Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Па да, 1.30 у тенису, баскету и није баш најсигурније, то му дође као 1.60-1.70 у фудбалу, што и није баш зицер.
Neki dan je neko ostavio link za nekog čovjeka, najboljeg kladioničara u Rep.Srpskoj koji je osvojio nagradu, bla bla, koji kaže da se najmanje kladi na fudbal, ja se i slažem s tim, a sad što vi volite najviše fudbal gledati, pa to i igrate, to je druga stvar.
Jebote, 1.30 je bila kvota na OKC u Mocartu, a u Milenijumu 1.15. Doduše, sad pade u Mocartu na 1.25. Što nemam jedno 100.000 jura... Elem:
https://www.millenniumbet.net/TiketView.aspx?Tiket=5vt%2bIEim53Er7jChRPeUHCTGfRU4oJhJ
Neki dan je neko ostavio link za nekog čovjeka, najboljeg kladioničara u Rep.Srpskoj koji je osvojio nagradu, bla bla, koji kaže da se najmanje kladi na fudbal, ja se i slažem s tim, a sad što vi volite najviše fudbal gledati, pa to i igrate, to je druga stvar.
I ako sad ja okacim link turcina koji je na jednom tiketu uzeo 400 000 e, jel to opet znaci da je fudbal bolji? Naravno da ne..
Sto se tice tenisa, to je odbro za igranje,al mora da se prati dosta. Ja pratim tenis prilicno dugo, ali se moje znanje svodi na top 50 igraca. Sto samim tim znaci da ja tenis mogu da igram jedino zanimljive zavrsnice na turnirima i rizikujem, jer je kvota na one na koje sam siguran da ce dobiti mizerna - 1.01 -1.1. Bas sam pre neki dan hteo da odiram, nasao zanimljiv par. jedna koja nije u top50, protiv jedne koja jeste. Ja posto znam obe teniserke , bio ubedjen da ce da dobije ova losije rangirana. Ja da odigram na nju,a kvota 1.2? Pa koga zajebavas?
A igranje na broj gemova u tenisu mi je debilno,jer je to prakticno isto kao i igra prvi aut,korner, izmena u fudbalu. U mnogome zavisi od toga da li ce novcic da da prvi servis novaku, ili njegovom protivniku. JEr jedan brejk u tenisu moze da dodnese i set od 9 gemova, a moze isto tako i od 10,a to su razlicite igre. A o ukupnom broju gemova da ne pricam.
Sto se tice basketa, tamo ima nesto bolji izbor igara,al igranje granice poena je klasicno kockanje. Retko kad se moze sa sigurnoscu ocekivati mali ili veliki broj poena..
I ponovicu, sve se u mnogome svodi na srecu. Bar sto se tice tiketa. A ja licno verujem da bismo igranjem SAMO SINGLOVA, DUBLOVA ili TRIPLOVA svi odavde bili u plusu.
EDIT:
I zbog cega je onda bolje gadjati kvotu 1.3 u tenisu ili basketu, nego 1.3 u fudbalu?
Šta me briga za nekim Turčinom? Ovo je primjer ipak mog sugrađanina, pa sam zato navela...
Ako pratiš dugo, onda bi trebalo da znaš bar TOP 100 kako igraju.
U završnicama samo uživati, lova je u prvim kolima
Nije, ako gledaš meč i igraš live...
Zato LIVE ima ponuđeno over 8,5 , i to skoro uvijek kad igra Nole koga navodiš za primjer.
Границе 18.5 и 19.5 углавном треба избегавати неписано је правило, због бацања новчића и то срање. У баскету треба прво проценити колко би обе екипе могле дати кошева типа ТИМ 1 82-87 ТИМ 2 78-74, и упоредити са датом границом. По мени је, број поена домаћин/гост добра игра, јер је госту граница домаћина минус хендикеп, што је углавном ок, поготово код малих граница (неки дан паок - арис на арис било 65.5 што је смешно). први сет гемови је тек коцкање, осим ако не играју 2 добра сервера типа изнер, квери, карловић, грот, ето можда и брандс.
Ima li kakvih predloga za večerašnju ponudu NBA?
Šta znam... Meni je jako sumnjiva tekma Milvoki - Portland. Stavio sam preko poena isključivo zato što me Milvoki nijednom nije izdao, a i Portland zna da odigra efikasno, a tome se i nadam.
OKC i Denver bih stavio H2 jer mislim da će biti manje od 9 poena razlike, iako OKC jeste kvalitetnija ekipa.
A Sakramento i Klipersi su mi totalna enigma. Izgleda mi dobro ovo gost daje poena ispod 109.5.
A sve 3 tekme mi deluju kao da bi mogle ići preko poena, međutim vrlo verovatno neka neće. I nije neka ponuda...
Odigrajte isto Westbruka ko nije vise poena...H2 na Denver,Milwoki manje i Klipsi 2,pisao sam danas popodne...
Medjedice, pricao sam o kladjenju na utakmicu pre nego sto ista pocne.
I znam ja mozda i 200 teniskih igraca,al da znam svake nedelje ko se povredio,promenio trenera, dobio nogu od ribe, koja je dobila mecu pa ne moze da trcii tako dalje..
A realno,to sto ti je sugradjanin nije nikakav argument. Covek samo kida kladzu i to je to. Ziveo on na Arktiku ili u BiH je potpuno svejedno.
Zar ne vodite kalendar za svaku pojedinačno kad koja dobija? :)))
Први део твоје беседе доказује да си геј
Други део беседе, конкретно овај
доказује колко не знаш потшо су реално најбоље квоте на хокеју.
Као и нпр 20 разлике Бостона синоћ против Мајамија.
што је до јаја јел? замисли, па имам 50 50 шансе и кад бијем мања-већа
Зато што у 90% текми буде нерешено
Потпис.
И само да додам, сви се ви курчите како сте неки врхунски кладионичари а овај дерање константно шиба квоте 1.3 и као удри јеби кеве. па брате то и ја умем да погодим није то нека наука. Искрено, ја сам ситан играч, клаџа ми дође нешто од прилике ко апарат раније, кад сам сваки други дан играо апарат за 100 кинти да бих задовољио потребу, некад сам излазијо са ситним плусом некад пуцао ал сам сигурица играо апарат макар пола сата. Сад се кладим исто тако, ја да оћу паре од клаџе за велике улоге не бих ни посећивао ову тему де сви шукетају глупости и шта им прво падне на памет, међу којима сам свакако и ја. Начи курчење с квотама 1.2 као што то ради дерање или ова риба медвједић босански што уложи десет јура на 5 текми које укупно дају квоту 1.6 ми је смешно до зла бога... више волим да на теми видим Блејков губитни тикет на квоти 2700 де пада на једну текму него те педерске сића тикете јер дечко има тестис и њему ће један пролаз тог тикета а десиће се некад, јер он не шукета глупости донети забаву наредних двеипоиљаде тикета а твој пад на два узаступна ће ти узети паре које си до тад освојио. Ако ме разумеш. Тако да манте ме прича како овде постоје профи кладионичари, да постоје пљували би, то што каже Газимудо по 100 сома дингера на тикет, а не сома динара... Дакле, уживајте и немо да се овде праве поделе, отворијо сам тему јер сте стварно сморили, мислим волим и ја да одиграм НБА ал брате, да стварно не могу да нађем предлог за фудбал на овом форуму, јер сте га затрпали, због тога сам јако тужан... Уздравље и вечерас све паре на Голден стејт ОПАААА
A meni bezveze ovo razdvajanje, kao ko igra ove sportove pored fudbala. Pa ljudi, znao sam dobiti tiket na kome sam igrao kombinaciju fudbal/hokej/košarka/tenis/rukomet/bejzbol(jesam kurac bejzbol ali sam stavio da izgledam zajeban). Sve treba igrati ali umjereno. Istina, i ja ne gotivim NBA. Evo možda sam juče kad sam stavio veću lovu na Majami i Džejmsa VIŠE poena i gledao tekmu i imao kao neku "teoriju u glavi" ali ovako ga igram ono mlatnem tiket pa sutradan kad se probudim vidim da li me je ukenjalo ili ne. Isto tako i mlatnem 4-5 igrača MANJE/VIŠE pa šta bude. Ako ne dobijem, zabole me, jedna markica manje. Retko kad stavim veću kintu na NBA.
Reče neko da će digra fibonačija. I, kako je prošlo?
Ja sam rekao.
Pa ne moze to da prodje, to se igra danima, mesecima... Ako ne grunes svu banku.
Nisam jos poceo, posto ucim za ispite, ali cim se zavrsi ispitni rok, pocinjem.
Ali nema tu sta, to je sistem na kojem ne mozes da izgubis pare ( matematicki ) dokle god imas dovoljno u banci za sledecu uplatu.
upoznat sam sa sistemom. Ako kreneš sa stotkom, cenim da možeš sa dva, tri dobitka sa kvotom 3 da uzmeš preko 500 dinara dnevno, što je fina suma, ni or'o ni kop'o. Koji ispitni rok imate sad, pa tolike ispite spremaš? :)
Moze neko da mi objasni taj fiboacijev sistem :)
@Fejz Da obrazlozim, posto vidim i da si mene pomenuo. Ne znam sto bi neko imao potrebu da se KURCI kladionicarskim tipovima i nzm na osnovu cega si zakljucio tako nesto? Vidim da ovde dosta ljudi igra NBA i basket inace (Gazimudo sije EL/ABU i cesto ga pratim, Dzanki/Blejk isto), i ove tipove (koje i sam igram) sam ostavljao iz dobre namere ukoliko bi nekom koristilo u sastavljanju tiketa i isto tako ih i prihvatam. E sad to sto kazes da ti je smesno sto neko igra par tekmi gde kvota ne prelazi 1.5, meni je isto tako smesno da sa ulogom od 100 dinara odigras deset prelaza i ocekujes soma evra (sto ti kazes), a ako cemo realno u kladionicu ne ulazis da bi uzivao u nekoj utakmici, cak naprotiv kontra odigran tip od onoga sto se dogadja na odlicnoj utakmici ti samo moze pokvariti uzitak gledanja iste. Znaci igras i ocekujes neki profit u najmanju ruku podsvesno. Niko ovde se ne predstavlja kao profi kladionicar i svako iole razuman zna da kladionica ne moze biti stalan izvor prihoda. Sto se tice mojih tipova i sam znas da nisu tipovi 1,2 i 1,3 a ima ih i ne vidim nista lose u tome, ali su vise hendikepi 1,85, vise kvote, poeni igraca i cesto 1,7/2,30 kvote koje buse ponekad ali cesto prolaze, a posvedocice ti Papet i dal Mita cini mi se oni su pratili i uzeli kintu pre par dana. Treba svi sto kazes da uzivaju i ne vidim nista lose sto je Leteci Medved ili ko vec gore postavio tenis,Dzanki rukomet, neko basket itd. E sad relativno sam nov na forumu tako da pristajem na bilo kakvu promenu teme ko je vec zaduzen za to, ako smeta ne moram ni da postujem pikove,najmanjiu problem. Uzdravlje sto kazes, e i da ne sve pare na Golden State nego u petak na nas iz 2 u 2 kvota 540 i golovi 9+ 780 kvota! :)
Par postova iznad su pikovi koje sam postavio i prosli su svi, poeni igraca (westbruk) 1,85 , Denver h2 1,85, milwoki manje 1,85. Nadam se da je neko tutnuo koji dinar na ovo.
Samo da iskoristim ovu priliku da se najebem majke svom Portlandu koji nemere ni stotku prebaciti. Jeb'o vas pas da vas jeb'o tako nesposobne. U'vatim jako lepo i Indijanu ispod i OKC preko i žemski penis, ali džaba. Nema veze. Sad sam video da ima dosta tekmi za sutra pa ću da bačim posle neke predloge.
I da. Fejzaro, nema ljutiš, ali nekako mi je glupo otvarati posebnu kladioničarsku temu gde bismo bacali savete samo za jedan sport, pa makar to i bio moj omiljeni sport i najpopularniji sport na svetu. Kapiram zbog čega ti je smor, ali realno, ne pišemo mi sad na dan po 100 strana pa da ne možeš da nađeš neki fuzbalski savet. :)
Aprilski rok koji pocinje 24. Marta lolo
Imam da spremim matu, koja mi nosi najvise bodova, a ima vise oblasti nego sto sam imao za prijemni.
Ma samo nastavi. Ja sam uzimao 2 puta pare na tvoje tipove.
Fibonaccijev niz glasi: (0), 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21…
Svaki sledeći broj u Fibonaccijevom nizu jednak zbiru prehodna dva broja (npr. Broj 3 je zbir 2+1, 13 je zbir 8+5 i tako dalje).
Odredimo početni ulog od 10 €
TIket sa ulogom 10€. (pogodak)
TIket sa ulogom 10€. (promašaj) – Posle prvog promašaja počinjete Fibonačijev niz (0+početni ulog)=10€
TIket sa ulogom 10€. (pogodak) – Pogodak, vraćate ulog na početni.
TIket sa ulogom 10€. (promašaj) – Počinjete fibonačijev niz (0+početni ulog)=10€
TIket sa ulogom 10€. (promašaj) – Nastavljate fibonačijev niz – (početni ulog+početni ulog)=20€
TIket sa ulogom 20€. (promašaj) – Nastavljate fibonačijev niz – 10+20 = 30€
TIket sa ulogom 30€. (promašaj) – Nastavljate fibonačijev niz - 30+20 = 50€
TIket sa ulogom 50€ …
Na ovom primeru od 8 odigravanja, možete videti sporiji rast uloga, nego što bi to bio slučaj kod Martingale-a. Naročito u nizu promašaja (koraci 5-7.), ulog na 4. promašaju iznosi 3 početna uloga, dok bi u Martingale sistemu iznosio 8 početnih uloga, za isti primer.
Ovo je naravno samo primer, ne planiram ja da krenem od 10e :)