Prijava

Turci ga nosili oko vrata, da im ne bi otfikario glavu Vladislav?

Potapali strele u neku vrstu luka (otrov)

Jel su Francuzi u pitanju?

Gali su ga koristili u borbi protiv Rimljana, pa ja sam čitavu istoriju preokrenuo zbog luka.

Koristili su ga gorštaci?

Van helsing tokom borme protiv vampira?

Jel u Evropi korišten i ako nije, da nisu Asteci?

Dosta od mene, nemam snage više, odoh da spavam. Valjda nisu koristili luk za proizvodnju eksplodirajućih naprava.

BRAVO reme. Sad na koji nacin?

Luk je u staroj grčkoj i rimu bio afrodizijak fejz.... Jebem li ga na koji način pufnice.

Inače stare civilizacije su koristile morski luk kao otrov koji su nanosile na vrh strela....

U VI veku germansko pleme Saksona je krenulo u osvajanje Britanije, zauzeli su skoro sve vece gradove i to uglavnom mirnim putem, ali Vels pod kraljem Dejvidom je odbio da se pokori. Saksonci su pokrenuli svoju armadu i dve vojske su se susrele u jednoj mocvarnoj ravnici. Trska, zivo blato, barustine, ali su, uprkos nadmoci neprijatelja i teskom terenu, Velsani ipak izasli kao pobednici; Dejvid je pre bitke je naredio svojim vojnicima da sa obliznjeg polja pocupaju sav praziluk i vezu ga za svoje slemove, obicni vojnici su imali po jedan, staresine po dva, a on tri struka praziluka, sto im je omogucilo da u toku bitke jasno vide polozaje svojih trupa kao i vojnicima da se orijentisu i raspoznaju u gustom siprazju. Tako oni pobedise i praziluk je postao jedan od glavnih simbola Velsa.

Upravo izguglah.... Laku noć nek drugi pogađaju.... Interesantna upotreba

Ahahahahha nisam video da si postavila ovo....