Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
A ti naravno poznaješ sve Srbe, pa si na osnovu komparativne analize njihovih karaktera i intelektualnih sposobnosti donijela svoj sud?
I zašto je Draža na listi? Zbog čega? Zato što je bio nesposoban?
http://vukajlija.com/forum/teme/35555-mile-ignjatovic-samo-pevac-ili-nesto-mnogo-zajebanije
MILE SRBINE
PRESJEDNIK NAS!
VOLJENI, NAJVOLENIJI !!!
Жао ми је што настављам полемику око тога ко је био Тесла, али морам вам изнети пар чињеница па ви закључите ко је он уствари...
„Ako budem imao sreće da ostvarim barem neke od svojih ideja, to će biti dobročinstvo za celo čovečanstvo. Ako se te moje nade ispune, najslađa misao biće mi ta da je to delo jednog Srbina.“, Никола Тесла у време посете Београду 1892.
Госин ЛОЛ, ако је Тесла поносан на хрватску домовину, иако је рођен у Ауструјском царству, да ли цар Константин Велики треба да буде поносан на српску домовину???
џаст сејин...
Заборавила си да наведеш и највећег српског научника - Лајбница!
И силне Хитлерове (лужичко)српске ђенерале.
После смрти овог ЈЕДИНОГ скромног и премудрог србина нашег доба Србији се не пише добро. Требало би да нам је част да смо живели у времену његовом.
Заправо, интересантно је да тако нешто изјави женска особа, узевши у обзир колико вас је Паја воло лололо
a sta to znaci kao, nije voleo zene?
Petar Petrović Njegoš II. Zbog nenadjebivog obrazovanja,književnih i kulturnih zasluga. Zbog svjetskog ugleda i zato što je bio nevjerovatan ambasador Srba i srpskoga. Visok ne znam koliko je bio,ali znam da nije bilo njegovog savremenika koji je mogao sjesti u njegovu fotelju,a da mu bude taman,nego je svaki plivao u njoj. A uzmite u obzir kršnost Crnogoraca. Možete vi sad da se nadjebavate izvlačenjem iz naftalina nekih znamenitih imena,ali sami znate da se sve vrti oko 10 ljudi,bar što se ovako opšteg izbora tiče.
О њему се врло мало зна, није чак ни 100% сигурно да ли је он отац Стефана Немање. Није урадио конкретно ништа чиме би заслужио да се нађе на овој листи. Пре њега може доћи било ко други од Немањића.
Не никако. Чак су касније неки од Котроманића, као мађарски вазали. правили велике проблеме Цару Душану упадајући у западне територије српског царства. За једног од Котроманића се и сам Душан заклео да ће га лично убити.
Није сигурно ни да ли је он уопште постојао. Вероватно није ни био Србин. Не рачунају се епске песме у којима и Муса Арбанаса, медицински феномен, има три срца јуначка..
Пре свега један од највећих црногорских јунака али је био обичан хајдук тако да нема места на овој листи. Највећи део живота се борио као плаћеник на страни Млетачке републике.
Све у свему, ниђе везе.
Око 192, 193 цм, све остало су претеривања. Чак је наводно било и неко испитивање скелета које је и потврдило ово. Његова људска величина се није мерила центиметрима у томе је проблем.
Oн је обилазио европске дворове пре свега ради шармирања љупкијех принцеза и дворских дама које су падале на његов шмек ( по чему је био познат) а тек онда зарад државних интереса, ој ха.
Није могао бити амбасадор срБства и срБске државе самим тим што није био њен владар, Србијом су у то време владали Обреновићи тако да је Србија имала свог представника и амбасадора унутар својијех граница.
Одличан ти је аватар, Пивљанине Бајо.
Ipče Ahmedovski
Ljuba Lukić
Rade jorović
Mitar MIrić
Ma nemoj zajebavati sad, ne hrani tu ideju o kulturološkoj i tradicionalnoj odvojenosti Srba i Crnogoraca. Sam Njegoš je sebe isticao kao Srbina. Pročitajte,ako neko ima vremena, "Pisma iz Italije" Ljubomira Nenadovića. To između ostalog. A što se tiče obilazaka,ugled je imao,pa zbog čega god da je išao hahha. I moj apel,kao nekoga ko se trudi biti borac za srpski jezik, ne budalite s tim srBski i slično...zna se šta je jednačenje po zvučnosti i ne umanjuje to veličinu i značenje riječi Srbin!
Tesla je uradio trilion puta vecu stvar nego svi ostali sa ove teme zajednu i mislim da je svaka rasprava besmislena....jedino ko je drugi najveci Srbin...
Znam da je Divac preko 2m ljudina, ne znnam većeg od njega još.
Као научника бих ставио Теслу, његов рад се не може упоредити ни са чим другим, али ако бих гледао ан научнике који су делали у оквиру наших територија то јест нису бегали преко баре то би био Милутин Миланковић. Такође Највећи Србин као титула не може се баш доделити овако свеукупно гледано пошто има више грана ка што су Политика, Наука и тд... Иначе мислим да би и Карађорђе нашао себе ту негде пошто је водио Први Устанак против окупатора и тиме почео избављење од Турака. али мислим да је ЦАР ДУШАН био највећи србин!!!
Надам се да си саркастичан. :)
Ja!
http://afeatheradrift.files.wordpress.com/2011/07/lightbulb.jpg?w=260&h=330
Супротно свим очекивањима, ова тема ипак досеже нове висине.
Едит:
Ти лузери Павлу нису ни до колена. Што потврђује и чувени кинески адмирал Mom-Chi Lo.
Ја само да додам да Момчило јесте постојао, али је живео на родопским планинама и ратовао је само за свој ћеф, клао се и са Србима и са Бугарима и са Ромејцима и са Турцима, а са свима је повремено био и пријатељ.
Заправо Тесла није то рекао, већ је Мачек (који и иначе није био Хрват) послао њему писмо о томе да он "јесте поносан на своју хрватску домовину). А Тесла је у Њујорк Тајмсу више пута нападао Хрвате који су слали "научне списе" (под болдованим знацима навода) о српској хегемонији и кукавичком краљу Александру који је био један кржљави злоћа који је патио од једно 14 душевних болести.
http://www.novosti.rs/upload/images/2011/05/1605n/kul-andric.jpg
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ја само да додам да не сматрам да постоји највећи Србин. Бар не по мом мишљењу.
По народности није могао Иво бити Србин, по националности можда да.
И беда је што због Тесла-митологије људи запостављају Михајла Пупина.
Зашто не по народности?
Ово стоји. И не само Пупина.