Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Reko' da oživim temu i čujem sveža mišljenja i utiske.
1. Karađorđe (kontroverzna ličnost, ali otac je Srbije u kojoj živimo kako god da okrenete)
2. car Dušan (prvi srpski car, i jedini ako izuzmemo nesposobnog mu sina)
3. Nikola Tesla (jedan od najvećih naučnika uopšte)
4. Stefan Nemanja (osnivač države, pre njega nacionalni duh nije ni postojao)
5. sveti Sava (autokefalnost srpske Crkve, osnivač škole)
6 Vuk Stefanović Karadžić (nije prvi došao na ideju o narodnom jeziku, nije čak ni jedan glas-jedno slovo izmislio, ali je prvi imao muda da uradi sveobuhvatnu reformu)
7. Ivo Andrić (najveći književnik)
8. knez Lazar (iako je vodio bitku koja je najverovatnije završena porazom i koja je prethodila propasti države, postao je simbol svega srpskog na Kosovu)
9. kralj Milutin (pada u senku ostalih Nemanjića, ali treba napomenuti da je dugo vladao i sagradio gomilu Crkava)
10.Milutin Milanković (veliki geograf)
11. Stepa Stepanović (komandovao našom vojskom u mojoj omiljenoj bici koju je Srbija vodila)
12. kralj Aleksandar I Karađorđević (prvi je ujedinio južne Slovene, jes' da je bio totalni promašaj i da nas je odveo u propast, al' ispunio je san mnogih političara nedosanjan nekoliko stotina godina)
Мислим да је то Шотка. Један лик из Јагодине.
Има га преко 210цм.
E decxko, decxko...
Ja mislim da ubedljivo najveći Srbi obitavaju na forumima po internetu.
Nigde tolike poznavaoce nauke, ekonomije, sporta i umetnosti nisam video, kao na forumima na net-u.
A o patriotama koje se tamo nalaze da i ne govorimo!
..........
A od ovih jadnika koji nisu nikada bili na internetu, meni je najomiljeniji lik despot Stefan Lazarević. :-)
Imenjak moj Tesla,da njega nema covecanstvo bi zivelo ko da je 1961,a ne 2011...50 praznih mesta pa onda idu Karadjordje,Milutin Milankovic,Vuk Karadjic,Stepa Stepanovic,itd...
Иво Андрић није Србин. Највећи Србин је Николај, зато што је боготац. :)))
Прочито сам скоро све његове књиге ии игдање је ботовац.
Murinjo, izjašnjavao se kao Srbin veći deo života, pisao na ekavici, a Hrvati, naročito oni u Bosni i Lici imaju od pamtiveka srpske krvi. Zanimljivo je kako se samo neki od poznatih i uspešnih ljudi druge veroispovesti sa ovih prostora izjašnjavaju kao Srbi. Dobar primer su Andrić, Selimović, pa i Emir Kusturica na kraju krajeva.
Иво Андрић је етнички Хрват, из римокатоличке породице, од оца Антуна Андрића. Можда се нацијонално изјашњавао као Србин, али је етнички гледано, Хрват.
Мислим да је највећа личност у историји Србије цар Душан, јер је био царина лоло, а кнез Лазар је најпренадуванија и најпрецењенија личност у српској историји.
Онда бих рекао свети Сава, па Вук Караџић. Од научника Мијало Пупин, јер је ВЕЋИ од Тесле и значајнији, свако ко се разуме курца у физику ми је то рекао.
И Владе Дивац, јер је боготац!
Milan Mladenovic
Sos
Ja mislim da tema nije politički korektna treba da bude
"Najveća Srpkinja ili Srbin svih vremena" saću vam navučem neko feminističko društvo
Vojče Bešinović
http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2004/03/04/srpski/VE04030302.shtml
Tesla je etnički Srbin, a koliko znam i izjašnjavao se kao Srbin. A Hrvati opet +oće da ga prisvoje. Za sada nisu uspeli, ali ko zna...A mi ako se odričemo genija koji se izjašnjava kao Srbin, a pritom je poreklom iz naroda sa kojim se kroz istoriju ne slagasmo baš najbolje, onda smo budale.
Иво Андрић не би био то што је био да није било српства, и да се није изјашњавао као србин, тако да мислим да је прича о томе шта је по националности непотребна. Човек је био врло интелигентан, учен и разборит тако да је сигурно знао шта је и ко је.
Тесла се није изјашњавао као Србин него као Југословен:
Liče, čovjek govori za Andrića....
Lole,
Ovo tvoje prvi put čujem pa me iskreno zanima kada je to rekao. Između ostalog, i mi Srbi smo valjda neki Jugosloveni.
enemy,
priča jeste nepotrebna u smislu da su njegova dela i shvatanja daleko iznad nekakve rasprave o nacionalnosti.
Ipak, stojim do toga da ga se ne smemo odricati ako se i on sam osećao kao jedan od nas. Za mene je on Srbin i njegova književnost pripada srpskoj.
Немам појма кад је рекао, давно сам видео цитат на нету па реко' да те исправим само мало... Слажем се да сте и ви Срби Југословени, али и Хрвати су такође Југословени тако да њихово присвајање њега има бар мало смисла, за разлику од америчког присвајања...
Ma LOL je komunjara, pusti ga.