Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Nije ni Maskerano.
Laveci? Mislim da je on u Napoliju.
Jeste Laveci,cepaj dalje. Churche,zamalo :)
Pa znam ja da sam blizu, al jbg ne volem žabarske lige :)
And for the record I'm ChurchA :D
Uf,pazi stvarno,ja se izvinjavam :)
Evo jedno zanimljivo.
Koji poznati evropski fudbalski klub nikada nije imao crnca u svojim redovima?
bajern?
А јел баш познат, мислим, јел из неке од јачих лига?
Kapiram da nije neki francuski :D
Athletic Bilbao. Za njih mogu samo baskijci da igraju.
Шалке?
Pa jeste iz relativno jače lige. Nije iz Engleske i Francuske, toliko vam mogu reći. :)
Мислим да је Стоун погодио.
Nisu ovi iznad. Za Bilbao je skoro zaigrao neki crnac.
evo: http://blogs.telegraph.co.uk/sport/patricknathanson/3992681/Athletic_Bilbao_field_first_black_player/
Фиорентина?
Ne.
Cuo sam da imaju nekog crnca u podmlatku,ali sam mislio da jos nije zaigrao za prvi tim.Onda bi mogao biti Zenit,njihovi navijaci su poznati kao rasisti i ne zele crnce u ekipi.
Ливорно?
Jeste Zenit. Teraj dalje Stoun.
Secam se da dok im je Advokaat bio trener uprava mu rekla da ne moze da dovedi crnce jer navijaci ne dozvoljavaju.
Evo na primer,kad sam vec pomenuo Bilbao,koji igrac je jedini stranac a da je nastupao za Athletic Bilbao (znaci igrao je za njih,a nije spanac po nacionalnosti)?