Koliko kafa dnevno popijete?

1. Što bre, ČRČ, e stvarno ne znaš šta propuštaš, pijenje kafe je neki ritual bre :)

Dar-mar hvala na preporuci :)

2. Znam, najbolja drugarica mi je frik za kafu i sve što ima veze sa njom, totalni, ali ja jednostavno mrzim kafu, miris, ukus, svih vrta. Ne pijem ni nes, ni espreso, ni moku i tako ta čuda. Nikada ni belu kafu nisam pila, jedostavno ne mogu. Pijem neskvik :P

3. Pa ti si strejt ko linija :)

eh, neskvik, ovo budi sećanja :) svaka čast za izbor...ali ja bi ti preporučio gorku tursku kafu, al ajde da te ne navodim na okrutno kolumbijsko-etiopsko zrno :)

4. 20 godina sam zivela u kuci gde se samo gorka turska pije :) kuvala je svaki dan jedno 5 6 godina i nista :D
    Ne mozes da me navedes sve i da hoces :)

5. "Iskopaće tebe, Bili" :) daj mi vremena...npr jedno 6 7 godina ;)

6. Počela sam da je pijem sa 32-3godine i dogurala do 3-4 dnevno.
    3u1.

7. paaa 6...i to velikih!

8. eto, ČRČ, dear, završićeš ko Majav :P

bane, smanji bre to loma :)

9. Jednu, ujutro, ali baš jaku - ponekad još jednu popodne.

10. Jedna od mojih prvih asocijacija na leto je ledena kafa.
    Da li je volite i kakvu pijete?

11. Иди каква тема! ;) Почео сам да пијем црну кафу сваки дан од шестог основне. Ако не попијем две дневно, ко мртав коњ! А могу и по десет, мада је то иживљавање, и нема неког утицаја, тако да то не чиним, што не значи да некад нисам. Толики сам зависник од кофеина да на кеца попијем кафу и легнем да спавам!

12. Lele bre kakva ledena kafa...to u životu nisam pio :)

13. Ledena kafa mi je ružna ko kurac.
    Mada opet,možda sam pio tamo gde ne znaju da je naprave.

14. Ledena kafa nije losa ideja kad odes u kafic gde je stvarno lepo naprave a ne smuckaju ti neke splacine...uglavnom ja ne pijem ovu iz kesice posto sam probala i ogavna je.

15. Iskreno, ledena kafa iz kesice mi nije ni pala na pamet.

Mislila sam prevashodno na nes kafu koja se priprema sa vodom. U nju se doda kugla-dve sladoleda od vanile, kocka-dve leda, od gore ide šlag i eventualno se pospe cimetom.
    Ako se onaj ko priprema lepo potrudi, osim dobrog ukusa, ledena kafa u visokoj čaši je praznik i za oči.
    Da je kalorijska bomba - jeste. Ali i da je specijalitet - jeste.

Nedavno sam probala i ledeni espreso. U crnu kafu se dodaje izmrvljeni led. Malo je neobično, ali ako je mešavina dobra i ako je led čist, što se mene tiče, ima prođu.

16. mmm ledena kafa je naj,
    moj recept.. :)
    jedan kratak espresso, 1.5 dl mleka, malo čokolade u prahu, šećera, mnogo leda.. sve to u šejker, i onda je mmm :D

17. e stvarno ste me naterale da nekad to naručim :) javiću utiske :)

18. 2-3 домаће, оне праве кафе, у шољама за чај. А у току семестра, на то додам још једно 2 оне мале шољице, после којих ми се још више пије кафа него пре.

19. Evo jedne zanimljivosti u vezi sa espresom.

Kada kašičicom promešate kafu u šoljici espresa i ponovo se formira pena koja RAVNOMERNO pokriva ČITAVU površinu, to je znak da pijete kafu sa odlično izbalansiranom količinom arabike i robuste.

Ovo važi isključivo za kratki espreso i, naravno, bez mleka.

20. Majko moja, ti ćeš nekog da otruješ ovakvim znanjem? :)

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.