiskusan u ovakvim utakmicama ali može biti od pomoći.

  3. Ako Jovanović i Krasić budu osvajali 10 kornera na svakoj utakmici, prošetaćemo se do finala :)

  4. Слажем се са већим делом Обеликсе, али Антић никако неће да мења систем 4-4-2. Два шпица са Красом и Ланетом по страни, то је то. Нема шансе да промени систем, видећеш.

    Реко си за Јовановића да ће да игра лигу шампиона. :) Он је потписао за Ливерпул још пре пар месеци. :)

  5. Nije to još gotova stvar. Ti predugovori se raskidaju ko veza u srednjoj :)
    Jovanović je igrač nabujalog ega. Veliki poštovalac svoga fudbalskog umeća. Ja garantujem da neće igrati u Liverpulu ako se dobro pokaže na SP.

    Što se tiče SP, mislim da će prva utakmica protiv Gane biti u 4-3-3 formaciji. Znam da ANtić voli 4-4-2 ali nije se to dobro pokazalo protiv brzih ekipa. Sačekajmo Kamerun da vidimo :)

  6. Обеликсе, гледао сам га како потписује уговор и слика се у дресу на Енфилду :)

  7. Nisam ispratio kada je potpisao za Liverscums. Mislio sam da je još uvek aktuelan predugovor.

  8. Ајде пробаћу да нађем вест па ћу да ставим овде. :)

  9. http://www.b92.net/sport/vesti.php?yyyy=2010&mm=02&dd=03&nav_id=408535

    Пише да је предуговор у питању, али веруј ми, гледао сам представљање на Енфилду... :/

    Читао сам и коментаре на Ливерпуловом форуму, они то већ виде као готов посао...

  10. Добра анализа, Обеликсе. А Лане долази на Енфилд, искрено се надам. :)

  11. Без обавеза у Европи, напад на Премијер лигу.

  12. Obelikse, odlična analiza, samo se ne slažem oko Lazovića, taj igrač ne zaslužuje ni u zabavištu da igra.

    Inače podvlačim:
    Subotić kiksara.
    Jovanović pozitivno drzak.
    Pantelić promašaj.
    Petrović promašaj.

  13. Pa nije ni Lane lud, zna šta valja. :) Jedna godina pauze u LŠ nije katastrofa...

    A ovo što se tiče Lazovića, mislim da definitivno nije za prvu postavu. Ako na svetskom bude igrao duže od 20 minuta po utakmici crveni mu ne gine. Mnogo nervozan tip. Plus što zna da bude sebičan i da usere dobre akcije, nije on ništa bolji od Pantelića.

    Mrđa je veoma prijatno iznenadio na ova dva meča, i možda bi bilo dobro kad bi on krenuo utakmicu sa Kamerunom sa Žigićem napred, čisto da vidimo na šta bi to ličilo(ni ja ne verujem baš da će Antić menjati u 4-3-3, mada opet, sve je moguće). Kad god je on bio u igri, imali smo dobru probojnost po desnoj strani i slao je dobre centaršuteve. E sad, što su Žigić i Pantelić palije, jebiga. Valjda će ih krenuti u Africi.

  14. Mrđa do kraja. Zaslužuje čovek!

  15. Обожавам Пантелића! Његова главна улога у репрезентацији је да ослобађа простор за Красића, Јовановића, Станковића, Кусзмановића, Тошића... У кваификацијама смо у томе били и више него успјешни.
    Када је у питању свјетско првенство, мислим да ће се ту Пантелићева улога сводити више на давање голова, него на ослобађање простора за ове из средине. И мислим да ће он бити наш најбољи стријелац на првенству. Не знам што, неки предосјећај ваљда.

    И не слажем се са тим да нам напад смрди. Имамо репрезентацију у којој буквално СВАКИ фудбалер, осим Стојковића, може да забије гол и то је често и случај. Једноставно, такав нам је стил игре (то сам и горе рекао), да нападачи имају већи обим задужења од класичних офанзивних фудбалера.

  16. Ја мислим да је Антић ипак требао да зове Кежмана.

  17. Пантелић ће да јебе кеву свима на СП. Пазите кад вам кажем.

  18. Добро је па је оладио Бркића киксару. За Стојкета се не бринем, увек пљујемо голмана, а на крају никад они не буду криви. Бојим се само ако буде убацио Рукавину. Остало је ок.

  19. Само ако Коларов буде шутирао слободњаке, има да буде голова!?

  20. Него, где је она игра за СП, мислим да сам нешто пре видео, где је то сад?

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.