Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Puno ime Zagorovog ortaka Cika
Ако се добро сећам - Чико Фелипе Лопез Мартинез Гонзалес.
Ne sjećaš se dobro. Ne sjećam se ni ja mislim da ima oko 11 riječi u imenu i prezimenu. Sva najpoznatija špansko-meksička prezimena su natrpana u jedno. Sad ću guglat.
Indijansko ime mu je "mali čovjek sa velikim trbuhom".
Imam nedje zapisano. Na guglu ima svega
Fali Ka(j)etano sigurno... a ima još...
Čovek rodjen 30 g.p.n.e. a umro istog dana i meseca 30 g.n.e. živeo je... koliko?
Evo nadjoh u ličnoj enciklopediji Čikovo puno ime. Felipe Kaetano Lopez Martinez Gonzales Rodrigez Konsalvo Morales Ramirez Rozales Hernandez Espinozu.
59 година ?
Kako su se zvali 7 sekretara SKOJ-a?
(Može se proguglati, ali zanima me da li to iko stvarno zna.)
ja znam jednog, i to jer ima smešno prezime... ako neko zna svih sedam, kapa dole...
Skoro svi imaju smiješna prezimena i nadimke.
Зна мој ћале бар 5, сигурно. :)
Уча, Поспанко, Љутко, Тупко, Срећко, Кијавко и Стидљивко.
Hahaha! To su oni! :)
Ко је сместио Зеки Роџеру?
Онај што је бацио клавир на брата од детектива који је чувао Зеку Роџера...
Име? Ил бар функцију?
Високи судија - изумитељ чувеног сока која је једина позната ствар која може да убије цртаног лика. Иронијом, он је био цртан лик и на крају је од тога истог погинуо...
Заборавио сам име нажалост...
Него 'ајде неко лако питање...
Ко је био Толстојевски ?
(Џаџ Дум)
Цецин омиљени писац.