Najveći Srbin svih vremena

1. Шта би било- кад би било

2. Северестократое, теби је брате неко утувио патриотизам неки и сад не можеш резонски да посматраш ситуацију. :) Ем је човек лепо говорио да је ванземаљац, ем смо га шутнули.... Немојте те форе, Србија нема да му понуди шта му треба. Србија неће, то се и данас ради, а онда дође Самџићка и смара кад нека деца направе неки успех. И шта ми имамо што је он Србин? Немамо ништа, од њега је цео свет профитирао, од његовог знања, креативност, итд. Мислим, Тесла је боготац, да ме не схватите погрешно, али... За мене је највећи Србин Николај, зато што је ишо у свет да нас хвали кад су нас сви пљували (одувек су ал ај), а то је тад било веома вежно, због ратова и тако то. Човек одлично писао, хуманиста, показао на свом примеру како треба живети, није лицемер био, елоквентан, паметан, пророк...

3. Inače, za neupućene...
    Ivo Andrić se ODUVEK izjašnjavao kao Jugosloven.
    Nikad nigde nije naglasio da je srpske ili hrvatske nacionalnosti. Jedina pretpostavka da je on Srbin (nacija Jugosloven je nebuloza) se može izvući iz činjenice da su se uglavnom Srbi izjašnjavali kao Jugosloveni... I to oni iz Slavonije i Krajine.
    Ali sam Ivo Andrić je oduvek sebe smatrao Jugoslovenom.

4. Минже, шта ми имамо од тога и да се изјашњавао као Србин? Ако ме разумеш...

5. Pa ne bi bilo loše imati u svojoj istoriji zabeleženog nobelovca. To dokazuje da jedna mala zemlja daje doprinos svetskom progresu. Ali mi ga nemamo, ima ga Jugoslavija...

6. Da li se samo meni čini malo smešno ovo najveći Srbin? Kao da postoji neka kategorija, veći-manji-najveći Srbin. Bez uvrede ikom.

7. Da li se samo meni čini malo smešno ovo najveći Srbin? Kao da postoji neka kategorija, veći-manji-najveći Srbin. Bez uvrede ikom.

U pitanju je subjektivni a ne zvanični izbor. Nismo ni na kakvom takmičenju.

8. ДЕЈАН ЦУКИЋ И БАНЕ БУМБАР!

9. Tačno sam znao da će ovo da se pretvori u raspravu koje je Tesla bio nacionalnosti. On je bio Srbin koliko je i Srbin onaj princ koji govori srpski k'o ja mandarinski

A najznačajniji Srbin verovatno Sveti Sava. Posle njega Karađorđe i na 3. mestu car Dušan.

Цар Душан је говорио, писао, живео и дисао грчки, тако да ти један од наголомијих Србите баш и није неки Србите.

Много ми иде на живце то "лоше говори српски". То што сте чули, ако сте и чули како говори, пре десет година, па онда ад инфинитум: Он лоше говори, он лоше говори. Па шта очекујете? Да га је и од рођена учио у Енглеској, горе би га знао од енглеског, али не, то је СФРЈбима недовољно, а што је Кумровечек Титек баш добрек говорил хрватско-српски, то је баш прима, кај не, дећки?

10. Blake Griffin, pre bih rekao da nismo imali šta da mu ponudimo, a ne da smo ga se odrekli. Nismo imali ni novca ni uslova da osiguramo rizična istraživanja. Da je Tesla radio u Srbiji, ne verujem da bi bio i T od Tesle kakvog danas spominjemo.

Upravo tako. A 'vamo ga prisvajamo da je Srbin. Baš sam ti zato i rekao da mi nikad nismo ulagali u nauku, a da jesmo, sigurno bismo bolje prolazili i možda bismo tad kad bismo i Tesli ponudili da isfinanasiramo ta njegova istraživanja bili bar solidno jaka država. Ali sve je to "šta bi bilo kad bi bilo".

Boga ti, šta je Savan uradio za Srbstvo i Srbiju da bio dobio epitet najvećeg Srbina?

Nou koment.

11. Nikoga neću da imenujem. Nije mi jasno zašto uvek mora da se nađe neki pajser koji će da zapiša bilo koje ime.
    Na sajtu je najveći Srbin Mr. Ming.

12. Na sajtu je najveći Srbin Mr. Ming.

Brate nećemo sad da se vređamo... :D

13. Цар Душан је говорио, писао, живео и дисао грчки, тако да ти један од наголомијих Србите баш и није неки Србите.

http://chzupnextinsports.files.wordpress.com/2011/02/funny-sports-pictures-quadruple-facepalm.jpg

14. Царе, прочитај штошта о њему. Није цар Дуле био стубина срБства која се продаје младим нараштајима. 'Ем је хтео све да нас прећера у католичанство, 'ем је био већи Грк од Грка, оставио стару Србију, узео да управља грчким земљама, потписивао се по грчки, причао грчки, давао грчке титуле, итд. Шта више рећи до тога?

Мегалос севастократорос Деусанос, цаесар Трибали, итд, итд. Ионако није ни до колена Ери.

15. Гесрбе, а колко је могуће да су то мало измишљене причице, тј да је нешто мало додато? Онако, кад постоје рупе, ајде да их ти и ја попунимо. Или је сачувано доста списа по манастирима, иако смо блејали пар вековима под Турцима? Занима ме, а видим да знадеш материју.

16. Ја могу само рећи да ништа није коначна истина. Зато је наука најнезахвалнија работа , увек на крају неко открије да ниси у праву, па било то сутра или за хиљаду година.То нису само списи по манастирима, него и од стране грчких, отоманских, млетачких и западнијих историчара.

17. Душану једино замерам што није успео да преведе Србаљ у грегоријанску багру. Од православља Срби су добили само кичерај фреске које личе на мангу цртану на ЛСД-у.

Ко зна, можда би нас и реформација захватила касније, ди би нам крај онда бијо. Да је баба мушко...

18. Узгред, Душан није први "хеленофил" на нашем престолу. Радосав је себе сматрао правим, правцатим Грком.

19. Ко зна, можда би нас и реформација захватила касније, ди би нам крај онда бијо. Да је баба мушко...

Контам да је пост већином трол, али само да кажем да реформација код нас не би успела. Како? Кроз Угре, апостолске краљеве и Турке, љуте Суните? Пре би Албанци постали протестанти.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.