Помоћ око избора факултета

1. ХАхахахха ма бићу добродошла, тек кад се стварно вратим....ово је само док будем лежала, да убијем време :))
    Ихххх ја да не учим? Јеси нормална?! Да упропастим тешко зарађени успех у школи. А не, не...:)
    Видиш да сам сва у фазону факс, учење итд. ;)

2. @ Rem - Istoriju umetnosti? Cuo sam da se to trazi...

Од кога си то чуо? :)))

3. Moguće, moguće, ne znam stvarno... :) Jedino što znam, a to važi od pretprošle godine, jeste da su grupu za srpski jezik i književnost podelili, ima posebno smer za nastavnika i za to se opredeljuju od prve godine i samo oni mogu da predaju srpski u školama... E, sad... Za taj tvoj smer ne znam kako funkcioniše...

4. @ Alfa - sarkazam...

5. Jedino što znam, a to važi od pretprošle godine, jeste da su grupu za srpski jezik i književnost podelili, ima posebno smer za nastavnika i za to se opredeljuju od prve godine i samo oni mogu da predaju srpski u školama...

Мало им неперспективних катедри, па одлучили још да додају.

6. Форгет, нисам знао за то.

7. Moguće, moguće, ne znam stvarno... :) Jedino što znam, a to važi od pretprošle godine, jeste da su grupu za srpski jezik i književnost podelili, ima posebno smer za nastavnika i za to se opredeljuju od prve godine i samo oni mogu da predaju srpski u školama... E, sad... Za taj tvoj smer ne znam kako funkcioniše...

Пази то је можда тачно, пошто сам се ја слабије до сада распитивала о томе шта се ради после факса, више сам сазнала о пријемном и о самом факсу. А ово остало не знам. Само ме нервира што није пружена шанса равноправно јбг.

8. @ Alfa - sarkazam...

Јеботе, ја ваљда кад ставим смајли на крај реченице ваљда он има неко значење које пичке материне, а? :)))) И ово моје је требало да има неку сличну ноту, ал' ајде, нисмо се разумели. ;)

9. Vjerovatno ste već to pisali ali me mrzi da čitam sve :)
    Po vašem mišljenju, koliko je perspektivno upisati neki jezik? U CG su rijetke škole u kojima se uči njemački, a ni na faksu nije neka navala tako da trebalo bi da je lako naći posao jer mislim da nema previše ljudi koji bi popunili sva ta mjesta :D

Па немачки је тренутно пун погодак колико сам чула, за енглески не знам, а ја мислим да су шпански и италијански нешто што ће се форсирати наредних година. Пошто се одједном отварају опције по средњим школама да се уче ти језици. (Говорим за КГ)

10. @ Alfa - Izvini, doslo je do nesporazuma, zaista, verovatno zato sto imam naviku da uopste ne gledam smajlije...

@ Milica - Pogledaj prvih 7 strana i saznaces sve o jezicarenju.

11. Tako mi je rekla jedna devojka koja je upisala srpski, ali dok još nije promenjeno... Ne znam, inače je za sve te smerove vezane za književnost teško naći posao...

12. Postoji li uopste neki iole siguran fakultet drustvenih nauka?

13. Шта знам, мени рекоше да могу да будем професор, новинар, лектор...

14. Tako mi je rekla jedna devojka koja je upisala srpski, ali dok još nije promenjeno... Ne znam, inače je za sve te smerove vezane za književnost teško naći posao..

Па јесте, можеш у новинама да радиш, у издавачким кућама, да пишеш критике, у установама типа бибилотека, можда чак и неки музеј (мада теже то код нас).....али све је то слабо, али ономе ко уме да се снађе, неће бити проблем да се запосли.

ЕДИТ:

Шта знам, мени рекоше да могу да будем професор, новинар, лектор...

А који си смер завршио?

15. Kao što je Džimi na početku rekao, treba neka veza, uglavnom za sve, ne vredi, tako je...

16. Да одговорим на едит.

Ма где сам завршио, тек сам на почетку. Уписао сам то што сам ти саветовао, српску књ. и језик са компаратистиком.

17. Милице, то што си рекла за енглески, можда, али исто ти је то парола снађи се, ко уме и зна он ће лако да пичкара конкуренцију, да извинеш.

Е, али ти макар можеш и профко да будеш, аха...:))
    Браво за тебе на избору, иако није профитабилно, веома је паметно у неку руку.

18. А професор ћу бити, тј. пристати то да радим онда кад не будем имао 'леба да једем. :)
    Не могу да се бакћем са гомилом деце коју не занима то што говорим, мислим да бих излудео.

19. Alfa, neka ti na prvom mestu bude ono što voliš, to je kod izbora fakulteta veoma važno...Ali, opet razmisli da li ima još nešto što te zanima, da je slično...

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.