Писац коме је приређена највећа сахрана, Русија, прва половина 20. века. Назвали су један град по њему. Био је кнез, али се одрекао титуле, имао је сличан филозофски поглед на друштво као Лав Толстој.
Имао је поприлично занимљиву браду. Сахрањен је овде.
Sustina je u dostizanju Teoze, misticnog dozivljaja jedinstva sa Bogom, isihaistickog ekvivalenta hinduisticke Mokshe ili budisticke Nirvane. Prosvetljenja, takoreci.
Ajde postavljaj pitanje u kurac. Mnogo se preseravas tu.:D Molitva srca jbt. u tome je poenta. To je put do prosvetljenja. Otkrovenje Boga u njegovim pojmljivim energijama. Ajd sad, daj nesto pametno i lako. :D
Svi znamo da je pesma Layla posvecena tadasnjoj zeni Dzordza Harisona u koju je Erik Klepton bio zaljubljen. Medjutim, ona se nije zvala Lejla. Iz koje cuvene price o nesudjenim ljubavnicima je Erik Klepton pozajmio ime?
A daj....predajem se. Menjaj pitanje. :D
О коме год се радило, свака част за питање.
Vladimir Mayakovsky
Denisx procitaj plejadu ruskih knjizevnika koje smo Hipnos i ja naslagali. :D
Није, поменуо га је Канаме.
Да резимирамо:
Имао је поприлично занимљиву браду. Сахрањен је овде.
Aleksandar Fadejev ili Ilja Ehrenburg...toliko od mene, ako ovo nije, onda stvarno vise ne znam! :D
Не предај се! :)
A daaaaj. :D Menjaj pitanje. Pobedio si. :D
Valeri Brisov! :D
Не.
И не. :)
Petar Kropotkin?
http://www.8asuperfriends.com/gallery/albums/album27/clap.gif
Nije valjda?!!!!!!!!!!! :D
Да!
Al me namuci. I sasvim slucajno naletim na njega. Citam neki clanak o anarhizmu i reko, moze biti da je on. :D
Aj sad kao ja....ja cu jedno lako, da ne mucim ljude k'o ti purgeru jedan! :D
Sta je isihazam?
Misticna filozofska doktrina pravoslavlja. Upraznjavaju je monasi na Svetoj gori u mnogim manastirima, izmedju ostalog i u Hilandaru.
Ajd daj sad sustinu misticne filozofske doktrine pravosljavlja. Nisi pogodio srz. U cemu je razlika izmedju njih i ostalih monaha? :D
Sustina je u dostizanju Teoze, misticnog dozivljaja jedinstva sa Bogom, isihaistickog ekvivalenta hinduisticke Mokshe ili budisticke Nirvane. Prosvetljenja, takoreci.
Ajde postavljaj pitanje u kurac. Mnogo se preseravas tu.:D Molitva srca jbt. u tome je poenta. To je put do prosvetljenja. Otkrovenje Boga u njegovim pojmljivim energijama. Ajd sad, daj nesto pametno i lako. :D
Svi znamo da je pesma Layla posvecena tadasnjoj zeni Dzordza Harisona u koju je Erik Klepton bio zaljubljen. Medjutim, ona se nije zvala Lejla. Iz koje cuvene price o nesudjenim ljubavnicima je Erik Klepton pozajmio ime?