Kviz opšte kulture i informisanosti

1. Што би значило да није акроним?

2. Da nije to ono čudo iz Gulivera?

3. Naime, Džonatan Svift je u 'Guliverovim putovanjima', u jednom delu knjige opisao putovanje u zemlju (ne sećam se sad kako se zove) u kojem je opisao konje kao bića koja umeju da govore i ponašaju se civilizovano, a ljude je predstavio kao degradirajuća bića i nazvao ih yahooima, pa odatle potiče ta reč... E, sad, da li je sam pisac napravio neki akronim, ne znam, ali ju je prvi put on upotrebio u tom delu...

4. Pa jel to znači da se priznaje moj odgovor?

5. Sa' će vidimo šta kaže gugl.

6. Ako je ovako kako su mene učili, onda da :) Nadam se da se Edi i Majmunoliki slažu, pošto meni ta druga verzija nije poznata...

7. 'Ladno...

In April 1994, "Jerry's Guide to the World Wide Web" was renamed "Yahoo!". "Yet Another Hierarchical Officious Oracle" is a backronym for this name, but Filo and Yang insist they selected the name because they liked the word's general definition, as in Gulliver's Travels by Jonathan Swift: "rude, unsophisticated, uncouth."

Cepaj Dio...

8. Znači, jeste odatle... Eto, Dio, možeš dalje :)

9. Kada je prvi put dodeljena Nobelova nagrada?

10. 1901. valjda.
    Ne znam datum.

11. teraj dalje, lako je pitanje :D

12. Inspiration: none

'Aj' ti.

13. Inspiration: još više none od Edijevo none :D

14. Ево могу ја. Стефан Немања је родоначелник лозе Немањића. Сви Немањићи су уз своје име носили и то „Стефан". Касније се присвојило име још једног из династије. Које?

15. Јок, Душан је претпоследњи у династији. :D

16. Ако је од помоћи, тражено име има два иста слова као "Душан". :D

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.