Najveći Srbin svih vremena

1. hahaha Lole, imalo bi smisla da se on izjašnjavao kao Hrvat
    ili bar kao Jugosloven
    a ovaj tvoj citat ne daje sigurne podatke

2. Мислим да са почетка теме има о томе шта је и ко Тесла. Је су ли му бабо и мама Срби? Јесу.
    Је ли му матори православни поп? Јесте.
    Је ли се родио у Аустро-Угарској, данашњој Хрватској? Јесте
    Јесу ли га Срби шутнули у дупе и рекли да дува онда кад је тражио помоћ искључиво за рад и истраживања? Јесу.
    Тако да може само на папиру да буде Србин, нажалост, али не можемо ми да се китимо туђим перјем. Ако се гледа које је националности, реално, он може да буде само Американац, иако је и за Русе радио :) Болео га курац ко је које националности, имао друга посла, и више би волео да ми знамо нешто више о његовим истраживањима, а не да серемо које је националности.
    Је ли тражио да му се на сарани пева Тамо далеко? Јесте, ал Србин није, срамота ме је таквих који се ките туђим перјем, то ради она Самрџићка и Тадић само, лицемери.

3. На ХРТ-у чуо - Тесла је увек говорио како је био поносан на своје српско порекло и хрватску домовину.
    Е сад, не знам коме то одговара у овој расправи, али кад су већ Хрвати на својој пропагадној машини признали...

4. Милош Обреновић. Реците о њему шта желите, он је био такав какав је био, али Ера је обавио посао. Без њега ми бисмо данас или били под Угрима или би били западна Бугарска. Васкрсао српску државу, све после њега је било лакше.

5. Ne kitim se ja ničime više lolo
    naveo sam Teslu kao 3. najvećeg Srbina, ako to nekome smeta jebiga
    više me libo racku i za njega i za sve ostale
    ako baš 'oćete niko nije Srbin svi smo mi neka strana govna

6. Јесу ли га Срби шутнули у дупе и рекли да дува онда кад је тражио помоћ искључиво за рад и истраживања? Јесу.

Па јесте то донекле тачно, али ми је мало пун курац те приче. Па не може репрезентација Србије да игра светско првенство сама са собом у Србији... Он је МОРАО да оде у Америку да би напредовао. Шта ће тадашњој Југославији сви ти изуми када није била на нивоу развоја да их употреби? Али да, Тесла не би био Тесла да није отишао у неку развијену државу.

7. Car Dušan - Prosto jer mi se digne kad vidim kolika je Srbija bila kad je on vladao :)

Drugi - simeSrbin

8. sunshine
    Car Dušan - Prosto jer mi se digne kad vidim kolika je Srbija bila kad je on vladao :)

+241241342345646356

9. Car Dušan - Prosto jer mi se digne kad vidim kolika je Srbija bila kad je on vladao :)

Амено!

10. Највећи србин је сретен.
    Сад може катанац.

11. Car Dušan - Prosto jer mi se digne kad vidim kolika je Srbija bila kad je on vladao :)

Bila, 20 godina. Nelegalno osvojene teritorije, nastanjene pretežno Grcima i Vizantincima, mada malo razlike je bilo između istih u to doba. Takvo stanje srpskog carstva nije moglo dugo da opstane.

Inače, ja se troumim se između Ilije Garašanina, Đorđa Petrovića i Dragoljuba Mihailovića. Slava im i milost.

12. Tačno sam znao da će ovo da se pretvori u raspravu koje je Tesla bio nacionalnosti. On je bio Srbin koliko je i Srbin onaj princ koji govori srpski k'o ja mandarinski. On je svakako poreklom bio Srbin, ali se bukvalno odrekao i Srbije i Hrvatske, što bi svaki iole pametan čovek u toj situaciji uradio. Govna smo mi neviđena. Takvu jednu veličinu smo prepustili Amerima, ali džabe. Nama je sve preče od nauke. Treba prvo da se otvori novi vašar, ko jebe nauku, ko je još kod nas profitirao od toga. A tražio je da mu sviraju "Tamo daleko" zato što ta pesma budi takve emocije da ni najveći umovi ne mogu da budu imuni na to. Najveći Srbin je bio despot Stefan Lazarević. Profa nam je pričao da je bio visok oko 2 metra. A najznačajniji Srbin verovatno Sveti Sava. Posle njega Karađorđe i na 3. mestu car Dušan.

13. A najznačajniji Srbin verovatno Sveti Sava.

Boga ti, šta je Savan uradio za Srbstvo i Srbiju da bio dobio epitet najvećeg Srbina?

14. По мени је то Драган Џајић.

15. Dusan je stvorio drzavu koja je bila stabilna isto ko SFRJ. On teritorije nije osvajao samo vojnim pohodima, vec je vecinu dobio kao miraz ili tako neke kurce. Cim je umro nastao je belaj isto kao posle Titove smrti.
    Najveci Srbi. Jebiga, aj kazem vladika Nikolaj Velimirovic, Mehmed Pasa Sokolovic, Kralj Petar I, Vlade Divac...

16. Blake Griffin, pre bih rekao da nismo imali šta da mu ponudimo, a ne da smo ga se odrekli. Nismo imali ni novca ni uslova da osiguramo rizična istraživanja. Da je Tesla radio u Srbiji, ne verujem da bi bio i T od Tesle kakvog danas spominjemo.

17. Dusan je stvorio drzavu koja je bila stabilna isto ko SFRJ. On teritorije nije osvajao samo vojnim pohodima, vec je vecinu dobio kao miraz ili tako neke kurce

Srbija je bila relativno stabilna, jer je postojala strahovlada jednog čoveka, jaka vojska i plemstvo željno osvajanja i rata, posle Dušana je morao nastati kolaps takve države koja je bila etnički raznorodna, sa moćnim plemstvom, čiji su velikaši postajali jedini vladari svojih oblasti. Inače Dušan je svoju vlast temeljio na veoma strogom zakoniku, čije su kazne bile drakonske, za najmanje protivljenje vlasti, sledila je smrtna kazna. A to da je dobio kao miraz određene teritorije, jeste, ali nakon što je sve osvojio vojnim putem. Udružio se sa Jovanom Kantakuzinom koji je pretendovao na presto vizantijski s ciljem da da legitimitet svojim osvajanjima, međutim ubrzo se sa njim i razišao i pokušao da ga ubije.

18. Poredim sa SFRJ zbog strahovlade jednog coveka i zbog raspada sistema posle smrti istog. Posle njega su ostale te glavonje od kojih je svaki vukao na svoju stranu i tako zajebo Srbe za vijek vijekova. Da smo ostali ujedinjeni ne bismo onoliko najebali na Kosovu. Verovatno Turci ne bi stigli ni do Kosova da su ujedinjeni krenuli na Maricu i isterali ih iz Evrope. Kurac bi danas u Evropi bilo muslimanskih drzava.

19. Тада се тако владало, није било неких посебних система, јбг, страховлада и крај. Не може он бити одговоран што после њега није било никог да настави где је он стао. Мада кажу да јесте његова одговорност што је дао огромне територије великашима на управљање, што је даље узроковало да се они лако осиле пред нејаким Урошем.

20. Мада кажу да јесте његова одговорност што је дао огромне територије великашима на управљање

To kazem, dao im je odresene ruke da rade sta hoce.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.