Prijava

Да ли мислите да би требало да се забрани одлазак младих играча у иностранство? Нпр. да се каже да док не напуни 21 годину играч не сме отићи у иностранство.

Сигурно је да су многи јаки таленти отишли из наше земље пре него што су постали пунолетни и тамо нису обезбедили место у тиму и тиме упропастили шансу да развију таленат. А примери су свуда око нас. Пола наше младе репрезентације игра ван наше земље. Млађе категорије наших тимова када оду на турнире ван наше земље, буду примећени од стране скаута и они са 15 година оду у неки страни клуб.

А могуће је и да би ово могло да помогне развоју наше лиге. А не да гледам једног играча прво једну годину у неком слабијем тиму наше лиге, па онда оде у Звезду, Партизан, Војводину, ОФК Београд, па да следеће године буде продан.

Нисам баш за, обзиром да немамо најбоље услове и свакако да би у иностранству могли више да напредују, али мислим да би било добро да уговор садржи клаузулу којом се тим обавезује да играча мора да пусти да одигра одређен број утакмица... Не знам колико је то оставрљиво.

Е то је она друга страна приче. Код нас сигурно неће моћи да напредују, као у иностранству. Као и многи други спортисти из наше земље, они одлазе у иностранство, јер ми немамо довољно развијену инфраструктуру, као и добре стручњаке.

Али ми је опет глупо да клинци одлазе из наше земље пре своје 18. године. Питање је како ће се тај играч снаћи у некој страној земљи, где не зна језик, другачије се игра него као код нас и једноставно сам начин живота је другачији.

То је најмањи проблем, веруј ми, а и ако оду пре осамнаесте, чисто сумњам да ће поћи сами. Него, као што сам малопре навео, највећи проблем представља то што им нико не гарантује да неће грејати чамовину у том клубу, а напретка без такмичарских мечева нема.

http://vukajlija.com/propadanje-mladih-fudbalera-a-k-a-zivotna-prica-perice-ognjenovica

Е ја не волим комунизам, нити мислим да је код нас нешто ваљало у то време, само за једну ствар мислим да је била сасвим исправна и да је штета што се то укинуло.
Колико ја знам, у старој Југи, играч испод 24-25 година није могао да се прода у иностранство!!!

Е ТО ЈЕ ПРАВА СТВАР!!! То када би поново увели, много би се ствари променило у нашем спорту, лига би за пар година знато ојачала, и то је најбољи начин да имамо јаку лигу, а не да правимо са Хрвватском, Словенијом, БиХ и ЦГ јединствену лигу.

Када би то увели, увек би имали 4-5 јачих клубова који би се борили за титулу, зато што не могу све добре играче да покупе Звезда и Партизан, него би нешто остало и за остале тимове.

То је по мени најбоље, само што наши шабани никада то неће увести. Одиграш ти лепо у својој земљи до 25-те, па после иди, куд који, мили моји, али до тада си наш, и нема одлажења са по 17 - 18 година.
Нпр. Сулејмани, отишао дечко у иностранство буквално као дете, и то су га продали за три лопте и десет маркера. А и сами клубови би профитирали том забраном, зато што би играчи у иностранство ишли за веће паре, а не за маркере и лопте... у најбољем случају добију и паре да купе бензин за косилицу.

Ја сам дефинитивно за ту забрану...и то не до 21-ве, него и више.

Код нас сигурно неће моћи да напредују, као у иностранству. Као и многи други спортисти из наше земље, они одлазе у иностранство, јер ми немамо довољно развијену инфраструктуру, као и добре стручњаке.

Најбоља ствар је то што све повлачи једну ствар за другом, уведеш забрану, сачекаш коју годину, не може све преко ноћи јбг, после пар године лига полако постаје јача, све више има стручњака, све је боља инфраструктура. За деценију - две, пих...наш фудбал има да цвета.

Чини ми се да је тада старосна граница била 28 :)

Сулејмани је уценио Партизан тиме да ће да игра за Албанску репрезентацију ако га не пусте.

Е 28 је већ превише, данас то није изводљиво, нити практично...ко ће хтети играча у тим годинама.

Па уценио их је зато што је могао да их уцени, имао је простора за то, да изнад Партизана стоји закон, кога да уцењује...државу? Шипак.

Све у свему, лепа замисао, али тешко изводљива. Премало се улаже код нас у фудбал (као и у све остало). Не продају Хајдук, ОФК, Војводина, Рад и други играче јер им се тако ћефнуло, већ из морања. Свесни су и они тога да ће кроз коју годину узети много већи новац, али шта до тад? И та сића им је неопходна како не би отишли у стечај.

Па када би постојала забрана, и они би имали боље играче него што их сада имају, и они би били јачи тимови него што су сада.

Наш фудбал мора да има адекватну финансијску потпору да би се то спровело у дело.

Definitivno za,do 21. godine bi zaista bilo lako ostvarivo.

Ne vjerujem da bi bilo baš lako ostvarljivo. Kad bi se počela priča o tome svemu počele bi se razne fudbalske organizacije i menadžeri žaliti kako se krše ljudska prava i slobode jer se fudbalerima iz Srbije uskraćuje pravo na rad. A to što se oni bave trgovinom ljudima...

Do 23. godine bi bilo dobro.

mozda ovaj Gasprom nekad nesto i ulozi u nas , pa Zvezda sacuva 2-3 igraca sledece 3-4 sezone koji mogu nositi tim ka necemu (Lazovic,Mikic,Vilotic,Mijailovic i Kaludjerovic) pa barem neko da pokusa da stabilizuje odlazak igraca...

Ne moze to tako. Pa sta mislis koliko je bata Djora zaradio para na ovoj djeci i njihovim sponzorima koji plate da bi oni mogli igrati ? Neka idu, naucice neki bolji sistem vrednovanja.

za ligu bi bilo dobro, ali bi generacija fudbalera propala dok se ne bi doslo do rezultata.
ne znam bas da li bi igraci to podrzali.
ja prvi ne bih.
posecenost stadiona bi porasla, tako da bi i tu bilo kinte.

http://vukajlija.com/milovan-djoric-bata-djora/317400 Evo jedne moje nedavne defke o gore pomenutom skotu...Ne znam da li je kod nas zabranjen odlazak igrača ispod 18,ali je to zabranjeno u gotovo svakoj državi...Mada sam siguran da bi zabrana do 21 bila super jer nije toliko restriktivna da je UEFA ne bi podržala.