Kviz opšte kulture i informisanosti

1. Engleski filozof i fizicar (kraj 17. i pocetak 18. veka), poznat kao otac liberalizma. Zalago se za versku i sveopstu medjuljudsku toleranciju i mnogo filozofirao, da ne kazem srao, na tu temu.

2. wojtek

Џон Лок.

Pravo u centar.

3. http://oi54.tinypic.com/2vx29ep.jpg
    Ко је овај чика на самртној постељи?

4. Da nije Bizmark, lici na njega, samo je mrsaviji?

5. Тачно, Ото је. :)

Иначе, у питању је једна од првих папараци фотографија.

Ај, настави.

6. Ne seri da sam ubo', hahaha. E sad jebiga, ne znam sta da pitam.

Ajde ovako: Kako su se zvali avioni zaduzeni za navigaciju i fotografisanje napada na Hirosimu 1945? (osim Enola Gay koji je bacio bombu)

7. "Fat man" i "Little boy", ili tako nešto?

8. Necessary Evil i Great Artiste

9. zar litl boj nije naziv same bombe?
    ja sam davno imala neki seminarski u vezi sa hirosimom pa se slabo secam... znam da su bili neki b avioni.. u napadu ali u slikanju neam pojma..

10. E, moguće da su to bili nazivi za bombe. Jedino mi to bilo u sećanju u vezi toga :)

11. vwojtek mogu dalje?

12. Па, ае, изгледа да је тачно. Мислим, не мораш мене да питаш. :)

13. jbga nevideh da je ovaj ludak postavio

14. Pogodio je pajkoNP, Neseseri Ivl je slikao, a Grejt Artist je navigacija. Aj dalje.

15. U borbi za Staljingrad,Nemci su specijalno doveli jednog coveka da bi resio problem sa jednim ruskim snajperistom...Kako se zvao taj nemacki oficir?

16. Ед Харис. :)

17. da nije general Paulus?

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.