U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Ја мислим да се променило за пар процената. Сећам се како је било на Вукајлији пре две године, а како је сад.
Или смо само побановали насилнике? :))
ovo se pretvori u prepucavanje da li su pederi ok.
necu da idem, zato sto nisam tamo, a i da jesam, ne verujem da bi mi ikad palo na pamet da mrdnem guzicu da podrzim bilo koju od dve strane, posto me generalno i ovo sti protestuju i ovi sto biju nimalo ne interesuju. stavise, isti su mi. bore se za ciljeve koji me ne doticu.
a pederstvo nije izborno. Mislio sam da je stvar izbora posto ne mogu da nadju ribu, pa nadju decka, ali sam jedno vece bio sa nekim drustvom odavde, i jedan medju njima je peder, nemac. pitao sam ga dobro, peder si, al kako bre kad vidis neko zensko jebozovno onako, guzu, sise blabla (pokazo sam mu jednu), kako mozes da ne pozelis da je kresnes. Odgovorio mi je samo kako ti mozes kad vidis neko musko sa sirokim ramenima, lepom guzom itd... Onda sam ukapirao. Isto kao sto sam ja skroz ravnodusan dal je neki muskarac lep il ruzan (tj, gledam dal je dobra osoba a ne izgled), a prema zenama sam plitak ko seoski potok, on je obrnuto. I kraj price, uvek ce biti takav, jer to nije stvar razuma.
izvinite sto ne koristim politicko korektan izraz gej, pricam o muskim gejevima.
Ја мислим да се променило за пар процената. Сећам се како је било на Вукајлији пре две године, а како је сад.
Или смо само побановали насилнике? :))
Ili Gospodar Sarme još nije došao...
Има више педера међу женама, него међу мушкарцима.
Педер није исто што и геј. Педер је карактерна особина. Дукатлија. :)
Мени цела ова тема није јасна... Зашто би неко уопште био на прајду ако није геј? Мислим, кој ћеш мој тамо ако ниси геј, да их гледаш и смејеш им се? Тема је могла да гласи и: "Да ли сте геј?"
Да подржи гејеве у борби за равноправност, на пример?
Сутрадан можда ти будеш у некој дискриминисаној мањини, рецимо недајбоже инвалид или болестан од неке болести. Онда размишљаш, што се више мањина избори за своја права, то ћеш већу шансу и ти као мањина једног дана имати да се избориш. Ако будеш мањина.
Аха, ОК, видиш, нисам размишљао на тај начин... :) Онда је добра тема.
Волео бих да тог дана потеку потоци крви који ће спрати прљавштину са ових улица. Крв образоваца, хулиганчина и осталог неписменог шљама, наравно, мада реално нема шансе.
Нећу присуствовати јер путујем, а и да сам овде, опет не бих ишао. Нисам у том фазону.
Jogurte imaš pivo od mene za ovo.
Idem na prajd.
Gospodar Sarme je stigao!!!!!!!! :D
Ajde i razmislite malo.Dobro,i da se prosetaju.I sta onda.Jeeeej,u Srbiji se odrzala gej parada.Opet ce morati da se kriju od ociju javnosti,zato sto ce biti sigurno pretuceni ako krenu da se ljube na ulici.?Okej,jedan dan godisnje mogu da se skupe i ljube javno,a sta je sa ostalih 364?I nemojte da krecete sa pricom da od neceg treba poceti.Ne treba.Jednostavno neka "takvi" (kolko god glupo izgledalo sto ih stavljam pod znake navoda)shvate da nisu pozeljni od strane vecine u Srbiji.Zasto da teras inat vecini?I nebitno je da li je to psiholoski poremecaj,stvar izbora ili je neko rodjen takav.Takvo ponasanje u Srbiji je trenutno neprihvatljivo.Niti ce biti prihvatljivo u skorije vreme.
I ovo sto je Dzimi rekao "Сутрадан можда ти будеш у некој дискриминисаној мањини, рецимо недајбоже инвалид или болестан од неке болести. Онда размишљаш, што се више мањина избори за своја права, то ћеш већу шансу и ти као мањина једног дана имати да се избориш. Ако будеш мањина."-veoma mali procenat ljudi razmislja tako jer je vecina suvise zauzeta svakodnevnim obavezama.Ko razmislaj o tome da bude bogalj,kad treba da se plati hrana,komunalije,krediti,pa treba da cuvas posao,a crncis ko konj 10 sati.Jednostavno,ne razmisljas o manjini dok ne postanes deo nje.Nazalost...
Читајући неке коментаре почињем да капирам да је Ниче ипак био у праву. Ипак треба неки само да служе, а њихова арогнација и сматрање да су бољи, а у ствари су исти можда чак и гори, треба да се избије мукотрпним, крвавим знојем. Штангла у главу је превише хумана за неке.
Права се не добијају провоцирањем околине.
Е да, прошла је отказана јер је екипа из Борче хтела да се убаци међу гејеве, али са коктелима. И опет ће неко пробати. Зашто провоцирати до те мере? Боље онда да оду и прајдују у Приштини. БГу је доста узалудног рушења. Од дведесете на овамо било га је за следећих триста година.
Ne.
OK, zanimljiva tema.
Aj sad ovako da navedem primer.
Bilo musko drustvo pilo se. Jedan moj drugar izmedju ostalog ode da spava jel je prekardasio sa alkoholom.
Ujutru krece frka panika tuca, zlo i naopako. Kako se ispostavilo kad je lego i vise nije mogao da se kontrolise ruke, drugi lik je usao koji je gey i lepo kreno da mu shipuje tuki. Skoro pa ga silovao.
Sva sreca nekako je dosao sebi i prekinuo to sve.
I gde je ravnopravnost sad?
Pravo na silovanje? ili koja fora?
Focho me ubedio, ne idem. Jebeš ti to, zamisli da mi ga neko oblajvi u onoj gužvaji.
Pravo na silovanje? ili koja fora?
Опет замена тезе. И опет невешта.
А шта, силовање жена од стране мушкараца не постоји? Треба забранити стрејт односе зато што има манијака који силују жене?
У сваком житу има кукоља. Нико није рекао да нема манијака и међу геј људима. Има их. Али не треба због њих сви да испаштају.
Pazi, nije fora u tome sto traze prava ili ne.
Nego ako smo u demokratiji onda treba da vlada vecina.
Bacis glasanje dali moze gey parada ili ne. Kako narod kaze onda nek tako bude.
Al posto smo u nekom drustvu koje nema ni ime, sem sto moze da se kaze da je unapredjeno robovlasnistvo, onda manjina moze da vlada vecinom jer je najglasnija.
E sad, ako gey populacija dobije prava sta god trazila, znaci da je obican posten covek najebao ko zuti. Kakva ce prava on imati?
Sa posla nece da otpuste geya jer moze da ih tuzi da je dobio otkaz po seksualnoj osnovi i tako u krug.
Како је најебао као жути? Не разумем. Шта ће теби да фали? Шта фали људима у развијеним земљама где геј људи имају своја права?
Bacis glasanje dali moze gey parada ili ne. Kako narod kaze onda nek tako bude.
Да, али ако је народ неук и конзервативан (као што јесте), онда џабе демократија.
ЕДИТ: Што се нисте позивали на демократију пре петог октобра, него су морале ствари да се решавају пучевима? Тад је већина народа ипак била за Слобу (стар смо народ, јебига, управо онај конзервативизам о коме причам).
Moj akcenat je na sledecem.
kad sam radio samo inicijativno istrazivanje ko i kako podrzava gey orjentaciju.
Zene podrzavaju u 95% slucajeva muskarce da su gey. Dok 5% posto je gori od svih muskih anti gey populacije.
Muskarci isto tako podrzavaju 95% zene u gey populaciji jel imaju fantazije da se ucackaju izmedju njih. Dok 5% muskaraca dobija "Red Eye's"
Niko nije objasnio sta je gey, da li je to poremecaj ili seksualna orjentacija. Ili jednostavno seksualnost se budi kad mozak vidi sta mu je milo?
Sta gey populacija radi? Otvoreno provocira sa parolama i udara po nekim moralnim pravilima sto ostalim ljudima su uglavnom osnov ( Biblija, porodica, seksualnost ) I onda se pitaju odakle toliko mrznje.
Nema dovoljno objasnjenja i ucenja medj ljudima da se objasni sta je gey.
posto ne znam da qoutujem.
Како је најебао као жути? Не разумем. Шта ће теби да фали? Шта фали људима у развијеним земљама где геј људи имају своја права?
Imas dosta filmova gde covek kad sazna da ce da bude otpusten protura pricu da je gey i cuva posao. Jel je teze otpustiti Gey coveka zbog loseg publiciteta nego nekog normalnog coveka.
Meni licno nece nista da fali, generalno ja svoju seksualnost drzim u sobi gde je i upraznjavam, i smeta mi kad god neko pomene svoju seksualnost kao prepreka u radu.
Primer: Cao, jel mozes da odradis taj deo posla, frka nam je nemamo vremena. Lik: jao, ja to nemogu ja sam gey.
Ili sto zene rade da bi muskarci odradili neke bizarne stvari, jao maco aj odradi ja nemogu jel sam zensko.
Да, али ако је народ неук и конзервативан (као што јесте), онда џабе демократија.
Nema demokratije, kad narod prihvata sve sto kaze takozvano " nepristrasno novinarstvo" po mom misljenu svako novinarstvo koje stavlja svoje misljenje i ne ostavlja izbor nije novinarstvo.
E sad ne znam jel si me razumeo?
Ja sam biseksualan ali nemam hrabrosti da to priznam u svojoj okolini, zna tek poneko. Razlog je prosto strah od osude i neprihvatanja, ali i od nasilja koje nije retkost. Nažalost, neću biti u bg-u, ali bih voleo da odem i borim se za naša prava. Napomenuo bih da ti ljudi neće paradirati samo za svoju stvar, već i za prava čitavog društva, za slobodu čitavog društva.
Uzgred, homuseksualizam je društveno prihvatljiv. Homoseksualac je društveno prihvatljiv. Ukoliko bi dete usvojeno od strane homoseksualaca postalo, nekakvim fantastičnim spletom okolnosti homoseksualno samo zato što su mu roditelji homoseksualni, to bi bilo društveno prihvatljivo. Dakle, homoseksualnim ljudima treba dozvoliti da usvajaju decu.
Bitno je pisati na ovakvim forumima i "pustiti glas". Ako promenite svest makar jednog čoveka, uradili ste mnogo.