Помоћ око избора факултета

1. E ljudi, odmah da vam kažem, ne znači vam toliko znanje iz gimnazije koliko radne navike. Ne kažem da je gimnazija lađenje jaja, ali je sprdnja u odnosu na faks. Ispada da serem i pametujem a tek sam upisao faks, ali tako je. Samo upoređujem gradivo.

2. E ljudi, odmah da vam kažem, ne znači vam toliko znanje iz gimnazije koliko radne navike. Ne kažem da je gimnazija lađenje jaja, ali je sprdnja u odnosu na faks. Ispada da serem i pametujem a tek sam upisao faks, ali tako je. Samo upoređujem gradivo.

Bolje bi bilo da ovo nisam pročitao ali jebiga.

3. Ма и то је релативно
    Мој брат завршио гимназију ево га гура право
    а његов друг машинску падао и исти факс :Р

4. Jebote Cokulicu, nije relativno. Moras imati radne navike i kraj price, ako nesto zelis da postignes u zivotu dalje od ove usrane drzave. Debil sa radnim navikama moze na faksu vise da postigne od strebera u gimnaziji!

5. Brate mož' ti da stekneš radne navike, nije to problem, samo će ti u početku biti mnogo mučnije i teže.

6. Stefane ne kazem da ladite jaja u gimnaziji ali nemas predznanje za farmaciju, moja drugarica isla gimnaziju i nije dala uslov, a ona koja je isla srednju za farmaceuta kida, u tome je poenta, tacno je da su ljudi u gimnaziji nauceni kako se uci ali ja i dalje ne kapiram ljude koji upisuju gimnaziju jer si nakon zavrsene ista nista, ti si pod obavezom da upises nesto, u suprotnom nema leba.

7. Stefane ne kazem da ladite jaja u gimnaziji ali nemas predznanje za farmaciju, moja drugarica isla gimnaziju i nije dala uslov, a ona koja je isla srednju za farmaceuta kida, u tome je poenta, tacno je da su ljudi u gimnaziji nauceni kako se uci ali ja i dalje ne kapiram ljude koji upisuju gimnaziju jer si nakon zavrsene ista nista, ti si pod obavezom da upises nesto, u suprotnom nema leba.

Кобна грешка. Не зависи то од средње него од човека. Људи са средњом фризерском дају услов на ЕТФ-у, а људи из математичке гимназије не, јер ови први олако схвате неке испите, хране их у школи причама да су богови, да разбијају мату и тако то. Предзнање ти на факсу јако мало значи, много више зависи од радних навика саме особе, а то само једним делом зависи од школе у коју си ишао. Гимназија реално даје довољно потребног предзнања.

А имаш и много људи који су са гимназијом дали услов, а хваташ се за оне који нису.

8. Jebiga, to valjda zavisi od osobe, ali ja kazem da ako si zavrsio srednju farmaseutsku imas veliko predznaje za farmaceutski faks neces morati toliko da ucis, imas veliko predznanje iz te oblasti, gimnazija ima opsteg predznanje a strucne skole predznanje konkretno iz te oblasti.

9. Jebiga, to valjda zavisi od osobe, ali ja kazem da ako si zavrsio srednju farmaseutsku imas veliko predznaje za farmaceutski faks neces morati toliko da ucis, imas veliko predznanje iz te oblasti, gimnazija ima opsteg predznanje a strucne skole predznanje konkretno iz te oblasti.

Опет грешка. Немаш превелико знање из те области, имаш само представу о томе што се учи. Знам ликове који су кидали поједине предмете типа ОЕТ у Тесли, дошли на ЕТФ и били у стилу "ШКК, па ово нема везе са оним што смо ми радили". У преводу, само мислиш да ћеш морати мање да учиш, а у ствари то може да буде врло контрапродуктивно. Опустиш се и најебеш. Са ПМ смером гимназије можеш да упишеш било који природни и чак доста друштвених факултета и да у најмању руку по предзнању будеш доста изједначен са онима из средњих стручних школа.

10. планирам да упишем књижевност јел може неко нешто више да ми каже о том факултету, које су ми могућности касније и уопште какав је факултет по тежини...?

11. Aj prestanite da samrate sa pitanjima koliko je fakultet bilo koji tezak. Pomirite se sa sudbinom kletom da je SVAKI tezak na svoj nacin!!! Ako bas morate nesto da pitate, pokusajte da osmislite nesto malo inteligentnije. U suprotnom, bolje budite zanatlije (da i to je tesko, ali fizicki)!

12. планирам да упишем књижевност јел може неко нешто више да ми каже о том факултету, које су ми могућности касније и уопште какав је факултет по тежини...?

Ne'š se ti od toga 'leba najesti. Šalim se. To ti je brate za one koji stvaaarno obožavaju da čitaju. Pa čak i takvima se više smuči tolika literatura, to je bar neko moje mišljenje.

13. Zavrsavam biologiju, upisacu master, imam posao u struci. Sve sama, bez veza i stipendirala za Englesku preko British council-a, ovde sam nasla i posao. Biologija mi je bila druga najveca zelja. Prva je bila da budem glumica (isla sam u Dadov 7 godina, glumila u raznim predstavama), i da glumim iskljucivo u pozoristu (polozila sam probni prijemni za akademiju u Beogradu), ali jebiga, od toga nema leba. Takođe sam zelela da studiram muziku (flauta i solo pevanje), ali nema leba ni od toga. Biologija, tacnije zoologija je bogotac u odnosu na ostalo. Posle glume to volim najvise.

Tako da moze i ono sto volite, ali jedino ako ste u tome najbolji (npr. prvi na republickom, međunarodne diplome...), ali ono sto je black hole rekao, to je u principu to.

14. Znam samo fakultet koji ne bi preporučio, poljoprivredni. Ako nemate zemlju, nemojte se mučiti, jer posao u struci sa tim faksom ćete teško dobiti.

15. Историју веома волим али не знам колико је то исплативо?

16. nimalo. ne trudi se, sem ako neces da budes nastavnik. posla nema u muzejima, to se u srbiji raspada

17. Е јебига, а баш бих волео да будем кустос а профа на факсу , одељење историја?

18. onda se trudi, i igraj prljavo kad je u pitanju istorija. ima njih dosta, i svi oce posao :O

19. Коса ми се воздиже кад неко цео посао дипломираних историчара своди на наставнике и кустосе....
    Имаш поред тога рад у разним институтима, архивима, на факултету, можеш бити и туристички водич, можеш писати и књиге и још што-шта.....

20. А тад мораш да се увлачиш у буљу профама?

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.