Prijava

Zvanično to je mit. Brijanje nema veza sa rastom brade, samo one dlake koje izbijaju odmah nakon brijanja djeluju jače, zato što se radi o dijelovima dlake pri samom korijenu, koje su deblje. Zato ljudi misle da brijanje podstiče rast dlake.

Međutim, iz svog ličnog iskustva, imam osjećaj da ovo i nije baš čisti mit. Naime, kad se češće brijem, ne samo da su mi dlake jače, već i gušće. Takođe, par puta sam se slučajno obrijao na malo nezgodnom jestu - prema jagodicama, tu prethodno nisam imao skoro nikakvih dlaka, međutim, nakon brijanja, tu su počele izbijati skoro jednako jake dlake kao i naostalim djelovima lica.

Eto, sad ja vas pitam, šta mislite, da li je ovo samo mit, ili ipak "ima nečega u tome"?

Takođe, ako je istina, bilo bi zanimljivo pokušati objasniti taj mehanizam kojim brijanje podstiče rast brade.

Nahhhh ja mislim da samo postaje čvršća dlaka :)

Pa ono kao,ortak mog ortaka je obrijao jednom stomak (o.O) i morao je svakih nedelju da brije jer nam je rekao da mu mnogo brže rastu dlake,on je kao neki metroblablatruć.

Mozda su Mythbusters proveravali? Ako i nisu, treba im pisati, neka briju guzice u naucne svhre!

То је мит. Да је истина, рибама би од бријања ноге постале длакаве као моје.

Истина, бар код мене! Или сам ја можда уникат???

ja što više sečem nokte meni brada više raste. ali što manje sečem bradu nokti mi više rastu, a što manje nokte bradu rasta mi više manje

Probaj da isečeš prst,možda ti poraste kurac...

Probaj da isečeš prst,možda ti poraste kurac...

nema potrebe, meni raste kurac kad delim minuse na internetu

mozda vazi samo za prvo brijanje nekog predjela koji inace nije prebujno dlakav..

Није мит. Бријем пазух 7 година. Ове године сам почела да га депилирам електричним депилатором и након само 3 месеца, длаке су ми знатно ослабиле, нису ме болеле ко раније кад их с времена на време обријем, избијале су тек после 3 дана, посветлеле су и истањиле се.

Престала сам с депилирањем јер сам изиритирала жлезде и већ после 3 недеље бријања, све се вратило на старо. У првих недељу дана бријања корен уопште није био видљив, није ме пецкало кад ставим дезодоранс и није ме болело док се бријем. И, онда је временом почело, прво пецкање, па су избијале за мање од 24 часа, сад већ морам да стављам пудер у праху због иритације.

То је мит. Да је истина, рибама би од бријања ноге постале длакаве као моје.

Појма немаш :)

Мит је, Мулуце. То што су ти длаке нарасле је знак да је кожа почела да ти се враћа у нормалу након употребе тог електричног - чега већ. Није то због бријања. :)

Пробај тако да се спржиш тиме поново, па у једном моменту стани и немој да се бријеш, већ пусти растиње. Видећеш да ћеш После 3 недеље бити као Јети, иако нема жилета. :P

U startu da, ali posle višegodišnjeg brijanja lica rast brade kao i prečnik samih čekinja dostiže konstantnu vrednost, pa sve verovatno do perioda ćosavluka u kasnijim 50im kada ovi parametri opadaju, mada sve varira u zavisnosti od jedinke.

А тај старт се односи на пубертет и адолесценцију, тако да се све своди на хормоне, а не на утицај жилета. :)

A i jasan dokaz da je ovo istina su mladi primerci mužjaka čoveka u ranim 20im, prepoznatljivi po tkzv lubeničarskim brkovima, koji usled edukacije od strane bake ostavljaju svoje maljice što duže u životu kako bi se u prestalom delu veka što manje brijali, praktično žrtvuju estetiku zarad ekonomičnosti i više vremena za ostale aktivnosti kao što su igranje igrica ili debilisanje po komšiluku. Sve ovo govori u prilog tome kako je istinit mit :)

Ja mislim da bi prvobitni brci mnogo duže bili u formi lubeničarskih da se ne briju neko vreme, pa bi umesto nakon godinu isti očvrsnuli tek za 10, ipak žilet utiče da se ranije dobije status tata brade.

Ја причам о корену длаке, не о кожи. Временом се смањио и истањио.

Пробај тако да се спржиш тиме поново, па у једном моменту стани и немој да се бријеш, већ пусти растиње. Видећеш да ћеш После 3 недеље бити као Јети, иако нема жилета. :P

Једном их нисам депилирала недељу и по дана и видно није било исто као кад их не бих обријала исто толико. Кад се не бих обријала толико, не бих могла да спустим руке поред тела. Већ после 3-4 дана је неподношљиво. И урастање длака говори о њиховој јачини.

А што се тиче бријања ногу, ниси ни свестан какве све трикове жене користе :) Кад би видео жену обраслу длакама, која се дуги низ година брије, мислим да би завршио у геј паради, онако, поносно.

Istina je ,zahvaljujuci tome ja sada imam bradu ostru kao smirgla i gustu kao Amazonska prasuma :)

...Ja eto brijem glavu zadnjih 15 godina i nisam primetio da imam gušću kosu...naprotiv! :-))

Кад је Мулуца већ поменула, занима ме нешто. Да ли су депилатор и епилатор исто или су то две различите ствари?

А што се тиче браде, ту ми треба помоћ. Наиме, на десној страни лица ми длаке много брже расту. Већ после 2-3 дана је евидентна разлика у величини длака. Неки кажу да је то зато што ми је та страна стиснута уз јастук током спавања. Ја ипак мислим да је зато што се бријем десном руком, па ми је незгодно да бријем леву страну која остане офрље обрађена. Ако узмем ову варијанту као тачну, онда је и ваша теорија истинита. Шта ви можете да кажете о мом проблему? Да ли је неко имао слично искуство?