Kleo u reprezentaciji ZA i PROLIV

1. Ne ulazim u pravno-tehničke i objektivne razloge zašto ne bi mogao da zaigra za našu reprezentaciju. Kleo zakonski (bar koliko znam) MOŽE da igra za nas i tu je sve kul. Ono što mene više interesuje je moralno-ciganski aspekt ove priče.

Ali aj redom. Džentlmenski, prvo na argument ljudi sa kojima se ne slažem. Glavni motiv onih koji podržavaju poziv Klea je mahom "ako mogu Nemci i Francuzi brate možemo i mi fazon, jesi video njih njima samo neki Turci i crnčuge igraju". Hajde da ne mažemo sebi oči podvučemo objektivnu paralelu između nas i Nemačke recimo.

Da verujemo vikipediji, postava Nemačke izgleda ovako:

Manuel Neuer, Tim Wiese, Benedikt Höwedes, Dennis Aogo, Mats Hummels, Holger Badstuber, Christian Träsch, Philipp Lahm, Jérôme Boateng, Simon Rolfes, İlkay Gündoğan, Bastian Schweinsteiger, Mario Götze, André Schürrle, Lukas Podolski, Thomas Müller, Marco Reus, Toni Kroos, Cacau, Sven Bender, Miroslav Klose, Mario Gómez, Mesut Özil, Marko Marin, Sami Khedira.
    Svi ovi igrači (izuzev Kedire i Ozila koji igraju u Realu, i Klosea koji je letos prešao u Lacio) igraju za nemačke klubove.
    Izdvojiću one sa sumnjivim poreklom, jednog po jednog.
    Mario Gómez: Upada u oči zbog prezimena, i sa pravom, jer je delimično španskog porekla (keva mu je Španjolka, ćale Nemac). Ipak kod ovog igrača je sve legit jer je rođen u Unlingen-u, ceo život je proveo u Nemačkoj i igrao je samo za nemačke klubove. Igrao je za Nemačku U21, Nemačku B i onda za Nemačku reprezentaciju.

Miroslav Klose: Da, može se reći da je Poljak, rođen je u Poljskoj i živeo je tamo do sedme godine. Ipak, poslednjih 26 godina živi u Nemačkoj, otac mu je Nemac, a u karijeri je za 13 godina igrao samo za nemačke klubove (ako ne računamo Lacio za koji još nije igrao).

Jérôme Boateng: Buaaa, crnčuga, šta kao, brao je pamuk do juče po Burkini Faso, a sad igra tu za Nemce kao?!
    Jeste, ali ovaj igrač je više Nemac nego što je Ganac. Otac mu je Nemac, on je rođen u Nemačkoj i ceo život živi tamo. Celu karijeru proveo je u Bundesligi (Herta 2, Herta, Hamburger, Bajern) a igrao je i za Nemačku U21. Sve je kul kod ovog igrača.

Sami Khedira: I šta brate, ovaj Onur je kao Nemac šta?
    Jeste, Nemac je do jaja. Preziva se Kedira jer mu je otac iz Tunisa, ali on sam je rođen u Berlinu, od osme godine igra za nemačke klubove (već 16 godina), igrao je za U21 Nemačku, znači Nemac je koliko i Švajnštajgeri i ostali bajići kojima ne možeš da izgovoriš ime. Jebiga, ali tako je.

Dennis Aogo: Crn, poreklom iz Nigerije, i opet Švaba koliko to može da se bude. Rođen u Nemačkoj, ima 24 godine ali već 18 igra za nemačke klubove, igrao za u21. On je Nemac koliko je Dićvi Srbin, sve je kul.

Marko Marin: Aha, ovaj je naš, rođen je u Bosanskoj Gradiškoj, šta ćemo?!
    Jeste, ali je u toj Gradiškoj naučio da ne piša u ćega i eventualno provalio adapter za wc šolju, a u Nemačkoj živi od druge godine, tamo se školovao, i (u ovom slučaju) još važnije naučio da igra fudbal. Već 20 godina živi u Nemačkoj a 15 igra fudbal tamo. Igrao im je i za mladu reprezentaciju.
    Mesut Ozil: Ovaj dečko se najčešće navodi kao primer tamo nekog Turčina u Nemačkoj reprezentaciji.

Özil is a third-generation Turkish-German.

Ozil je Turčin treće koleno, što znači da mu je, šta, valjda deda odande. On sam je rođen u Nemačkoj, igra od sedme godine tamo, igrao je za U17, U19, U21, i A reprezentaciju. Jebiga, kapiram da ni jedan naš igrač nije Srbin koliko je ovaj baja Nemac.

Podolski: Sličan fazon kao Klose. Rođen je u Poljskoj, sa dve godine je prešao da živi u Nemačku, jebiga. Ali zato, od 6-te godine igra za FC Jugend 07 Bergheim, pa onda za Keln 11 godina, pa za Bajern 3, pa za Keln opet dve. Meni je ovo dovoljno.

Dakle, svi ovi "problematični" igrači su rođeni u Nemačkoj, školovali se u Nemačkoj, videli su prvu golu sisu u Nemačkoj. Naučili su da igraju fucu u Nemačkoj i svi su prošli nemačke fudbalske akademije za klince. Ne bih da ulazim u te pederske stvari, ali verujem da su svi (makar fudbalski) dovoljno emotivno privrženi Nemačkoj da bi im se dozvolilo da igraju za reprezentaciju.

Hajde da uporedimo ovaj slučaj sa Kleom. Kleo je igrao godinu dana za Zvezdu na pozajmici i dve godine za Partizan. That's it. Ne osporavam Klea i njegov učinak u Partizanu, biti čovek-tim u kvalifikacijama za LŠ i dati gol Arsenalu (koliko god u odbrani bio "brate-jel-nije-frka-da-se-malo-izmakneš-ja-bih-da-ti-dam-gol Skilaći") je nešto što većina igrača iz naših akademija može samo da sanja. Ali brate... 3 godine igranja u nekoj zemlji dovoljno za repku? Really?

Dakle, jedini racionalan razlog za poziv bi bio što nama do jaja treba napadač a njemu do jaja treba da ga vide skauti. Ok, kul, znate ko je još dobar napadač? Nikolas Anjelka, on neće igrati za Francusku a nije loš, a kad smo već u šopingu i Mandanda ne igra za repku, dobro bi nam došo golman. E, a i Žuninja više ne zovu, fali nam jedan za slobodnjake.

Jebiga, ja reprezentaciju (ne samo našu, uopšte) kao instituciju shvatam prilično ozbiljno. Ne sećam se (izuzev Hrvatske) slučaja da je igrač preko noći postao reprezentativac tuđe zemlje, i ako ćemo biti pioniri u nečemu što je izuzetno nefer, ružno i ciganski, i ako je to vama do jaja, ne znam. Meni je to tužno. To je moj odgovor na pitanje zašto ne bi igrao. Jer je užasno ciganski.

Gledajte na reprezentaciju kao na mali highschool reunion, okupljanje na svakih 4 godine radi drugarskog kurčenja ko je šta napravio od sebe u međuvremenu, a mi dolazimo sa iznajmljenom kurvom i baronišemo da nam je verenica koju smo upoznali u Narodnoj gde smo oboje zgrabili kopiju Plodova gneva. Iskreno, mislim da će svakom iole obrazovanom sa strane biti urnebesno kada vidi Brazilsko prezime u reprezentaciji slovenske zemlje, pa makar taj davao gol na svakoj drugoj tekmi. Bole me dupe.

2. СТАЈАЈУЋЕ ОВАЦИЈЕ, што би реко Аца Стојановић.

:клап: :клап: :клап:

3. nanu mu jebem , amantino, zasto si napustio tarzaniju :)

4. Шакал
    Naravno da moze Miralema, Miralem brat peva himnu, zna srpski jezik,

Pa nije jebeni evrosong u pitanju pa da moraju znat' pjevat', kontam da je ipak važnije zabiti fakin gol.

5. Ne sećam se (izuzev Hrvatske) slučaja da je igrač preko noći postao reprezentativac tuđe zemlje

Već sam rekao, čovjek je došao sa 15('99.), prošao sve mlađe selekcije Hrvatske, igrao u Dinamovom podmlatku, pa poslije u prvom timu i u reprezentaciji. I oženio se sa u Hrvatskoj, a otišao tek '07. u Arsenal. I ovo je stranac, ali opet je više proveo u zemlji za koju igra, nego Kleo. Ali ne može se porediti sa gore pomenutim repr. Njemačke, jer su ti ljudi ili rođeni tamo, ili su došli kao mali.

6. Amantino zaključo temu!!!

7. Kad Englezi (ej Englezi!!) progutaju Kapela i mi ćemo Klea u slast. Ako ga nekad dečko turi kad bude važno, bićemo presrećni svi, priznajte.

8. Jedno je kad se neko rodi negde ili živi deset godina, a drugo je kad prvi put dođe u zemlju da preda zahtev za državljanstvo. Kleo je bliži ovoj drugoj kategoriji...

9. Kad Englezi (ej Englezi!!) progutaju Kapela i mi ćemo Klea u slast. Ako ga nekad dečko turi kad bude važno, bićemo presrećni svi, priznajte.

Imali smo i mi Klementea, ni to nam nije bilo potrebno. Nekako je veća frka kad je igrač u pitanju nego selektor.
    Englezi su imali i Eriksona pre Kapela.

10. Буде ли овај мармун заиграо за нас, ја то више нећу гледати и болеће ме курчина више за репрезентацију. Има најмање 15 бољих од њега, ал' ако они сматрају да је он тај који нам фали, нек га зову, баш ме занима ко ће их подржати.

11. Буде ли овај мармун заиграо за нас, ја то више нећу гледати и болеће ме курчина више за репрезентацију. Има најмање 15 бољих од њега, ал' ако они сматрају да је он тај који нам фали, нек га зову, баш ме занима ко ће их подржати.

Potpis.
    Da da 5 golova Rvatima u kvalifikacija za SP, bole me kurac. Nista nece on popraviti moju sliku o njemu.

12. Da je to neki napadačina što igra u Čelziju dok Tores sedi na klupi tek tada mooožda..
    Još mi nije jasno zašto se ne zove Sulejmani. Prvi napadač Ajaksa, jebte. A samo prelistajte istoriju i pogledajte ko je sve bio napadač Ajaksa.. Dobro bio je i Pantelinjo, ali otišao ubrzo.. A da zove tamo nekog Klea, koji igra Djang-Šang-Du-Jong a ne njega je, nemam drugu reč, GLUPO...

13. Protiv. Za reprezentaciju trebaju igrati Srbi ili ljudi koji su rođeni u Srbiji bez obzira na nacionalnost. Onda imaš osećaj da igra tvoja zemlja i da je to njen rezultat a ne ko zna čiji eksportni.
    Uostalom bolje pozvati nekog ko slabije igra a da gine, makar će se bolje posle prodati i te pare doneti na bilo koji način u Srbiju nego tamo neki...šatro golgeter.
    Koji kurac onda hiljade klinaca trenira maštajući o nacionalnom dresu ako će ga jednog dana zameniti neki gligo.
    Nek se jebu više i Pižon i Karadžić.

14. Koji kurac onda hiljade klinaca trenira maštajući o nacionalnom dresu ako će ga jednog dana zameniti neki gligo.

Aurora Zna!
    http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/04_03/JoseDejectedR_468x314.jpg

15. Uostalom, Kleo ne bi nikad dobio državljanstvo da nije retardiranog Đorinog zakona (ili beše Toletovog) da samo 4, pa 3 stranaca mogu nastupiti za naš klub. Ovo dalje indikuje da će sve više i više stranaca igrati za naše klubove i da će imati naša državljanstva, a da će gore pomenuti klinci da maštaju i dalje, a da će za jedno deset godina i kod nas dolaziti mali Aogo i mali Podolski da igraju, a za 30 godina će 80% potomaka ljudi sa ove teme da podrži srpsku mešanu reprezentaciju baš kao što je danas podržava Amantino. (a i ja).

16. kleo je dobar realizator nema sta eto opet novine pisu u kini 10 meceva deset golova...

uz krasica i njegove proboje po strani mislim da bi tresao kao lud

17. Ma nema frke za našu djecu, dok god je područnih liga.

18. @aurora
    sramite se muškarci i oni koji misle da to jesu. Vidi kako razmišlja čeljade koje ima srce!

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.