Кладионица

1. Smučilo mi se malo klađenje sad

2. ja sam jeban ovih dana bas jako, juce i danas sam pokusao vadjenje al nema kurca tako da se novembar ladim nije sto hocu nego nemam para jbg

3. ladjenje=jedan dnevno po 100-200 kinti ako uleti onda se gruva sa time da se pokusa i vrati na staro ako se tu popusi opet na 100-200 dok se ne vratim na put

4. E sledeća situacija mi se dešava:

Pre 5 dana, 26. septembra uplaćujem u mozzartu sa kartice (ne mozz kartice, nego sa svog računa) 500 din na tiket i 500 prebacujem na mozz karticu. Sve uredno stiglo. Porukom me obavestili kako to već ide, transakcije uknjižene.

E sad. Ulazim malopre na račun preko telefona, pošto imam onaj mBank Komercijalne, i tu gde treba da piše 2.500,00 din piše 1.500,00 din. Ja gledam koji kurac, znam da ništa nisam plaćao, nisam izgubio karticu, znači nije niko mogao da me izjebe. Ulazim u transakcije, opet iste dve. 500 za tiket, 500 na mozz račun, ista kladionica, samo što nemam ni tiket a ni 500 na računu.

Dakle moje pitanje je, kome da jebem majku? Ovima iz banke ili mozzarta? I mogu li da im uzmem milione majku im jebem prevarantsku?

5. ko je uskok riha disident jel?

6. Duze vreme planiram da napisem ovaj post, jer smo i tokom prosle sezone, kao i evo na pocetku ove dobili mnogo pitanja o unitima, sta su, 'sta vam je ovo 2/10, 2.5/10', bilo je i onih ostrijih naravno 'dokle vise da varate ljude sa tim nekim unitima' itd, a da blage veze nemaju sta to uopste znaci. Probacemo da pojasnimo danas malo, ujedno ce to biti i objasnjenje za one koji zele da se malo profesionalnije/ozbiljnije bave kladjenjem. Ono sto i jeste cilj stranice, bilo sa clanovima VIP-a ili ljudima koji ce u naredno vreme pratiti samo ovde na stranici - jeste da sto vise ljudi usmerimo ka tom ozbiljnijem nacinu kladjenja.
    Odmah na startu da kazem, za rekreatvice, ljude koji igraju kladionicu od danas do sutra, "ono sto imam u dzepu stavim na tiket" itd - ovo nije post za vas! To je tip igraca koji obicno i najvise kukaju i psuju kao kocijasi kada se promasi par pikova u nizu ili cak i jedan. Ovde je presudna disciplina, strpljenje, pogotovo kada je tako neki los niz u pitanju, gleda se na duze staze - cuvena floskula "Kladjenje je maraton, a ne sprint!"
    Pa da pocnemo. Ne mozemo pricati o unitima, dok prvo ne objasnimo pojam banke! Banka ili bankroll, termin koji koriste zapadnjaci, jeste sveukupna svota novca koju ste spremni da odvojite za kladjenje. Da li je to 100e, 200 ili 500e, potpuno je nebitno trenutno. Vazno je da taj skupljeni novac odvojite sa strane i njega koristite samo i iskljucivo za kladjenje. Odmah se, za ljude sa nasih prostora javljaju prvi problemi - "Odakle i tih 100e?" "Ja igram kladionicu da bih tih 100e zaradio", "Da imam 500e ja se ne bi ni kladio." Ponovo, za ljude koji tako razmisljaju - ovo nije post za vas.
    Za ljude koji su u slicnoj finansijskoj situaciji (kao sto sam i sam bio - prosecan srpska primanja, cak i ispod toga) a pak zele da promene nacin kladjenja, moj savet vam je da neko vreme uopste ne igrate kladionicu ukoliko momentalno ne mozete da obezbedite tu banku ili pocetni kapital. Vec sav novac koji biste uplatili na tikete, plus svaki drugi prihod koji mozete da priustite da odvojite sa strane to i ucinite, i tako pravite banku. Kada stignete do sume kojom ste zadovoljni, podvlacite crtu i pocinjete da se kladite.
    Iz licnog iskustva, pre nekoliko godina, nisam se kladio gotovo 3 meseca, nijedna jedina opklada tokom leta i uspeo sam da odvojim 500e sto je bila moja pocetna banka, tako da cemo tu cifru i uzeti u daljim objasnjenjima.
    Kada smo odredili banku, red je da se pozabavimo i tim cuvenim unitima. Oni postoje upravo zbog ovakvih tipsterskih stranica, sajtova itd. Kako bi ljudi koji prate odredjenog tipstera (u ovom slucaju, vi nas na stranici) znali koliki procentualno deo svoje banke da odvojite za odredjeni pik. Gotovo je nemoguce da svi na stranici imamo jednak pocetni kapital, te bi u tom slucaju bilo suludo da pored uloga na nekom piku predlozimo npr. Ulog:10e. Nekome je tih 10e 2% banke, nekom 10%, nekome 20%. Iz tog razloga postoje uniti. Od 1 do 10, razumljivo 10/10 je najvise sto jedan kladionicar sme sebi da dozvoli da uplati na odredjeni pik. Otuda me i zaboli glava kada vidim decu koja vode stranice, pogotovo sa velikim brojem pratilaca, a prosecni ulog im je 7, 8 unita itd.
    U procentima, jedan unit, iliti 1/10, zapadnjaci smatraju da ne sme biti preko 0,25% ukupne banke. Ovakva disciplina je nesto sto sprecava, ili najvise moguce smanjuje rizik od gubljenja citavog kapitala, cak i u slucaju uzasno losih nizova. To za nas na Balkanu apsolutno nije moguce, jer su, naravno, kapitali ljudi iz zapadnih drzava Evrope, ili Amerike, mnogo mnogo veci od nasih.
    Ipak, moje je misljenje, i toga se drzim vec, evo sedam godina koliko se profesionalno bavim kladjenjem, da jedan unit iliti 1/10, ne sme ni u kojem slucaju biti preko 1% sveukupne banke. U nasem primeru i mom slucaju, to je 1% od 500e, dakle moj pocetni unit je bio 5e! U slucaju nekoga cija je banka 100e, njegov unit je razumljivo - 1e!
    Naravno, ovo je tek moje misljenje, neko slobodniji, hrabriji, mozda ce misliti da sme sebi da priusti i 2% ukupne banke na jedan unit - ali po mom misljenju, ponavljam, sve preko 1% bilo bi suludo. Time se sprecava ono sto sam pomenuo, a to je nestanak celog kapitala u slucaju loseg niza. Za realne, ljude koji ne zive u svetu u kojim postoje dojave i koji ne ocekuju novac preko noci - losi/crni nizovi su sastavani deo kladjenja! Ono sto je bitno jeste disciplina u tim momentima, smirenje da se gubici u tim slucajevima smanje na minimum, kao i u ovom objasnjenju najvaznije - postovanje te banke kako biste kada dodje novi niz, dobitni, bili i dalje u poziciji da sada to naplatite.
    Malo sam odlutao u prethodnom pasusu na drugu temu, jer jedno bez drugog ne moze korektno da se objasni.
    Suma sumarum, ono sto vas sve dakle zanima. Sada kada smo odredili unit - u nasem slucaju 5e. I vi vidite da smo na nasem piku predlozili ulog od 2.5/10 (sto je otprilike nas prosecni ulog ovde na stranici) vi dakle ulazete 2.5 5e = 12,5e. Ukoliko je vas unit 2e, ulazete 2.5 2e = 5e. Ukoliko smo predlozili 2/10, vi ulazete 2 * 5e = 10e. Shvatate vec.
    Malo sam opustio ruku i objasnio ovo u duzem tekstu od neophodnog, ali po mom misljenju jedno bez drugog ne moze i ne sme da ide. Ukoliko sam sta zaboravio da dodam, dodacemo u komentaru ili editovati u tekstu.
    Ukoliko vi imate neki dodatni uvid, dodajte u komentarima. Ukoliko takodje imate nekih dodatnih pitanja, slobodno to ucinite takodje u komentarima, ili u inboks stranice, dostupni smo vam uvek!

7. Možeš milione da im uzmeš 16 igrča +/- na 200 din i hopala

8. Oktobar prebrutalno sečenje bio je u minusu sam soma i po sig danas je novi dan idemo jako 4x tr 0:0 3000 uplata 18 miliona dajte meni amo

9. Kako si uzeo milion na kinu deki kolko brojeva

10. sve 2-5, malo i 2-4, sem šahtjor,liverpul i bešiktaš.
    uplata sve što se ima u džepu

11. Kako si uzeo milion na kinu deki kolko brojeva

6

12. Vašington H1 10.5
    Irving 24.5 +
    Markanen 15.5 +
    Lauri 17.5 +
    Harden 27.5 +

13. Ako imas srca uplatices arminu 1000rsd od tih milion na racun, deki. Ako je ostalo, a nije sig

14. ne mogu više ovakav život da izdržim

15. dal je dedi aod uzei novac

16. jesi se to napio izijeme

17. jesam jedva kucam na vukajli

18. Ne osudjuj odmah mozda mu otekao zub

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.