Prijava

Радне акције треба опет увести.

Могу да се уведу једино у некој добровољној форми. Да се уведу као што су били у време комуњара, не могу.

То знам и по себи, ја сам правио паузу између средње и факса, са нета се нисам скидао, на свакакве глупости сам се "палио", али чим сам уписао факс, ем сам почео другачије да размишљам, а и неке ствари ме више не дотичу, аман баш...имам ја друге ствари о којима треба да мислим.

Uf, i ja sam bio takav, jebo sam mater i Hrvatima i Šiptarima i Ciganima i pederima...sad barem imam neku internet kulturu :)

Е видиш, да ти одмах кажем, ја у соби имам две шајкаче (са кокардама, офкорс) Слике пар наших владара, престолонаследника и Дражу, тиме смо утврдили да нисам Чедин.

Али ја сам за то време док сам чешкао муда и знојио фотељу испред компа, јебао мајку баш таквим ликовима који су јебали матер Хрватима, Шиптарима, а поготово онима који су пљували Роме и Јевереје.
Зашто???

Зато што се данас "пале" људи на то да пљују Хрвате, Шиптаре и остале и мисле то је патриотизам. А то показује и много шири проблем од чистог паљења, и нормално је да ће народ да буде "благо збуњено ретардиран".

На једној страни имаш екстремисте који би побили све народе око нас, који се представљају као велике патриоте, а величају људе којих би се сваки нормалан патриота стидео.
А на другој страни, имаш исто тако екстремисте који ће да те етикетирају као "фашисту", "националисту" или шта већ, ако случајно навијаш за Новака Ђоковића, ако ти је дража крџа од вискија, а о религији нећу ни да причам.

И како онда ови клинци данашњи да се изграде као нормалне и умерене личности, када ја већ код основаца примећујем да неки од њих само знају да пљују по другим народима, верују у теорије завере и глуме "србенде. А међу истим тим клинцима препознајем и ове друге, који већ живе само за то да пљују ове прве и да их провоцирају што више... и како онда да нема паљевина???

http://www.b92.net/sport/sp2010/vesti.php?yyyy=2010&mm=06&dd=18&nav_id=439776

А ево и класичног примера, како човек може и од вувузела да направи причу којом ће да пецка и провоцира паљевине из оне прве групе.
А у коментарима се већ појављују и ти из те прве групе, који наравно одговарају.

Запазио сам у коментарима на текст који је Зека линковао да,чим изнесеш објективне чињенице,одмах ти пришију да си сарадник Наташе Кандић.
Значи,ни случајно у Србији говорити против српских интереса,иначе ће ти одмах пришити да си прешао у редове Б92.

:главасто:

А које је то "објективне чињенице" Дежуловић изнео?
И колико њих га је оптужило да је сарадник Н. Кандић?

Адр ден дет, тај... текст је класична навлакуша. Па ко се упеца, упец'о се.

Немам ја ништа против текста, суштину је он погодио, само претерао је, а и ја мислим да се те пароле о којима се говори у тексту, никада неће протерати са трибина. Можда ће временом бити све тише и тише и биће их све мање и мање, али не верујем да ће то нестати.

Нити сматрам да су те пароле толико иритантне, као што су вувузеле. И још нешто, текст ми је глуп, зато што он прича како треба забранити те узвике на стадионима, а тиме се ништа неће постићи. Сада кад би увели забрану и када би било кажњиво то што они певају, они би и даље тако размишљали у глави, а промену треба правити ту, а не ићи и прикривати то смеће из сопственог дворишта и тиме живети у илузији: "Ево, нема навијања у коме се вређају друге нације и позива на злочине, живимо у идеалној држави". То су радили комунисти до деведесетих, па ето како се завршило. Да би такви повици са трибина престали, треба стрпљиво и на много другачији начин да се ради, као што та међусобна мржња није настала изненада и одједном, него се таложила деценијама и од шире јавности сакривала, исто тако ће требати године, ако не и деценије да та мржња нестане.

Што се тиче тога да ли је објективан текст или није, Б92 је пре неких пола године јако пао у мојим очима. И то баш због њихове објективности.
Јако сам волео и тај радио и телевизију, и док сам ја пратио њихов програм, моји вршњаци, а и неки старији од мене нису ни знали шта је Б92, али у последњих пола године - годину, јако су ме разочарли и њих сам почео да сматрам не за објективну телевизију (а мислио сам да то јесу) него за људе који једва чекају да се било шта лоше деси и да од тога онда направе слона. Превише су субјективни постали њихови новинари, доводе у госте дипломиране правнике/економисте/докторе, а онда они њих уче праву/економији/медицини.

Зека

Суштина је ту,али је текст превише идеалистички настројен.
Не можемо сасвим укинути прошовинистичке пароле,али можемо се трудити да макар својим понашањем дајемо пример,не и да мењамо друге.
Што се тиче опаске о Наташи Кандић,то сам запазио у коментарима на текст,па сам издвојио посебно.
Дежуловић је кроз свој текст само направио компарацију између две иритантне појаве на стадионима. И да,мислим да је добро рекао кад је изјавио да нам толике пароле мржње не сметају,али нам наречене вувузеле сметају.
Али,ако ћемо искрено,мене заболе паламар за то што они певају на стадионима,докле год не изађу и почну да дирају све остале. Овде је главни проблем кад прозивање на стадионима појединцима пређе у навику.

Али,ако ћемо искрено,мене заболе паламар за то што они певају на стадионима,докле год не изађу и почну да дирају све остале.

Е, исто тако и ја мислим, и сматрам да већини народа на просторима бишве СФРЈ баш зато не сметају толико ти узвици, колико нам сметају вувузеле.
Реално, њих 300 може да се окупи и пева то на стадиону, али када би као појединци дошли у Србију, или наши отишли у Хрватску на летовање (знам лика) тотално другачије би се понашали.

А и мислим да смо ми, Срби, тренутно бољи него Хрвати, мислим да су они још увек више од нас напаљени на ту причу "уби Србина", него што смо ми на "закољи Хрвата". Редовно виђам хрватске таблице на улици, и никада ми није пало на памет да уништим та кола, нити сам чуо у протеклих 4-5 година да је било тога (а вероватно јесте било пар случајева). Док ја, не бих смео са својим колима са српским таблицама да отпутујем на море у Хрватску. Искрено

Редовно виђам хрватске таблице на улици, и никада ми није пало на памет да уништим та кола, нити сам чуо у протеклих 4-5 година да је било тога (а вероватно јесте било пар случајева). Док ја, не бих смео са својим колима са српским таблицама да отпутујем на море у Хрватску.

Колико покушавају да буду цивилизованији од нас(или да макар глуме цивилизацију),толико су и веће паљевине по том питању.

Што се тиче опаске о Наташи Кандић,то сам запазио у коментарима на текст,па сам издвојио посебно.

Споменута је једном, у крајње бенигном контексту.

Текст је смешан. Оптуживати неког коме се не свиђа деведесетоминутно јебање у мозак да је расиста којем ни мало не смета уобичајено урликање на стадионима, то све повезати са маршом на Дрину, и ставити у рубрику "вести из спорта"... неки људи у свему виде само једну тему.
Од сутра купујем само црни леб, да ме неко у рубрици "здрав живот" не би оптужио да сам расиста.

Eh kad bi imao nekog sponzora, lako bi izračunao koji je procenat paljevina po bilo kom pitanju u našem društvu...mada ja mislim da ih ima u zbiru 70%...

Мени је то глуп фазон, то са паљевинама. Свако људи има нешто што ће да га испровоцира, ове када пљујеш по вери, оне када пљујеш по Чеди, оне треће када пљујеш по року у металу, па онда имаш оне који луде када пљујеш по гејевима (да не кажем педерима), неко се пали када се пљује по атеизму. Свако има нешто.

А сви људи које сам навео, мислим на све пљуваче које сам навео, имају права да то раде, односно да пљују. Не можеш ти никоме да кажеш да је геј, ако подржава параду, или да је сељачина ако је против параде, или да је дебил ако је верник, или пак да је дебил ако није верник. Свако има право на своје мишљење. И то је све ОК, док се нека будала не направи паметна и са вербалних пређе на физичке нападе, е то је већ за осуду.

mada ja mislim da ih ima u zbiru 70%...

У збиру их је и близу 100% ако имаш довољно оних који потпаљују. Чини ми се да су ови други неоправдано запостављени.

Pa i to što kažeš...

Znači kad paljevinama povodom svega i svačega (kojih je 70%), dodamo i tih koji se pale da pale paljevine (i tako sami postaju paljevine), onda se dobija 100 %. BTW i cela dijaspora nam je paljevinska.

Zaključak: Paljevine u užem smilsu 70%, paljevine paljevina 30%, svi skupa: Paljevine 100%.

Аман бре :)

(Што сте себе сврстали у непаљевине? Можда вас управо неко ложи а да нисте ни свесни.)

СВИ СМО МИ ПАЉЕВИНЕ! :)

Tako je, Zeko! :)

Ovako da se ispravim: imamo i 10% realnih ljudi, koje sam i citirao i koji nisu paljevine. Prema tome, sebe svrstavam u nepaljevine :)

Al i dalje tvrdim da imamo paljevina više od tri četvrtina.

Ja nisam paljevina. Samo treba neke stvari iskulirati...

Tako je, brate :)

Amin na temu :)

А има ли ико идеју како да натерамо људе да не буду толике паљевине??? Како их убедити...?

Нема. Једино да се покуша да се разговара са овима што потпаљују, пошто су обично они разумнији од паљевина типа А, али ти што потпаљују су паљевине типа Б, тако да је тешко то изводљиво.

Паљевине А се пале као шибице, а паљевине Б се пале на то да пале паљевине.

Другим речима, никад се нећемо отарасити паљевина.